Her får din en god opskrift på rissalat, der er en nem salat med kogte ris, majs, ærter, peberfrugt og andet godt. Perfekt som tilbehør.
Rissalat er en både nem og lækker salat, der passer til mange kødretter.
Den skønne salat med ris laves med kogte ris, og her plejer jeg at anvende basmati ris. Men andre typer ris, herunder brune ris, er også gode til rissalaten.
Derudover skal der en del grøntsager i, og det er altså en virkelig lækker og mættende salat, der er god som tilbehør.
Du kan også komme stegte stykker kylling i, og så er det pludselig et helt måltid.
Opskrift på rissalat
Ingredienser
- 150 gram ris gerne basmati
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 rødløg finthakket
- 1 bundt radiser i tynde skiver
- 200 gram majs fra dåse
- 200 gram ærter frosne, gives et hurtigt opkog
- potte purløg finthakket
Dressing
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde sennep
- 1 spiseskefuld honning
- 2 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Ris koges i saltet vand som anvist på pakken. Jeg plejer at komme en bouillonterning ved også, da det giver risene lidt ekstra smag. Bare en grøntsagsbouillon. Lad risene køle lidt af.
- Klargør peberfrugt, rødløg og radiser som anvist og kom dem i en stor skål.
- Tilsæt også de kogte ris. Personligt foretrækker jeg basmatiris til en rissalat, men andre typer kan naturligvis også anvendes.
- De frosne ærter gives et kort opkog, og tilsættes salaten sammen med majs.
- Rør alle ingredienserne til dressing sammen, og rør den blank. Smag til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere honning og sennep.
- Purløg hakkes fint og kommes ved.
- Kom dressingen ned til rissalaten, vend det forsigtigt sammen og anret gerne den færdige rissalat i en pæn serveringsskål eller et fad.
Næringsindhold
Tips
Rissalat passer som sagt til alt fra hjemmelavede frikadeller til en lækker ovnstegt kylling.
Se også disse lækre salater:
Comments
No Comments