Madeleinekager er franske klassikere, som er lette at kende på sin fine form. Her får du en opskrift med græskar og chokolade.
Madeleinekager er så fransk som parfume fra Chanel. De små muslingeformede kager er lette og luftige med en dejlig smag.
De stammer fra Lorraine i den nordøstlige del af Frankrig, og går helt tilbage til 1700-tallet. Oprindeligt er der mandelmel i, men denne opskrift er en fusion af amerikansk og fransk bagværk.
Det betyder, at kagerne dels er bagt med hvedemel, dels indeholder græskar.
Opskriften er udviklet af den franske blogger Takethepower Julys, og vi har fået lov at dele opskriften af Atout France, Det Franske Turistråd.
Kagerne skal helst spises indenfor fire dage, så de stadig har det sprøde ydre og det bløde, lækre indre.
De skal opbevares i en lufttæt æske - gerne metal - ved stuetemperatur, så kagernes overflade ikke bliver bløde.
Opskrift på franske Madeleinekager
Madeleinekager - opskrift på franske fristelser
Ingredienser
- 200 gram hokkaidogræskar
- 3 æg
- 70 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 1 spsk nøddeolie
- 1 økologisk appelsin
- 2 tsk bagepulver
- 200 gram mørk chokolade - 70% kakao
Sådan gør du
- Skær hokkaidogræskar i tern og læg det i kogende vand i 20 minutter, til konsistensen næsten er flydende. Sættes til afkøling.
- Herefter blandes det kolde hokkaidogræskarkød med æg og nøddeolie. Tilsæt mel, sødestof, gær og revet skræl af den økologiske appelsin. Bland indtil konsistensen er ensartet.
- Lad dejen hvile i køleskabet i minimum to timer. Dette er nødvendigt for at opnå madeleinekagernes særegne bule der former sig, når den kolde dej sættes ind i en varm ovn.
- Forvarm ovnen til 240 grader.
- Smør madeleineformene med fedtstof og fyld derefter cirka en skefuld dej i hver form. Formen må ikke fyldes helt op. Bruges silikoneforme er det ikke nødvendigt at smøre formene.
- Stil herefter pladen med de fyldte madeleineforme et køligt sted (dette gøres for at opnå den ønskede effekt af temperaturforskellen fra kold til varm, når de fyldte kageforme stilles ind i ovnen.) Hvis I laver flere portioner, skal den resterende dej stilles i køleskabet, mens den første omgang madeleinekager bages.
- Sæt de fyldte kageforme i ovnen på 240 grader og bag kagerne i fem minutter indtil de begynder at bule udad. Skru herefter ovnen ned på 180 grader og fortsæt bagningen i cirka 10 minutter, mens I holder nøje øje med kagerne. Jeres madeleinekager skal have et let gyldent skær.
- Vent et par minutter og tag så kagerne ud af formene.
Chokoladeovertræk
- Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen (chokoladen skal have 30 sekunder i mikroovnen på jævn styrke.) Rør herefter i chokoladen indtil den er helt smeltet.
- Fordel en teske smeltet chokolade i hver madeleineform så chokoladen flyder ud i alle hjørner af formen. Tryk herefter forsigtigt de bagte madeleinekager ind i formene og sæt dem i køleskabet i 30 minutter så chokoladen stivner og sætter sig.
- Nu er jeres madeleinekager med chokoladeovertræk færdige, og I kan nyde det lækre resultat af jeres indsats!
Få tilsendt opskriften på mail
Se andre fristende opskrifter, hvor vi bruger græskar:
Del dine ideer og tanker med os andre her: