• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rissalat - Opskrift på nem salat med kogte ris

Rissalat - Opskrift på nem salat med kogte ris

billederesultat for rissalat
5 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
351
SHARES
FacebookMessenger351PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2025 - Udgivet: 28. oktober 2020

Her får din en god opskrift på rissalat, der er en nem salat med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andet godt. Perfekt som tilbehør.

Rissalat er en både nem og lækker salat, der passer til mange kødretter.

Den skønne salat med ris laves med kogte ris, og her plejer jeg at anvende basmati ris. Men andre typer ris, herunder brune ris, er også gode til rissalaten.

Derudover skal der en del grøntsager i, og det er altså en virkelig lækker og mættende salat, der er god som tilbehør.

Du kan også komme stegte stykker kylling i, og så er det pludselig et helt måltid.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kartoffelsalat - nem og lækker opskrift
  • Rispilaf - opskrift på ris kogt i bouillon
  • Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie

Opskrift på rissalat

billederesultat for rissalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rissalat - Opskrift på nem salat med kogte ris

5 fra 15 stemmer
Her får din en god opskrift på rissalat, der er en nem salat med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andet godt. Perfekt som tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Kalorier: 415
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g ris - gerne basmati
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 rødløg - finthakket
  • 1 bundt radiser - i tynde skiver
  • 200 g majs - fra dåse
  • 200 g ærter - frosne, gives et hurtigt opkog
  • 1 håndfuld purløg - finthakket
Dressing
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Jeg plejer at komme en bouillonterning ved også, da det giver risene lidt ekstra smag. Bare en grøntsagsbouillon. Lad risene køle lidt af.
  2. Klargør peberfrugt, rødløg og radiser som anvist og kom dem i en stor skål.
  3. Tilsæt også de kogte ris. Personligt foretrækker jeg basmatiris til en rissalat, men andre typer kan naturligvis også anvendes.
  4. De frosne ærter gives et kort opkog, og tilsættes salaten sammen med majs.
  5. Rør alle ingredienserne til dressing sammen, og rør den blank. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere honning og sennep.
  6. Purløg hakkes fint og kommes ved.
  7. Kom dressingen ned til rissalaten, vend det forsigtigt sammen og anret gerne den færdige rissalat i en pæn serveringsskål eller et fad.

Næringsindhold

Kalorier: 415kcalKulhydrater: 56gProtein: 8gFedt: 19gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.003gNatrium: 628mgKalium: 446mgKostfibre: 6gSukker: 13gVitamin A: 1422IUVitamin C: 68mgCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Rissalat passer som sagt til alt fra hjemmelavede frikadeller til en lækker ovnstegt kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required