Få en nem og lækker opskrift på rosenkålsgryde med nakkefilet i tern, knoldselleri og en virkelig lækker sovs, der smager himmelsk godt.
Her er min nemme ogf lækre opskrift på rosenkålsgryde med hele rosenkål, og den smager altså himmelsk godt.
Gryderetten laves desuden med tern af nakkefilet, der bliver meget møre, og ellers er der også knoldselleri i gryden. Selleri kan erstattes med kartofler, hvis du mere er til det.
Og ellers er det bare at glæde sig til en skøn middagsret med en virkelig lækker sovs til, og opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på rosenkålsgryde
Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs
Ingredienser
- 500 g nakkefilet - i mundrette tern
- smør - til stegning
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 4 dl vand
- 1 terning svinebouillon - eller anden bouillon
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 tsk paprika
- 1 tsk timian - tørret
- 1 tsk spidskommen
- 400 g knoldselleri - i mundrette tern
- 400 g rosenkål
- 2,5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Nakkefilet skæres ud i mundrette tern, der brunes godt af i en stegegryde eller dyb sauterpande i lidt smør. Det sker ved en nogenlunde høj varme, så kødet får en god stegeskorpe.
- Tilsæt hakket løg og hvidløg, der hurtigt sauteres med inden du tilsætter vand, bouillonterning og engelsk sauce. Kom også paprika, timian og spidskommen ved, og lad nu derefter kødet simre under låg i ca. 1 time.
- Imens klargøres knoldselleri og rosenkål. Sellerien skæres i mundrette stykker, mens roden skæres af de små kål. Du kan også fjerne de yderste blade, men ellers kommes de hele rosenkål i gryden sammen med knoldselleri i tern.
- Kom også madlavningsfløde i gryden, og lad nu rosenkålsgryden simre under låg i yderligere 15 minutter, så både selleri og rosenkål er kogt møre, men uden at være udkogte.
- Jævn sovsen med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Serveringsforslag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige rosenkålsgryde serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Men jeg synes en klassisk salat med tomat og agurk passer godt til. Vend salaten med lidt balsamicoeddike og olivenolie.
Eller nyd retten med min lækre broccolisalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tove Andersen
Jeg er medlem, men kan aldrig få næringsindhold i opskrifterne. Hvorfor??
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på rosenkålsgryde - skriv meget gerne din mening om den her.