Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Opskrifter › Aftensmad › Rødvinsbraiseret okseklump

Rødvinsbraiseret okseklump

billede med rødvinsbraiseret okseklump
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. februar 2025 - Udgivet: 7. februar 2025

Her får du min opskrift på rødvinsbraiseret okseklump med tilhørende nem og lækker sauce. En himmelsk lækker ret til weekend og gæster.

Rødvinsbraiseret okseklump er en relativ nem ret, der passer perfekt som weekendmad og til gæster.

Okseklumpen er samtidig en nogenlunde billig udskæring, så her får du meget mad for pengene.

Tilberedningen foregår i en stegegryde eller dyb sauterpande, hvor den samlede tid er ca. 2 timer. Det meste af tiden passer oksestegen sig selv. Forslag til tilbehør er længere nede. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags oksesteg
  • Oksesteg stegt som vildt
  • Grydestegt oksetykkam

Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødvinsbraiseret okseklump - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 585
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,2 kg okseklump
  • rapsolie
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - knuste
  • 75 g knoldselleri - i mindre tern
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl kalvefond - evt. koncentrat + vand
  • 1 tsk timian - tørret
  • 10 enebær - kan undlades
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Find en god stegegryde eller dyb sauterpande frem, og varm den op ved høj varme. Brun derefter okseklumpen grundigt på begge sider i lidt rapsolie. Giv kødet en god stegeskorpe. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Kom så løg, hvidløg og knoldselleri ved, og lad det kort svitse med. Hæld rødvin i sammen med kalvefond. Den kan du lave af vand og koncentrat eller bouillon.
  3. Tilsæt også timian sammen med enebær og laurbærblade. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseklumpen simre i 1 time og 45 minutter. Vend den efter en en times tid.
    okseklump braiseret i rødvin
  4. Tag den færdige steg op, og læg den på et skærebræt.
  5. Sigt skyen over i en mindre gryde og kog den lidt ind ved en god varme. Kom ribsgele ved sammen med engelsk sauce, og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand til ønsket konsistens. Der kan også tilsættes lidt fløde, men det er ikke nødvendigt. Smages godt til med salt og friskkværnet peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 585kcalKulhydrater: 15gProtein: 63gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 186mgNatrium: 903mgKalium: 1233mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 34IUVitamin C: 6mgCalcium: 48mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Skær den rødvinsbraiseret okseklump ud i passende skiver og anret dem på et fad.

Kom lidt sauce over og server resten af saucen ved siden af.

Serveres gerne med kartofler, bagte rødbeder og en spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 07, 2025 at 9:37 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv meget gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required