Indhold
Rødvinsbraiseret okseklump
Ingredienser
- 1,2 kg okseklump
- rapsolie
- 1 løg (hakket)
- 3 fed hvidløg (knuste)
- 75 g knoldselleri (i mindre tern)
- 3 dl rødvin
- 2 dl kalvefond (evt. koncentrat + vand)
- 1 tsk timian (tørret)
- 10 enebær (kan undlades)
- 3 laurbærblade
- 1 spsk ribsgele
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en god stegegryde eller dyb sauterpande frem, og varm den op ved høj varme. Brun derefter 1,2 kg okseklump grundigt på begge sider i lidt rapsolie. Giv kødet en god stegeskorpe. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
- Kom så 1 løg, 3 fed hvidløg og 75 g knoldselleri ved, og lad det kort svitse med. Hæld 3 dl rødvin i sammen med 2 dl kalvefond. Den kan du lave af vand og koncentrat eller bouillon.
- Tilsæt også 1 tsk timian sammen med 10 enebær og 3 laurbærblade. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseklumpen simre i 1 time og 45 minutter. Vend den efter en en times tid.
- Tag den færdige steg op, og læg den på et skærebræt.
- Sigt skyen over i en mindre gryde og kog den lidt ind ved en god varme. Kom 1 spsk ribsgele ved sammen med 1 spsk engelsk sauce, og jævn saucen med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand til ønsket konsistens. Der kan også tilsættes lidt fløde, men det er ikke nødvendigt. Smages godt til med salt og friskkværnet peber.
Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump
Rødvinsbraiseret okseklump er en relativ nem ret, der passer perfekt som weekendmad og til gæster.
Okseklumpen er samtidig en nogenlunde billig udskæring, så her får du meget mad for pengene.
Tilberedningen foregår i en stegegryde eller dyb sauterpande, hvor den samlede tid er ca. 2 timer. Det meste af tiden passer oksestegen sig selv. Forslag til tilbehør er længere nede. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
Skær den rødvinsbraiseret okseklump ud i passende skiver og anret dem på et fad.
Kom lidt sauce over og server resten af saucen ved siden af.
Serveres gerne med kartofler, bagte rødbeder og en spidskålssalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv meget gerne hvad du synes om den her.