Her får du min opskrift på rødvinsbraiseret okseklump med tilhørende nem og lækker sauce. En himmelsk lækker ret til weekend og gæster.
Rødvinsbraiseret okseklump er en relativ nem ret, der passer perfekt som weekendmad og til gæster.
Okseklumpen er samtidig en nogenlunde billig udskæring, så her får du meget mad for pengene.
Tilberedningen foregår i en stegegryde eller dyb sauterpande, hvor den samlede tid er ca. 2 timer. Det meste af tiden passer oksestegen sig selv. Forslag til tilbehør er længere nede. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump
Rødvinsbraiseret okseklump - nem opskrift
Ingredienser
- 1,2 kg okseklump
- rapsolie
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - knuste
- 75 g knoldselleri - i mindre tern
- 3 dl rødvin
- 2 dl kalvefond - evt. koncentrat + vand
- 1 tsk timian - tørret
- 10 enebær - kan undlades
- 3 laurbærblade
- 1 spsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en god stegegryde eller dyb sauterpande frem, og varm den op ved høj varme. Brun derefter okseklumpen grundigt på begge sider i lidt rapsolie. Giv kødet en god stegeskorpe. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom så løg, hvidløg og knoldselleri ved, og lad det kort svitse med. Hæld rødvin i sammen med kalvefond. Den kan du lave af vand og koncentrat eller bouillon.
- Tilsæt også timian sammen med enebær og laurbærblade. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseklumpen simre i 1 time og 45 minutter. Vend den efter en en times tid.
- Tag den færdige steg op, og læg den på et skærebræt.
- Sigt skyen over i en mindre gryde og kog den lidt ind ved en god varme. Kom ribsgele ved sammen med engelsk sauce, og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand til ønsket konsistens. Der kan også tilsættes lidt fløde, men det er ikke nødvendigt. Smages godt til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Skær den rødvinsbraiseret okseklump ud i passende skiver og anret dem på et fad.
Kom lidt sauce over og server resten af saucen ved siden af.
Serveres gerne med kartofler, bagte rødbeder og en spidskålssalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv meget gerne hvad du synes om den her.