Romsnegle er nemme wienersnegle med romglasur på toppen. Romsneglene fyldes med borgmestermasse, og glasuren røres med rom eller romessens.
Jeg elsker romsnegle, og heldigvis er de lækre og velsmagende kager rimelig nemme at bage selv.
Jeg plejer at bage romsneglene af en god wienerdej, og det er nemmere, end du måske tror - eller frygter.
Glasuren skal selvfølgelig have romsmag, da det jo er herfra navnet på kagesneglene kommer. Brug en romessens (kaldes også for romaroma) eller rør glasuren med ægte rom. Så er kagerne naturligvis ikke for børn.
Du får 12 skønne romsnegle af denne opskrift.
Opskrift på romsnegle
Romsnegle - nemme wienersnegle med romglasur
Ingredienser
- 1 portion wienerdej - se opskrift i linket
Borgmestermasse
- 100 gram sukker
- 100 gram smør - blødt
- 100 gram marcipan
Til pensling
- 1 æg - sammenpisket
Glasur
- 150 gram flormelis
- romessens - eller rigtig rom
- krymmel
Sådan gør du
- Lav wienerdej som anvist i linket. Det er faktisk ikke så svært. Læg dejen lidt på køl.
- Rul wienerdejen ud til et rektangel på ca. 50 gange 30 centimeter.
- Rør borgmestermasse sammen af sukker, blødt smør og smuldret marcipan.
- Fordel marcipanmassen ovenpå den udrullede wienerdej.
- Rul sammen til en roulade, men stop så har ca. to centimeter dej tilbage øverst.
- Skær rouladen ud i 12 lige store skiver, som trykkes lidt flade.
- Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og pensl med lidt sammenpisket æg.
- Tænd ovnen på 220 grader almindelig over- og undervarme (altså ikke varmluft).
- Bag dine romsnegle i ca. 12-15 minutter, alt afhængig af hvor meget din ovn varmer.
- Tag romsneglene ud af ovnen og lad dem køle helt af.
- Rør romglasur sammen af flormelis og romessens eller ægte rom. Er det til børn skal det naturligvis være romessens. Brug 3-4 spiseskefulde eller indtil du har en passende konsistens på glasuren.
- Giv hver af dine romsnegle en klat romglasur og drys straks med tivolikrymmel.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Romsnegle kan nydes straks, men du kan også fryse dem ned.
Her foretrækker jeg så at vente med romglasuren til romsneglene skal spises.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: