Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.
Risotto med salsiccia og fennikel smager af sol, sommer og Middelhavet, så velkommen i det italienske køkken.
Her får du en fantastisk ret med risottoris, de italienske pølser og den lækre fennikel, og retten er både nem og hurtig at tilberede.
Salsiccia er de små tykke pølser fra Italien, som du kan købe i de fleste supermarkeder, og fennikel passer perfekt til. Bouillonen må gerne være varm, for så får du det bedste resultat.
Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på risotto med salsiccia
Risotto med salsiccia
Ingredienser
- 300 g salsiccia - italienske pølser
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 1 fennikel - snitte i små tern
- 200 g risottoris
- 1 dl hvidvin - tør, eller 1 dl. bouillon mere
- 5 dl grøntsagsbouillon - evt. 5 dl. kogende vand + 1 terning
- 2 spsk rosmarin - blade
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at tage kødet ud af skindet på 300 gram salsiccia. Skær det i mindre stykker, der brunes ved en god varme på en dyb pande eller i en gryde. Det skal have ca. 3 minutter.
- Tilsæt 2 spiseskefulde olivenolie og lad 1 løg, 2 fed hvidløg og 1 fennikel stege med et minuts tid mere, men uden at tage farve.
- Kom 200 gram risottoris ved, vend godt rundt, steg et minut mere, og hæld derefter 1 deciliter hvidvin ved. Lad hvidvinen koge næsten væk.
- Tilsæt så 5 deciliter grøntsagsbouillon, lad det koge op, skru ned for varmen og lad nu din risotto med salsiccia og fennikel simre i ca. 17-18 minutter, så risene er næsten møre. Tiden kan variere så smag lige på dem. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere bouillon, men mængden plejer at passe fint.
- Vend 2 spiseskefulde rosmarin i og smag retten til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. På grund af pølserne og bouillonen er den allerede godt saltet så vær forsigtig, men spar ikke på peberet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Risotto med salsiccia og fennikel serveres straks, og her passer en tomatsalat og et stykke ciabattabrød fremragende til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.