Her kan du se hvordan man nemt steger en rullesteg i ovn. Det er en gammeldags rullesteg med svesker, og skyen fra steges jævnes til en lækker sovs.
Rullesteg i ovn er en skøn måde at tilberede rullestegen på, og det er både nemt og godt.
Rullestegen, der selvfølgelig er den gammeldags slags med svesker, skal have et par timer i ovnen, og skyen er nem at jævne til en lækker sauce.
Du kan jo lave rullestegen selv, eller købe en færdig steg hos slagteren eller i supermarkedet.
De fås også med persille i stedet for svesker, og her er tilberedningstiden den samme.
Se også hvordan du laver grydestegt rullesteg med sherrysauce.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på rullesteg i ovn
Gammeldags rullesteg i ovn med nem sovs
Ingredienser
- 1,2 kilo rullesteg - med svesker
- 1 spiseskefuld smør
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld majsstivelse
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Varm en pande op og kom en god klat smør på. Brun rullestegen grundigt ved høj varme hele vejen rundt. Den skal have en god kulør og lidt stegeskorpe.
- Læg rullestegen i en lille bradepande eller ildfast fad. Krydr den med salt og friskkværnet peber.
- Kog panden af med vand, bouillonterning og engelsk sauce.
- Hæld det ved rullestegen.
- Stil fadet ind i ovnen, og en rullesteg i ovn skal have cirka to timer.
- Undervejs kan du med fordel med 15-20 minutters mellemrum øse noget af stegeskyen op over stegen.
- Et par gange undervejs tilføres lidt mere vand (udover de fem deciliter). Stegeskyen vil nemlig fordampe undervejs, og du skal bruge cirka fire deciliter til sovsen til sidst.
- Tag den færdigstegte rullesteg ud af ovnen, og lad den hvile 5-10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
- Skyen hældes over i en lille gryde, koges op og jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag sovsen til med salt og peber - og eventuelt lidt mere engelsk sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Rullesteg i ovn skæres i tynde skiver - husk lige at fjerne bomuldssnoren først.
Serveres med saucen til og eventuelt sammen med mine lækre grønkålsrøsti eller hjemmelavede kartoffelrøsti. En broccolisalat passer også perfekt til.
Se også mine populære opskrifter:
Jette Thomsen
Rullesteg i ovn. Den blev så tør så tør. Jeg brugte varmluft og 175 gr. Ellers blev opskriften fulgt nøje. Kan varmluften ha’ gjort det?
Dejligt med engelsk sovs i sovsen. Det skal prøves en anden gang.
Er ellers meget tilfreds med jeres opskrifter.