Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager bagt med rabarber og en dejlig og nem smuldredej. Du kan servere dem, som de er, eller som en del af en dessert med et par kugler is.
Rabarberhapsere er skønt sprøde og på en gang syrlige fra rabarberne og søde fra den skønne kagekrumme - og så passer de helt perfekt sammen med en dejlig vaniljeis eller rabarbersorbet.
De er meget nemme at lave. Her har jeg lavet dem i minimuffinsforme, men du kan også sagtens bage dem i almindelige muffinsforme. Så bliver dine rabarberhapsere lidt større - men det tror jeg ikke, der er nogen, der vil være utilfredse med!
Du får 24 små rabarberhapsere ud af opskriften - og hvis du bager dem i almindelige muffinsforme bliver der 12 stk.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Rabarberhapsere
Ingredienser
Rabarber
- 300 g rabarber - skåret i ca. 1 cm. stykker
- 75 g sukker
Smuldredej
- 125 g smør - koldt
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 100 g havregryn
- 10 g vaniljesukker - svarende til 2 tsk.
Fremgangsmåde
- Vask rabarberstænglerne og skær dem i 1 centimeter lange stykker. Kom dem i en skål og vend dem med sukker. Lad dem stå og trække i sukkeret, mens du laver smuldredejen.
- Tag en ny skål til din smuldredej. Skær det kolde smør i små tern og kom dem op i skålen.
- Tilsæt sukker, hvedemel, havregryn og vaniljesukker. Brug nu hænderne til at smuldre smørret ud i de tørre ingredienser. Den færdige smuldredej minder lidt om revet ost.
- Smør din form med smør, så du er sikker på, at de færdige rabarberhapsere slipper formen, når de er bagt.
- Kom nu en smule dej ned i bunden af hver muffinform. Du skal bruge cirka halvdelen af dejen nu. Tryk dejen let ned i formen, så den samler sig en smule.
- Fordel rabarberstykkerne oven på dejen. Hold ca. en fjerdedel tilbage i skålen. Dem skal du bruge til pynt til sidst.
- Fordel nu resten af smuldredejen oven på rabarberne og tryk den let ned.
- Sæt til sidst 3 stykker rabarber øverst på hver rabarberhapser. Tryk dem let ned, så de bliver siddende.
- Bag nu dine rabarberhapsere 20 minutter på næstnederste rill i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Lad rabarberhapserne køle lidt af, inden du tager dem ud af formen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Du kan spise rabarberhapsere, som de er - eller servere dem med en klat creme fraiche eller flødeskum til.
Det er også virkelig lækkert med rabarberhapsere serveret som en dessert med to kugler is til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.