Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rissalat

Rissalat (opskrift på nem salat med kogte ris)

billederesultat for rissalat
5 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
359
DELINGER
Facebook359PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Rissalat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rissalat
  • Tips
  • Kommentarer

Rissalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får din en god opskrift på rissalat, der er en nem salat med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andet godt. Perfekt som tilbehør.
Antal: 4
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g ris (gerne basmati)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 bundt radiser (i tynde skiver)
  • 200 g majs (fra dåse)
  • 200 g ærter (frosne, gives et hurtigt opkog)
  • 1 håndfuld purløg (finthakket)
Dressing
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Jeg plejer at komme en bouillonterning ved også, da det giver risene lidt ekstra smag. Bare en grøntsagsbouillon. Lad risene køle lidt af.
  2. Klargør peberfrugt, rødløg og radiser som anvist og kom dem i en stor skål.
  3. Tilsæt også de kogte ris. Personligt foretrækker jeg basmatiris til en rissalat, men andre typer kan naturligvis også anvendes.
  4. De frosne ærter gives et kort opkog, og tilsættes salaten sammen med majs.
  5. Rør alle ingredienserne til dressing sammen, og rør den blank. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere honning og sennep.
  6. Purløg hakkes fint og kommes ved.
  7. Kom dressingen ned til rissalaten, vend det forsigtigt sammen og anret gerne den færdige rissalat i en pæn serveringsskål eller et fad.

Næringsindhold

Kalorier415kcalKulhydrater56gProtein8gFedt19gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.003gNatrium628mgKalium446mgKostfibre6gSukker13gVitamin A1422IUVitamin C68mgCalcium39mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på rissalat

Rissalat er en både nem og lækker salat, der passer til mange kødretter.

Den skønne salat med ris laves med kogte ris, og her plejer jeg at anvende basmati ris. Men andre typer ris, herunder brune ris, er også gode til rissalaten.

Derudover skal der en del grøntsager i, og det er altså en virkelig lækker og mættende salat, der er god som tilbehør.

Du kan også komme stegte stykker kylling i, og så er det pludselig et helt måltid.

Se flere opskrifter:

  • Kartoffelsalat - nem og lækker opskrift
  • Rispilaf - opskrift på ris kogt i bouillon
  • Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie

Tips

Rissalat passer som sagt til alt fra hjemmelavede frikadeller til en lækker ovnstegt kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required