Hvad er Sashi oksekød - og hvad betyder navnet? Her i denne wiki kan du blive klogere på det specielle oksekød, der er kendt for en suveræn kvalitet.
Du er sikkert stødt på Sashi oksekød i dit supermarked eller hos den lokale slagter, og måske undret dig over hvad det er?
Måske har du også bemærket, at Sashi-kødet koster noget mere end det traditionelle kød - uanset om det er ribeye eller andre udskæringer fra oksen.
Og det er der faktisk en grund til, som du kan læse i denne lille wiki om det gode oksekød.
Hvad er Sashi?
Kort fortalt er Sashi kvalitets oksekød.
Ordet Sashi kommer fra japansk, og det betyder blot marmorering.
Netop fedtmarmoreringen adskiller oksekødet fra konkurrenterne, for kødet er netop særdeles marmoreret, hvilket gør det meget mørt efter tilberedning.
Men smagen er også i en klasse for sig, og også her skiller kødet sig virkelig ud.
Man kan kalde kødet for et alternativ til det meget dyre Kobe-kød, hvor kvaliteten sagtens kan følge med - men prisen er lavere.
Selvom kødet stadig koster noget mere end det traditionelle oksekød.
Tilberedning
Når du tilbereder Sashi oksekødet skal være opmærksom.
Med kvalitetskødet på panden eller grillen har du alle muligheder for virkelig at lave en saftig og mør bøf eller steg.
Men det er meget vigtigt, at du ikke steger kødet for længe, for så bliver det simpelthen tørt og kedeligt.
Min egen erfaring er, at eks. bøffer af Ribeye af Sashi-oksekød bliver bedst når tykkelsen er omkring de tre centimeter. Lav dem ikke tykkere eller tyndere - og lad være med at stege dem for længe!
Faktisk skal de typisk steges noget kortere tid end normalt, så vær opmærksom.
Det samme gælder når du tilbereder hele stege, og her skal du selvfølgelig altid anvende et stegetermometer for at måle kernetemperaturen i kødet.
Tips
Når du skal stege bøffer af Sashi-kød, skal du tage bøfferne ud af køleskabet i god tid. Gerne en halv time før.
Jeg plejer at pensle kødet med olivenolie og så giver du også kødet noget flagesalt. Vent med peber til kødet er tilberedt.
Lad kødet stå på køkkenbordet og hvile indtil det skal steges.
Derefter kan du stege bøfferne ved en høj varme, uanset om det er på panden eller grillen.
Og her skal du aldrig gennemstege kødet, men max. tilberede det medium! Så får du det bedste resultat.
De færdigstegte bøffer krydres med friskkværnet peber - gerne en god peberblanding, og ikke andet. Smagen af kød og bøf skal have lov til at træde frem.
Lad gerne bøffen hvile fem minutter før den serveres.
Se også artikel om Greater Omaha oksekødet.
Sashi skala
Der findes en særlig skala for Sashi-oksekødet, og denne skala viser hvor marmoreret kødet er. Det er den såkaldte Kobe-skala.
Skalaen går fra 1-12 - hvor 12 er det bedste kød du kan få!
SASHI: Marmoreringsgrad 1-3.
Sashi AAA: Marmoreringsgrad 4-6.
Sashi Saiko: Marmoreringsgrad 7-9.
Sashi Besuto: Marmoreringsgrad 10-12.
Så kig efter det nr du køber kødet.
God fornøjelse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden