Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Rødvinsbraiseret okseklump

Rødvinsbraiseret okseklump med lækker sauce

billede med rødvinsbraiseret okseklump
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook23PinterestSMSEmailMessenger
23
DELINGER
Indhold
  • Rødvinsbraiseret okseklump
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump
  • Servering
  • Kommentarer

Rødvinsbraiseret okseklump

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 45 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her får du min opskrift på rødvinsbraiseret okseklump med tilhørende nem og lækker sauce. En himmelsk lækker ret til weekend og gæster.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg okseklump
  • rapsolie
  • 1 løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (knuste)
  • 75 g knoldselleri (i mindre tern)
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl kalvefond (evt. koncentrat + vand)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 10 enebær (kan undlades)
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Find en god stegegryde eller dyb sauterpande frem, og varm den op ved høj varme. Brun derefter 1,2 kg okseklump grundigt på begge sider i lidt rapsolie. Giv kødet en god stegeskorpe. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Kom så 1 løg, 3 fed hvidløg og 75 g knoldselleri ved, og lad det kort svitse med. Hæld 3 dl rødvin i sammen med 2 dl kalvefond. Den kan du lave af vand og koncentrat eller bouillon.
  3. Tilsæt også 1 tsk timian sammen med 10 enebær og 3 laurbærblade. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseklumpen simre i 1 time og 45 minutter. Vend den efter en en times tid.
    okseklump braiseret i rødvin
  4. Tag den færdige steg op, og læg den på et skærebræt.
  5. Sigt skyen over i en mindre gryde og kog den lidt ind ved en god varme. Kom 1 spsk ribsgele ved sammen med 1 spsk engelsk sauce, og jævn saucen med 2 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand til ønsket konsistens. Der kan også tilsættes lidt fløde, men det er ikke nødvendigt. Smages godt til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier585kcalKulhydrater15gProtein63gFedt22gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt10gKolesterol186mgNatrium903mgKalium1233mgKostfibre1gSukker5gVitamin A34IUVitamin C6mgCalcium48mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump

Rødvinsbraiseret okseklump er en relativ nem ret, der passer perfekt som weekendmad og til gæster.

Okseklumpen er samtidig en nogenlunde billig udskæring, så her får du meget mad for pengene.

Tilberedningen foregår i en stegegryde eller dyb sauterpande, hvor den samlede tid er ca. 2 timer. Det meste af tiden passer oksestegen sig selv. Forslag til tilbehør er længere nede. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags oksesteg
  • Oksesteg stegt som vildt
  • Grydestegt oksetykkam
  • Braiseret nakkefilet

Servering

Skær den rødvinsbraiseret okseklump ud i passende skiver og anret dem på et fad.

Kom lidt sauce over og server resten af saucen ved siden af.

Serveres gerne med kartofler, bagte rødbeder og en spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 07, 2025 at 9:37 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv meget gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required