Her får du min opskrift på øretæver, og det er altså en kage. Også kendt som franske snegle, og de laves nemt med butterdej og remonce.
Øretæver lyder ikke rart, men i dette tilfælde er det faktisk ganske behageligt.
Øretæverne er nemlig lækre og nemme kager, der smager super godt.
Kagerne kendes under flere navne, herunder franske snegle og grammofonplader, og det skyldes naturligvis udseendet.
Øretæver er både hurtige og nemme at bage, og jeg ved der findes flere opskrifter og fremgangsmåder på dem, men her er min version, og som jeg synes man laver en rigtig øretæve.
Jeg plejer at lave de franske snegle med en borgmestermasse, men du kan også anvende en alm. remonce.
Jeg har anvendt en frossen plade butterdej, og den giver otte kager. Men du kan jo sagtens bare gange op og lave flere.
Opskrift på øretæver
Øretæver - opskrift på franske snegle med remonce
Ingredienser
- 1 plade butterdej - fra frost - eller hjemmelavet butterdej
- Lidt hvedemel - til udrulning
Borgmestermasse
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram sukker
- 50 gram marcipan
Desuden
- Lidt kanel - til drys
- sukker - til udrulning
Sådan gør du
- Tø en plade butterdej op - eller lav din egen butterdej. Det er ikke så svært. Det tager i øvrigt ca. 20 minutter at tø en plade frossen butterdej op.
- Rul butterdejen lidt ud, så du har et rektangel. Husk mel på bordet, så butterdejen ikke hænger fast.
- Varm din ovn op til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Rør en borgmestermasse sammen af blødt smør, sukker og marcipan.
- Børst evt. hvedemel af din butterdej, og fordel nu borgmestermassen (remoncen) på den. Bred den så godt ud du kan.
- Drys med lidt kanel.
- Rul nu butterdejen sammen til en roulade, for det er sådan man øretæver.
- Skær enderne fra og kassér dem. Resten af rouladen deles i otte lige store stykker.
- Drys en god portion sukker på bordet. Tag nu et af butterdejsstykkerne, og fold snippen under. Læg derefter den derefter på sukkeret med snippen nederst, og drys sukker ovenpå.
- Rul ud med en kagerulle, så dine øretæver bliver ret flade. Pas på dej og fyld ikke hænger fast i kagerullen, så husk rigeligt med sukker!
- Lægges på bageplade med bagepapir, og jeg plejer at bage fire stk. ad gangen.
- Bages ca. 10 minutter midt i ovnen, og når de kommer ud, vendes de straks om på den anden side. Fortsæt på samme måde med de øvrige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nybagte øretæver køles af, hvor de så bliver helt sprøde og lækre.
Du kan opbevare de franske snegle i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden i kagerne.
Øretæverne kan i øvrigt også pyntes med glasur, når de er blevet helt kolde.
Se også disse opskrifter:
Lotte
Jeg mener at øretæver er de aflange stykker butterdej med smørcreme imellem.
caro
Nej, Det du mener er franske vafler; det her er franske snegle - men der er altså også forvirrende 😉
Henning Larsen
Du har ret. I min verden er "Øretæver" 2 ovale stykker butterdej der er rullet ud i sukker på et riflet underlag og lagt sammen med en lækker smørcreme. De hedder også franske vafler. Dem vi kender som "Grammofonplader" hedder finske snegle.
Bente jørgensen
Virkelig lækre! Min sagde, at de var helt som han huskede dem fra sin barndom, når der en sjælden gang blev købt kager ved bageren.