Her kan du se hvordan man nemt steger en rullesteg i ovn. Det er en gammeldags rullesteg med svesker, og skyen fra steges jævnes til en lækker sovs.
Rullesteg i ovn er en skøn måde at tilberede rullestegen på, og det er både nemt og godt.
Rullestegen, der selvfølgelig er den gammeldags slags med svesker, skal have et par timer i ovnen, og skyen er nem at jævne til en lækker sauce.
Du kan jo lave rullestegen selv, eller købe en færdig steg hos slagteren eller i supermarkedet.
De fås også med persille i stedet for svesker, og her er tilberedningstiden den samme.
Se også hvordan du laver grydestegt rullesteg med sherrysauce.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på rullesteg i ovn
Ingredienser
- 1,2 kilo rullesteg med svesker
- 1 spiseskefuld smør
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld majsstivelse
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 °C almindelig over- og undervarme.
- Varm en pande op og kom en god klat smør på. Brun rullestegen grundigt ved høj varme hele vejen rundt. Den skal have en god kulør og lidt stegeskorpe.
- Læg rullestegen i en lille bradepande eller ildfast fad. Krydr den med salt og friskkværnet peber.
- Kog panden af med vand, bouillonterning og engelsk sauce.
- Hæld det ved rullestegen.
- Stil fadet ind i ovnen, og en rullesteg i ovn skal have cirka to timer.
- Undervejs kan du med fordel med 15-20 minutters mellemrum øse noget af stegeskyen op over stegen.
- Et par gange undervejs tilføres lidt mere vand (udover de fem deciliter). Stegeskyen vil nemlig fordampe undervejs, og du skal bruge cirka fire deciliter til sovsen til sidst.
- Tag den færdigstegte rullesteg ud af ovnen, og lad den hvile 5-10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
- Skyen hældes over i en lille gryde, koges op og jævnes med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag sovsen til med salt og peber - og eventuelt lidt mere engelsk sauce.
Næringsindhold
Servering
Rullesteg i ovn skæres i tynde skiver - husk lige at fjerne bomuldssnoren først.
Serveres med saucen til og eventuelt sammen med mine lækre grønkålsrøsti eller hjemmelavede kartoffelrøsti. En broccolisalat passer også perfekt til.
Comments
No Comments