Her får din en god opskrift på rissalat, der er en nem salat med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andet godt. Perfekt som tilbehør.
Rissalat er en både nem og lækker salat, der passer til mange kødretter.
Den skønne salat med ris laves med kogte ris, og her plejer jeg at anvende basmati ris. Men andre typer ris, herunder brune ris, er også gode til rissalaten.
Derudover skal der en del grøntsager i, og det er altså en virkelig lækker og mættende salat, der er god som tilbehør.
Du kan også komme stegte stykker kylling i, og så er det pludselig et helt måltid.
Se også de populære opskrifter på:
- Kartoffelsalat - nem og lækker opskrift
- Rispilaf - opskrift på ris kogt i bouillon
- Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie
Opskrift på rissalat

Rissalat - Opskrift på nem salat med kogte ris
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Jeg plejer at komme en bouillonterning ved også, da det giver risene lidt ekstra smag. Bare en grøntsagsbouillon. Lad risene køle lidt af.
- Klargør peberfrugt, rødløg og radiser som anvist og kom dem i en stor skål.
- Tilsæt også de kogte ris. Personligt foretrækker jeg basmatiris til en rissalat, men andre typer kan naturligvis også anvendes.
- De frosne ærter gives et kort opkog, og tilsættes salaten sammen med majs.
- Rør alle ingredienserne til dressing sammen, og rør den blank. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere honning og sennep.
- Purløg hakkes fint og kommes ved.
- Kom dressingen ned til rissalaten, vend det forsigtigt sammen og anret gerne den færdige rissalat i en pæn serveringsskål eller et fad.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Rissalat passer som sagt til alt fra hjemmelavede frikadeller til en lækker ovnstegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments