Hamburgerryg i ovn er en saftig måde at stege kødet på. I stedet for at koge din hamburgerryg er det nemt, at lave den i ovnen, og du får et mere smagfuldt stykke kød.
Du skal prøve at lave hamburgerryg i ovn, for det giver faktisk et super dejligt stykke kød.
Det er samtidig meget nemt, men husk at vende sølvpapiret korret.
Opskriften er til seks personer.
Opskrift på hamburgerryg i ovn
Perfekt hamburgerryg i ovn
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Start med at pille nettet (eller plastik) af din hamburgerryg. Det vil vi ikke have med når vi laver hamburgerryg i ovn.
- Læg et stykke sølvpapir/alufolie ud på køkkenbordet, og smør det med smør. VIGTIGT: Du skal smøre smørret på den blanke side af sølvpapiret, så den matte side vender ud, når du lukker sølvpapiret sammen om hamburgerryggen. Husk det!
- Når sølvpapiret er smurt godt med smør, lægger du din hamburgerryg på folien, og lukker den sammen.
- Læg den indpakkede hamburgerryg ned i et fad med lidt vand i bunden, og stil den midt i ovnen.
- Nu lader du din hamburgerryg i ovn stege i cirka halvanden time.
- Tag hamburgerryggen ud af ovnen, pak den ud og fri af sølvpapiret, og lad den hvile 10 minutter på et skærebræt inden udskæring.
- Stegetiden for din hamburgerryg afhænger selvfølgelig af hvor stor din steg er. En tommelfingerregel er, at hamburgerryg skal stege en time pr. kilo. Så har du en større kleppert af en hamburgerryg på to kilo, ja så skal den have to timer i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Undgå en pumpet hamburgerryg
Køb en hamburgerryg af god kvalitet hos din slagter. Min erfaring er, at mange hamburgerrygge i supermarkederne er pumpet med masser af billigt saltvand - for at holde prisen nede.
Og det får du altså ikke bedre kød ud af. Du betaler bare en høj kilopris for saltvand.
Hamburgerryg i grill
Du kan i øvrigt også lave hamburgerryg på en kuglegrill eller gasgrill. Den skal så steges ved indirekte varme.
På kuglegrill lægger du kullene i den ene side af grillen - og griller hamburgerryggen på den anden side.
På en gasgrill undlader du at tænde den inderste brænder - og lægger hamburgerryggen i midten.
Pensl løbende din hamburgerryg med grillolie, og stegetiden for en hamburgerryg på et kilo er cirka en time og et kvarter.
Opskriften her stammer fra en gammel slagtermester i Esbjerg, og det var hans bedste bud på en saftig og lækker hamburgerryg i ovn.
Det er jeg sådan set både taknemmelig for - og enige med ham i.


Relaterede opskrifter
Er denne guide til kogning af hamburgerryg og en glaseret hamburgerryg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Pernille Hulebæk skriver
Kan man bruge foliebakker istedet indpakning i sølvpapir hvis der er låg på??
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Pernille
Det er da et godt spørgsmål 🙂
Hvis du lukker tæt til, bør du nok kunne gøre det. Prøv det endelig - og skriv gerne lige her hvordan det er gået.
Alt det bedste
Holger