• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Risotto med salsiccia

Risotto med salsiccia

risotto med salsiccia og fennikel
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. oktober 2024 - Udgivet: 10. oktober 2024

Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.

Risotto med salsiccia og fennikel smager af sol, sommer og Middelhavet, så velkommen i det italienske køkken.

Her får du en fantastisk ret med risottoris, de italienske pølser og den lækre fennikel, og retten er både nem og hurtig at tilberede.

Salsiccia er de små tykke pølser fra Italien, som du kan købe i de fleste supermarkeder, og fennikel passer perfekt til. Bouillonen må gerne være varm, for så får du det bedste resultat.

Opskriften er beregnet som et hovedmåltid til 4 personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Grundopskrift på risotto
  • Pasta med salsiccia
  • Svamperisotto
  • Italiensk mad

Opskrift på risotto med salsiccia

risotto med salsiccia og fennikel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Risotto med salsiccia

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 529
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 g salsiccia - italienske pølser
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 fennikel - snitte i små tern
  • 200 g risottoris
  • 1 dl hvidvin - tør, eller 1 dl. bouillon mere
  • 5 dl grøntsagsbouillon - evt. 5 dl. kogende vand + 1 terning
  • 2 spsk rosmarin - blade
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage kødet ud af skindet på 300 gram salsiccia. Skær det i mindre stykker, der brunes ved en god varme på en dyb pande eller i en gryde. Det skal have ca. 3 minutter.
  2. Tilsæt 2 spiseskefulde olivenolie og lad 1 løg, 2 fed hvidløg og 1 fennikel stege med et minuts tid mere, men uden at tage farve.
  3. Kom 200 gram risottoris ved, vend godt rundt, steg et minut mere, og hæld derefter 1 deciliter hvidvin ved. Lad hvidvinen koge næsten væk.
  4. Tilsæt så 5 deciliter grøntsagsbouillon, lad det koge op, skru ned for varmen og lad nu din risotto med salsiccia og fennikel simre i ca. 17-18 minutter, så risene er næsten møre. Tiden kan variere så smag lige på dem. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere bouillon, men mængden plejer at passe fint.
  5. Vend 2 spiseskefulde rosmarin i og smag retten til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. På grund af pølserne og bouillonen er den allerede godt saltet så vær forsigtig, men spar ikke på peberet.

Næringsindhold

Kalorier: 529kcalKulhydrater: 49gProtein: 16gFedt: 28gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 54mgNatrium: 1263mgKalium: 548mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 167IUVitamin C: 14mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Risotto med salsiccia og fennikel serveres straks, og her passer en tomatsalat og et stykke ciabattabrød fremragende til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 10, 2024 at 9:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required