Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarberhapsere

Rabarberhapsere (lækre små kager med rabarber)

Rabarberhapsere
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarberhapsere
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarberhapsere
  • Serveringsforslag
  • Kommentarer

Rabarberhapsere

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager med rabarber og en sprød kagekrumme. Server dem, som de er, eller som dessert med is til.
Antal: 24 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rabarber
  • 300 g rabarber (skåret i ca. 1 cm. stykker)
  • 75 g sukker
Smuldredej
  • 125 g smør (koldt)
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 10 g vaniljesukker (svarende til 2 tsk.)

Fremgangsmåde

  1. Vask rabarberstænglerne og skær dem i 1 centimeter lange stykker. Kom dem i en skål og vend dem med sukker. Lad dem stå og trække i sukkeret, mens du laver smuldredejen.
  2. Tag en ny skål til din smuldredej. Skær det kolde smør i små tern og kom dem op i skålen.
  3. Tilsæt sukker, hvedemel, havregryn og vaniljesukker. Brug nu hænderne til at smuldre smørret ud i de tørre ingredienser. Den færdige smuldredej minder lidt om revet ost.
  4. Smør din form med smør, så du er sikker på, at de færdige rabarberhapsere slipper formen, når de er bagt.
  5. Kom nu en smule dej ned i bunden af hver muffinform. Du skal bruge cirka halvdelen af dejen nu. Tryk dejen let ned i formen, så den samler sig en smule.
  6. Fordel rabarberstykkerne oven på dejen. Hold ca. en fjerdedel tilbage i skålen. Dem skal du bruge til pynt til sidst.
  7. Fordel nu resten af smuldredejen oven på rabarberne og tryk den let ned.
  8. Sæt til sidst 3 stykker rabarber øverst på hver rabarberhapser. Tryk dem let ned, så de bliver siddende.
    Rabarberhapsere inden de bliver bagt
  9. Bag nu dine rabarberhapsere 20 minutter på næstnederste rill i ovnen ved 200 grader varmluft.
  10. Lad rabarberhapserne køle lidt af, inden du tager dem ud af formen.

Næringsindhold

Kalorier100kcalKulhydrater14gProtein1gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol11mgNatrium34mgKalium53mgKostfibre1gSukker8gVitamin A143IUVitamin C1mgCalcium14mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberhapsere

Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager bagt med rabarber og en dejlig og nem smuldredej. Du kan servere dem, som de er, eller som en del af en dessert med et par kugler is.

Rabarberhapsere er skønt sprøde og på en gang syrlige fra rabarberne og søde fra den skønne kagekrumme - og så passer de helt perfekt sammen med en dejlig vaniljeis eller rabarbersorbet.

De er meget nemme at lave. Her har jeg lavet dem i minimuffinsforme, men du kan også sagtens bage dem i almindelige muffinsforme. Så bliver dine rabarberhapsere lidt større - men det tror jeg ikke, der er nogen, der vil være utilfredse med!

Du får 24 små rabarberhapsere ud af opskriften - og hvis du bager dem i almindelige muffinsforme bliver der 12 stk.

Se også disse opskrifter:

  • Bagte rabarber
  • Rabarber med marengs
  • Rabarbercrumble
  • Rabarbermuffins

Serveringsforslag

Du kan spise rabarberhapsere, som de er - eller servere dem med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Det er også virkelig lækkert med rabarberhapsere serveret som en dessert med to kugler is til.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    maj 12, 2025 at 2:30 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required