Se hvordan du nemt laver en lækker æblesalat med savoykål og cashewnødder. Salaten passer godt til retter med oksekød.
Til en god æblesalat med savoykål til fire personer skal du bruge:
2 gode, danske æbler med en let syrlighed
2 spiseskefulde citronsaft
⅓ lille savoykål
1 lille rødløg
75 gram cashewnødder
1 lille håndfuld friskhakket persille
Til en let dressing bruger du
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld rørsukker
Sådan laver du en god æblesalat med savoykål:
Pil de yderste blade af savoykålen, og snit cirka en tredjedel af kålen i helt tynde strimler. Kom kålstrimlerne i en salatskål.
Vask æblerne, del dem, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både. Vend dem straks med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke.
Rødløg pilles og skæres i meget tynde skiver.
Cashewnødderne kan du riste let på en varm pande, men det er ikke nødvendigt.
Kom æblebåde, rødløg og cashewnødder ned i salatskålen.
Ingredienserne til dressingen kommes i en lille skål, og røres godt rundt.
Dryp dressingen over salaten, kom lidt persille ved og vend salaten forsigtigt rundt.
Kan serveres til mange retter med kød, men æblesalaten passer godt til blandt andet en mør oksesteg og oksetykkam.
Del dine ideer og tanker med os andre her: