Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)

Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)

hamburgerryg i ovn
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS

Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.

Du skal prøve at lave hamburgerryg i ovn, for det giver faktisk et super dejligt stykke kød.

Det er samtidig meget nemt, men husk at vende sølvpapiret korret.

Opskriften er til seks personer.

Opskrift på hamburgerryg i ovn

Perfekt hamburgerryg i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg hamburgerryg
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Start med at pille nettet (eller plastik) af din hamburgerryg. Det vil vi ikke have med når vi laver hamburgerryg i ovn.
  3. Læg et stykke sølvpapir/alufolie ud på køkkenbordet, og smør det med smør. VIGTIGT: Du skal smøre smørret på den blanke side af sølvpapiret, så den matte side vender ud, når du lukker sølvpapiret sammen om hamburgerryggen. Husk det!
  4. Når sølvpapiret er smurt godt med smør, lægger du din hamburgerryg på folien, og lukker den sammen.
  5. Læg den indpakkede hamburgerryg ned i et fad med lidt vand i bunden, og stil den midt i ovnen.
  6. Nu lader du din hamburgerryg i ovn stege i cirka halvanden time.
  7. Tag hamburgerryggen ud af ovnen, pak den ud og fri af sølvpapiret, og lad den hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
  8. Stegetiden for din hamburgerryg afhænger selvfølgelig af hvor stor din steg er. En tommelfingerregel er, at hamburgerryg skal stege en time pr. kilo. Så har du en større kleppert af en hamburgerryg på to kilo, ja så skal den have to timer i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier501kcalKulhydrater0.003gProtein84gFedt16gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol255mgNatrium206mgKalium1452mgSukker0.003gVitamin A87IUCalcium20mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Undgå en pumpet hamburgerryg

Køb en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Min erfaring er, at  mange hamburgerrygge i supermarkederne er pumpet med masser af billigt saltvand - for at holde prisen nede.

Og det får du altså ikke bedre kød ud af. Du betaler bare en høj kilopris for saltvand.

Hamburgerryg i grill

Du kan i øvrigt også lave hamburgerryg på en kuglegrill eller gasgrill. Den skal så steges ved indirekte varme.

På kuglegrill lægger du kullene i den ene side af grillen - og griller hamburgerryggen på den anden side.

På en gasgrill undlader du at tænde den inderste brænder - og lægger hamburgerryggen i midten.

Pensl løbende din hamburgerryg med grillolie, og stegetiden for en hamburgerryg på et kilo er cirka en time og et kvarter.

Opskriften her stammer fra en gammel slagtermester i Esbjerg, og det var hans bedste bud på en saftig og lækker hamburgerryg i ovn.

Det er jeg sådan set både taknemmelig for - og enige med ham i.

Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.
Fjern nettet om din hamburgerryg, og køb i det hele taget kød af en god kvalitet. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.
Pak så din hamburgerryg ind i sølvpapir inden den ryger i ovnen i cirka halvanden time. Hamburgerryg i ovn er saftig og mør. Foto: Guffeliguf.dk.

Relaterede opskrifter

Er denne guide til kogning af hamburgerryg og en glaseret hamburgerryg.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pernille Hulebæk skriver

    september 26, 2025 at 8:04 am

    Kan man bruge foliebakker istedet indpakning i sølvpapir hvis der er låg på??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 26, 2025 at 8:25 am

      Hej Pernille
      Det er da et godt spørgsmål 🙂
      Hvis du lukker tæt til, bør du nok kunne gøre det. Prøv det endelig - og skriv gerne lige her hvordan det er gået.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required