Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rød spidskål i ovn

Rød spidskål i ovn (opskrift på ovnbagt kål)

Billede af rød spidskål i ovn.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rød spidskål i ovn - opskrift på ovnbagt kål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på rød spidskål i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Rød spidskål i ovn - opskrift på ovnbagt kål

Holger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Se her, hvordan du nemt laver rød spidskål i ovn. Spidskålen skæres i seks stykker, dryppes med olie og bages næsten mør i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 rød spidskål
  • olivenolie
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær det allernederste af stokken på den røde spidskål af, og kassér den.
  2. Derefter deles spidskålen i to halve på den lange led, som hver igen deles i tre store både.
  3. Læg forsigtig kålbådene i et ildfast fad, så de ikke skiller af.
  4. Dryp dem med en god omgang olivenolie, og drys med groft salt. Gerne flagesalt, men ikke nødvendigvis.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal de nu bages i cirka 20 minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rød spidskål i ovn

Den røde spidskål er en af de smukkeste kål, vi har, og opskriften på rød spidskål i ovn er ret simpel.

Men du får et smukt stykke tilbehør, der samtidig smager virkelig godt, og som naturligvis er sundt.

Jeg plejer at bage spidskålen i cirka 20 minutter, fordi den så stadig har en smule bid. Og det kan jeg godt lide.

Se også: Spidskålssalat med æble

Men hvis du ønsker den helt mør, ja, så giver du den blot fem minutter med. Og hvis spidskålen bliver før mørk, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over fadet.

Opskriften er rød spidskål til fire personer.

Tips

Som skrevet længere oppe kan du give kålene lidt længere, hvis du ønsker den røde spidskål mere mør, og du kan overdække dem, hvis de begynder at blive for mørke.

Se også: Spidskål i ovn med skinke

Kan du ikke skaffe en rød spidskål, er fremgangsmåden den samme med en almindelig spidskål.

Ovnbagt spidskål er blandt andet dejligt tilbehør til oksefilet, men prøv dem også til frikadeller i ovn eller en kogt hamburgerryg.

Hvis du vil lave andre gode salater med spidskål, kan du prøve en af disse:

  • Råkostsalat med spidskål og gulerødder
  • Salat med æbler og rød spidskål
  • Opskrift på rødkålssalat med æble og granatæble
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required