Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ristaffel

Ristaffel (hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør)

billede med ristaffel
4.6 fra 73 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
270
SHARES
FacebookMessenger270PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ristaffel
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ristaffel
  • Tips
  • Kommentarer

Ristaffel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 73 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 kyllingebryst
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl mælk
  • citronsaft
  • majsstivelse (udrørt i koldt vand)
  • salt og friskkværnet peber
Kogte ris
  • 250 g ris (Se mængde og kogetid på ris her)
Tilbehør
  • 200 g ærter
  • 2 granatæbler
  • 2 bananer
  • 1 lille ananas
  • 100 g peanuts (saltede)
  • 75 g rosiner
  • kokosflager (ristede)

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af på en varm pande i lidt smør.
  2. Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
  3. Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i tynde skiver. Kommes ved kyllingekødet.
  4. Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning) samt mælk og lidt friskpresset citronsaft.
  5. Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
  6. Imens gør du klar til din ristaffel. Ris koges som anvist på pakken. Ærterne får et kort opkog, kernerne tages ud af granatæblerne (se her hvordan man nemmest får kerner ud af et granatæble), bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove tern.
  7. Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner og ristede kokosflager.
  8. Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier1066kcalKulhydrater165gProtein49gFedt29gMættet fedt11gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.01gKolesterol86mgNatrium964mgKalium2153mgKostfibre22gSukker74gVitamin A5811IUVitamin C159mgCalcium214mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ristaffel

Ristaffel er altid et hit, hvor du serverer den lækre kylling i karrysovs med masser af tilbehør.

Her i opskriften finder du en række forslag til tilbehør til ristaffel, men du kan jo selv finde på flere.

Tilbehøret serveres i små skåle, hvor man så hapser lige det man har lyst til, og det er min erfaring, at især børn er ret vilde med det koncept.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og derfor skal du også koge ris beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling i karry
  • Kylling i karry i ovn
  • Boller i karry

Tips

Så er det bare at gå ombord i den lækre ristaffel, og det er altså mad, som alle kan lide.

Og alle kan tage lige det, som de synes bedst om.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jan weber fritsbøger skriver

    juni 03, 2022 at 11:13 am

    opskriften ligner slet ikke den variant af ristaffel jeg kender og elsker, for det første bruger jeg svinekød, mørbrad, eller nakkefilet i tern, og for det andet mener jeg det er en dødssynd at jævne retten, det geniale er jo at risen optager smagen af kød/karry og bliver dejligt saftig, og så glemmer du at nævne et vigtigt tilbehør, nemlig smilende æg som virkelig løfter retten, jeg ved godt at der er masser af potentielt tilbehør som kan variere retten i det uendelige, men efter min mening er der nogen som er "obligatoriske" nemlig æggene, rosiner og tomater, så får man sødmen "rosiner" syren "tomat" og så den fantastiske smag af æggeblomme som helt klart løfter retten.
    og så bruger jeg også chili da jeg elsker temmelig stærk karrysmag, og ikke synes den karry man kan købe er hot nok i sig selv uanset variant.

    Svar
    • Anne Marie Hansen skriver

      februar 24, 2023 at 5:14 pm

      Smilende æg! Jeg har fået rijsttafel mange gange på Galathea kroen i København, men aldrig med smilende æg. Det er vist din egen komponent.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required