Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Sashi

Hvad er Sashi oksekød? Wiki, tips og tilberedning

sashi oksekød
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hvad er Sashi?
  • Tilberedning
  • Tips
  • Sashi skala
  • Kommentarer

Du er sikkert stødt på Sashi oksekød i dit supermarked eller hos den lokale slagter, og måske undret dig over hvad det er?

Måske har du også bemærket, at Sashi-kødet koster noget mere end det traditionelle kød - uanset om det er ribeye eller andre udskæringer fra oksen.

Og det er der faktisk en grund til, som du kan læse i denne lille wiki om det gode oksekød.

Hvad er Sashi?

Kort fortalt er Sashi kvalitets oksekød.

Ordet Sashi kommer fra japansk, og det betyder blot marmorering.

Netop fedtmarmoreringen adskiller oksekødet fra konkurrenterne, for kødet er netop særdeles marmoreret, hvilket gør det meget mørt efter tilberedning.

Men smagen er også i en klasse for sig, og også her skiller kødet sig virkelig ud.

Man kan kalde kødet for et alternativ til det meget dyre Kobe-kød, hvor kvaliteten sagtens kan følge med - men prisen er lavere.

Selvom kødet stadig koster noget mere end det traditionelle oksekød.

Tilberedning

Når du tilbereder Sashi oksekødet skal være opmærksom.

Med kvalitetskødet på panden eller grillen har du alle muligheder for virkelig at lave en saftig og mør bøf eller steg.

Men det er meget vigtigt, at du ikke steger kødet for længe, for så bliver det simpelthen tørt og kedeligt.

Min egen erfaring er, at eks. bøffer af Ribeye af Sashi-oksekød bliver bedst når tykkelsen er omkring de tre centimeter. Lav dem ikke tykkere eller tyndere - og lad være med at stege dem for længe!

Faktisk skal de typisk steges noget kortere tid end normalt, så vær opmærksom.

Det samme gælder når du tilbereder hele stege, og her skal du selvfølgelig altid anvende et stegetermometer for at måle kernetemperaturen i kødet.

Tips

Når du skal stege bøffer af Sashi-kød, skal du tage bøfferne ud af køleskabet i god tid. Gerne en halv time før.

Jeg plejer at pensle kødet med olivenolie og så giver du også kødet noget flagesalt. Vent med peber til kødet er tilberedt.

Lad kødet stå på køkkenbordet og hvile indtil det skal steges.

Derefter kan du stege bøfferne ved en høj varme, uanset om det er på panden eller grillen.

Og her skal du aldrig gennemstege kødet, men max. tilberede det medium! Så får du det bedste resultat.

De færdigstegte bøffer krydres med friskkværnet peber - gerne en god peberblanding, og ikke andet. Smagen af kød og bøf skal have lov til at træde frem.

Lad gerne bøffen hvile fem minutter før den serveres.

Se også artikel om Greater Omaha oksekødet.

Sashi skala

Der findes en særlig skala for Sashi-oksekødet, og denne skala viser hvor marmoreret kødet er. Det er den såkaldte Kobe-skala.

Skalaen går fra 1-12 - hvor 12 er det bedste kød du kan få!

SASHI: Marmoreringsgrad 1-3.

Sashi AAA: Marmoreringsgrad 4-6.

Sashi Saiko: Marmoreringsgrad 7-9.

Sashi Besuto: Marmoreringsgrad 10-12.

Så kig efter det nr du køber kødet.

God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Gullasch med kartoffelmos
  • Bøf Stroganoff
  • Enebærgryde med oksekød og bacon
  • Hurtig sauté med oksekød og grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.