• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Romsnegle - nemme wienersnegle med romglasur

Romsnegle - nemme wienersnegle med romglasur

romsnegle
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. april 2021 - Udgivet: 31. marts 2021

Romsnegle er nemme wienersnegle med romglasur på toppen. Romsneglene fyldes med borgmestermasse, og glasuren røres med rom eller romessens.

Jeg elsker romsnegle, og heldigvis er de lækre og velsmagende kager rimelig nemme at bage selv.

Jeg plejer at bage romsneglene af en god wienerdej, og det er nemmere, end du måske tror - eller frygter.

Glasuren skal selvfølgelig have romsmag, da det jo er herfra navnet på kagesneglene kommer. Brug en romessens (kaldes også for romaroma) eller rør glasuren med ægte rom. Så er kagerne naturligvis ikke for børn.

Du får 12 skønne romsnegle af denne opskrift.

Se også disse opskrifter:

Kanelsnegle opskrift med creme og remonce

Drømmekagesnegle

Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce

Cremesnegle med glasur - nem og lækker opskrift

Opskrift på romsnegle

romsnegle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Romsnegle

5 fra 2 stemmer
Romsnegle er nemme wienersnegle med romglasur på toppen. Romsneglene fyldes med borgmestermasse, og glasuren røres med rom eller romessens.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 415
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 portion wienerdej - se opskrift i linket
Borgmestermasse
  • 100 g sukker
  • 100 g smør - blødt
  • 100 g marcipan
Til pensling
  • 1 æg - sammenpisket
Glasur
  • 150 g flormelis
  • romessens - eller rigtig rom
  • krymmel

Fremgangsmåde
 

  1. Lav wienerdej som anvist i linket. Det er faktisk ikke så svært. Læg dejen lidt på køl.
  2. Rul wienerdejen ud til et rektangel på ca. 50 gange 30 centimeter.
  3. Rør borgmestermasse sammen af sukker, blødt smør og smuldret marcipan.
  4. Fordel marcipanmassen ovenpå den udrullede wienerdej.
  5. Rul sammen til en roulade, men stop så har ca. to centimeter dej tilbage øverst.
  6. Skær rouladen ud i 12 lige store skiver, som trykkes lidt flade.
  7. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og pensl med lidt sammenpisket æg.
  8. Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme (altså ikke varmluft).
  9. Bag dine romsnegle i ca. 12-15 minutter, alt afhængig af hvor meget din ovn varmer.
  10. Tag romsneglene ud af ovnen og lad dem køle helt af.
  11. Rør romglasur sammen af flormelis og romessens eller ægte rom. Er det til børn skal det naturligvis være romessens. Brug 3-4 spiseskefulde eller indtil du har en passende konsistens på glasuren.
  12. Giv hver af dine romsnegle en klat romglasur og drys straks med tivolikrymmel.

Næringsindhold

Kalorier: 415kcalKulhydrater: 44gProtein: 4gFedt: 25gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.3gKolesterol: 32mgNatrium: 166mgKalium: 55mgKostfibre: 1gSukker: 24gVitamin A: 230IUCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Romsnegle kan nydes straks, men du kan også fryse dem ned.

Her foretrækker jeg så at vente med romglasuren til romsneglene skal spises.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller→ Se opskriften
Billede af asiatisk nakkefilet.
Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)→ Se opskriften
æblemuffins
Svampede æblemuffins med kanel→ Se opskriften
sprøde kartofler i fad
Sprøde kartofler i fad med krydderurter→ Se opskriften
perlebygsalat med æble og avocado
Perlebygsalat→ Se opskriften
mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required