• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Sashi oksekød

Sashi oksekød

sashi oksekød
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. oktober 2021 - Udgivet:  16. april 2020

Hvad er Sashi oksekød - og hvad betyder navnet? Her i denne wiki kan du blive klogere på det specielle oksekød, der er kendt for en suveræn kvalitet.

Du er sikkert stødt på Sashi oksekød i dit supermarked eller hos den lokale slagter, og måske undret dig over hvad det er?

Måske har du også bemærket, at Sashi-kødet koster noget mere end det traditionelle kød - uanset om det er ribeye eller andre udskæringer fra oksen.

Og det er der faktisk en grund til, som du kan læse i denne lille wiki om det gode oksekød.

Hvad er Sashi?

Kort fortalt er Sashi kvalitets oksekød.

Ordet Sashi kommer fra japansk, og det betyder blot marmorering.

Netop fedtmarmoreringen adskiller oksekødet fra konkurrenterne, for kødet er netop særdeles marmoreret, hvilket gør det meget mørt efter tilberedning.

Men smagen er også i en klasse for sig, og også her skiller kødet sig virkelig ud.

Man kan kalde kødet for et alternativ til det meget dyre Kobe-kød, hvor kvaliteten sagtens kan følge med - men prisen er lavere.

Selvom kødet stadig koster noget mere end det traditionelle oksekød.

Tilberedning

Når du tilbereder Sashi oksekødet skal være opmærksom.

Med kvalitetskødet på panden eller grillen har du alle muligheder for virkelig at lave en saftig og mør bøf eller steg.

Men det er meget vigtigt, at du ikke steger kødet for længe, for så bliver det simpelthen tørt og kedeligt.

Min egen erfaring er, at eks. bøffer af Ribeye af Sashi-oksekød bliver bedst når tykkelsen er omkring de tre centimeter. Lav dem ikke tykkere eller tyndere - og lad være med at stege dem for længe!

Faktisk skal de typisk steges noget kortere tid end normalt, så vær opmærksom.

Det samme gælder når du tilbereder hele stege, og her skal du selvfølgelig altid anvende et stegetermometer for at måle kernetemperaturen i kødet.

Tips

Når du skal stege bøffer af Sashi-kød, skal du tage bøfferne ud af køleskabet i god tid. Gerne en halv time før.

Jeg plejer at pensle kødet med olivenolie og så giver du også kødet noget flagesalt. Vent med peber til kødet er tilberedt.

Lad kødet stå på køkkenbordet og hvile indtil det skal steges.

Derefter kan du stege bøfferne ved en høj varme, uanset om det er på panden eller grillen.

Og her skal du aldrig gennemstege kødet, men max. tilberede det medium! Så får du det bedste resultat.

De færdigstegte bøffer krydres med friskkværnet peber - gerne en god peberblanding, og ikke andet. Smagen af kød og bøf skal have lov til at træde frem.

Lad gerne bøffen hvile fem minutter før den serveres.

Se også artikel om Greater Omaha oksekødet.

Sashi skala

Der findes en særlig skala for Sashi-oksekødet, og denne skala viser hvor marmoreret kødet er. Det er den såkaldte Kobe-skala.

Skalaen går fra 1-12 - hvor 12 er det bedste kød du kan få!

SASHI: Marmoreringsgrad 1-3.

Sashi AAA: Marmoreringsgrad 4-6.

Sashi Saiko: Marmoreringsgrad 7-9.

Sashi Besuto: Marmoreringsgrad 10-12.

Så kig efter det nr du køber kødet.

God fornøjelse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her