• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Rabarberhapsere
Rabarberhapsere er lækre, små og sprøde kager med rabarber. Smager vidunderligt syrligt og sødt. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. maj 2025 - Udgivet:  12. maj 2025

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Rabarberhapsere
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Serveringsforslag
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager bagt med rabarber og en dejlig og nem smuldredej. Du kan servere dem, som de er, eller som en del af en dessert med et par kugler is.

Rabarberhapsere er skønt sprøde og på en gang syrlige fra rabarberne og søde fra den skønne kagekrumme - og så passer de helt perfekt sammen med en dejlig vaniljeis eller rabarbersorbet.

De er meget nemme at lave. Her har jeg lavet dem i minimuffinsforme, men du kan også sagtens bage dem i almindelige muffinsforme. Så bliver dine rabarberhapsere lidt større - men det tror jeg ikke, der er nogen, der vil være utilfredse med!

Du får 24 små rabarberhapsere ud af opskriften - og hvis du bager dem i almindelige muffinsforme bliver der 12 stk.

Se også disse opskrifter:

  • Bagte rabarber
  • Rabarber med marengs
  • Rabarbercrumble

Opskrift

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere er små, lækre dessertkager med rabarber og en sprød kagekrumme. Server dem, som de er, eller som dessert med is til.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 24 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

Rabarber

  • 300 g rabarber - skåret i ca. 1 cm. stykker
  • 75 g sukker

Smuldredej

  • 125 g smør - koldt
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 10 g vaniljesukker - svarende til 2 tsk.

Fremgangsmåde

  • Vask rabarberstænglerne og skær dem i 1 centimeter lange stykker. Kom dem i en skål og vend dem med sukker. Lad dem stå og trække i sukkeret, mens du laver smuldredejen.
  • Tag en ny skål til din smuldredej. Skær det kolde smør i små tern og kom dem op i skålen.
  • Tilsæt sukker, hvedemel, havregryn og vaniljesukker. Brug nu hænderne til at smuldre smørret ud i de tørre ingredienser. Den færdige smuldredej minder lidt om revet ost.
  • Smør din form med smør, så du er sikker på, at de færdige rabarberhapsere slipper formen, når de er bagt.
  • Kom nu en smule dej ned i bunden af hver muffinform. Du skal bruge cirka halvdelen af dejen nu. Tryk dejen let ned i formen, så den samler sig en smule.
  • Fordel rabarberstykkerne oven på dejen. Hold ca. en fjerdedel tilbage i skålen. Dem skal du bruge til pynt til sidst.
  • Fordel nu resten af smuldredejen oven på rabarberne og tryk den let ned.
  • Sæt til sidst 3 stykker rabarber øverst på hver rabarberhapser. Tryk dem let ned, så de bliver siddende.
    Rabarberhapsere inden de bliver bagt
  • Bag nu dine rabarberhapsere 20 minutter på næstnederste rill i ovnen ved 200 grader varmluft.
  • Lad rabarberhapserne køle lidt af, inden du tager dem ud af formen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
11
mg
4
%
Natrium
 
34
mg
1
%
Kalium
 
53
mg
2
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
143
IU
3
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Du kan spise rabarberhapsere, som de er - eller servere dem med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Det er også virkelig lækkert med rabarberhapsere serveret som en dessert med to kugler is til.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    maj 12, 2025 at 2:30 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required