• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Rødvinsbraiseret okseklump

Rødvinsbraiseret okseklump

billede med rødvinsbraiseret okseklump
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. februar 2025 - Udgivet: 7. februar 2025

Her får du min opskrift på rødvinsbraiseret okseklump med tilhørende nem og lækker sauce. En himmelsk lækker ret til weekend og gæster.

Rødvinsbraiseret okseklump er en relativ nem ret, der passer perfekt som weekendmad og til gæster.

Okseklumpen er samtidig en nogenlunde billig udskæring, så her får du meget mad for pengene.

Tilberedningen foregår i en stegegryde eller dyb sauterpande, hvor den samlede tid er ca. 2 timer. Det meste af tiden passer oksestegen sig selv. Forslag til tilbehør er længere nede. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags oksesteg
  • Oksesteg stegt som vildt
  • Grydestegt oksetykkam

Opskrift på rødvinsbraiseret okseklump

billede med rødvinsbraiseret okseklump
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødvinsbraiseret okseklump - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på rødvinsbraiseret okseklump med tilhørende nem og lækker sauce. En himmelsk lækker ret til weekend og gæster.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 585
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,2 kg okseklump
  • rapsolie
  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - knuste
  • 75 g knoldselleri - i mindre tern
  • 3 dl rødvin
  • 2 dl kalvefond - evt. koncentrat + vand
  • 1 tsk timian - tørret
  • 10 enebær - kan undlades
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find en god stegegryde eller dyb sauterpande frem, og varm den op ved høj varme. Brun derefter okseklumpen grundigt på begge sider i lidt rapsolie. Giv kødet en god stegeskorpe. Giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Kom så løg, hvidløg og knoldselleri ved, og lad det kort svitse med. Hæld rødvin i sammen med kalvefond. Den kan du lave af vand og koncentrat eller bouillon.
  3. Tilsæt også timian sammen med enebær og laurbærblade. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseklumpen simre i 1 time og 45 minutter. Vend den efter en en times tid.
    okseklump braiseret i rødvin
  4. Tag den færdige steg op, og læg den på et skærebræt.
  5. Sigt skyen over i en mindre gryde og kog den lidt ind ved en god varme. Kom ribsgele ved sammen med engelsk sauce, og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand til ønsket konsistens. Der kan også tilsættes lidt fløde, men det er ikke nødvendigt. Smages godt til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 585kcalKulhydrater: 15gProtein: 63gFedt: 22gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 186mgNatrium: 903mgKalium: 1233mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 34IUVitamin C: 6mgCalcium: 48mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Skær den rødvinsbraiseret okseklump ud i passende skiver og anret dem på et fad.

Kom lidt sauce over og server resten af saucen ved siden af.

Serveres gerne med kartofler, bagte rødbeder og en spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 07, 2025 at 9:37 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv meget gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.
    Salat med rest af kylling og grønne bønner
  • Billede af pasta med knoldselleri og porre.
    Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)
  • Billede af thailandsk kylling.
    Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris
  • Billede af salat med torsk og grøntsager.
    Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

Stegt mørbrad med marinade af hvidløg og soltørrede tomater
Stegt mørbrad med marinade af hvidløg og soltørrede tomater→ Se opskriften
knuste kartofler
Knuste kartofler med eddike (vinegar style)→ Se opskriften
billede med blomkålssalat
Blomkålssalat→ Se opskriften
fuldkornsboller
Fuldkornsboller→ Se opskriften
billede til hasselnøddesmåkager med chokolade
Hasselnøddesmåkager med chokolade - nemme og smørbagte→ Se opskriften
billederesultat for honningmarinerede kyllingelår
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager→ Se opskriften
Opskrifter til børn
Mad til børn - opskrifter på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede med blåbærtærte
Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær→ Se opskriften
billederesultat for kyllingsandwich
Kyllingesandwich→ Se opskriften
Billede resultat for ferskensalat
Ferskensalat med melon og parmaskinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required