• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Viden om mad

Sambal oelek

billede med chili til sambal oelek
Sambal oelek er en stærk chilipasta, der oprindeligt stammer fra Indonesien. Men du kan meget nemt lave den selv af frisk chili. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. august 2024 - Udgivet:  2. januar 2019

Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.
  2. Opskrift på sambal oelek
  3. Sambal oelek - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.

Du har måske undret dig over hvad sambal oelek er, og det er altså en chilipasta, der oprindeligt stammer fra Indonesien.

Sambal oelek bruges typisk i asiatiske retter med kød, men den er altså god i alle retter, hvor du normalt tilsætter chili.

Jeg bruger den blandt andet i gryderetter, men også til pasta og meget andet.

Sambal oelek har den fordel, at den har en lang holdbarhed. Derfor er det en nem måde at konservere chili på så du har dem i lang tid.

Og faktisk er det meget nemt at lave den indonesiske chilipasta selv.

En chilipasta som denne får en flot, rød farve, og derfor skal du kun anvende rød chili til den.

Opskrift på sambal oelek

billede med chili til sambal oelek

Sambal oelek - nem opskrift

Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 1 portion
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 0,5 lime
  • 2 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde

  • Rød chili vaskes og stilken tages fra. Skær dem derefter igennem, men du skal ikke fjerne kernerne.
  • Hvidløg hakkes fint.
  • Kom chili og hvidløg i en gryde eller wok sammen med brun farin, ingefær, saften fra lime og æbleeddike.
  • Lad din sambal oelek chilipasta koge cirka 20 minutter.
  • Med en stavblender blendes chilipastaen nu groft eller fint - afhængig af hvordan du ønsker den.
  • Smag til med salt, æbleeddike og lime.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
23
mg
1
%
Kalium
 
765
mg
22
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1922
IU
38
%
Vitamin C
 
300
mg
364
%
Calcium
 
59
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sambal oelek kan hældes på skoldede glas med Atamon, og så kan den holde sig i mange måneder.

Et godt tip: Når du tager chilipasta fra glasset, så brug altid en ren ske. Så holder chilipastaen bedre.

Se også mine populære opskrifter på:

Chili con carne med hakket oksekød og bønner

Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris

Hjemmelavet chiliolie

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Jørgensen

    juli 26, 2023 at 4:51 pm

    Der bliver ikke gjort i videoen som i den skrevne fremgangsmåde, kernerne fra chillien bliver taget ud og stilken bliver ikke skåret af først.

    Svar
  2. Mette

    august 12, 2021 at 11:40 am

    Er der ikke en opskrift med gul chili????

    Svar
  3. Anne

    juni 11, 2021 at 10:18 am

    Hej. Jeg vil gerne lave rabarberkylling, og der skal bruges samba olek. Hvad kan jeg bruge i stedet, som ikke er så stærk?
    Tak. Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2021 at 4:29 pm

      Hej Anne
      Du kan bruge en mere mild chili - eller evt. bare paprika, hvis du slet ikke ønsker noget der bider 🙂
      Det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required