Pighvar med beurre blanc er den perfekte måde at tilberede den fantastiske pighvar på, og beurre blanc er en smørsauce med hvidvin og eddike.
Du skal prøve at lave pighvar med beurre blanc, for det er altså en fantastisk dejlig ret. Og så er den rimelig nem at lave.
Pighvar er en ret dyr spisefisk, men den smager altså også i særklasse godt.
Og hvis du beder din fiskehandler om at skære fileterne ud til denne opskrift, ja så er den nem at gå i gang med. Som sagt også som lækker gæstemad.
Beurre blanc er en fransk smørsauce, der blandt andet laves med lidt hvidvinseddike, hvidvin og rigeligt med smør.
Det er ikke en fedtfattig sovs, men nærmest en fiske-udgave af den klassiske bearnaise sauce. Uden man dog direkte kan sammenligne dem.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på pighvar med beurre blanc
Pighvar med beurre blanc - nem opskrift
Ingredienser
Pighvar
- 600 g pighvar - filet med skind
- smør
Beurre blanc
- 2 skalotteløg
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 dl hvidvin
- 4 dl fløde
- 200 g smør
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren om pighvarfilet fra den tykke ende, men husk der skal være skind med. Du kan selvfølgelig også købe en hel pighvar, og så selv filetere den. Det er op til dig, men fiskehandleren har det gode tag på det - og de rigtige redskaber.
- Skær pighvaren ud i portionsstykker, og giv dem lidt salt.
- Smelt lidt smør på en varm pande, og brun fisken på begge sider. Læg pighvarstykkerne i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter ved 170 grader varmluft.
- Imens laver du beurre blanc sovsen, der faktisk er en avanceret smørsovs med hvidvin og fløde.
- Hak skalotteløg fint, og svits dem i en gryde med lidt smør ved middel varme. Skalotteløgene må ikke tage farve.
- Kom så hvidvinseddike og hvidvin ved, og lad det koge ind til cirka det halve.
- Så kommes fløden i, og atter en gang reduceres sovsen ind til næsten den halve mængde.
- Skær smørret i mindre tern, og tag gryden af blusset. Nu pisker du smørret ind i sovsen, og til sidst hælder du den igennem en sigte og ned i en sovseskål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige pighvar med beurre blanc bør nu serveres straks sammen den stegte pighvar og
Note: For en god ordens skyld er det ikke en fejl med 200 gram smør i sovsen. Så meget smør skal du bruge. Det er ikke en fedtfattig ret, men den smager helt fantastisk.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: