Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Peberbøf

Peberbøf i cognacsauce (med tilbehør)

peberbøf i cognacsauce
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
191
SHARES
FacebookMessenger191PinterestEmailSMS
Indhold
  • Peberbøf med cognac sauce
  • Opskrift på peberbøf i cognacsauce
  • Tips
  • Kommentarer

Peberbøf med cognac sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på peberbøf i cognacsauce, der er en lækker ret til aftensmad og gæster. Med bøf af ribeye og en skøn sovs med cognac.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort løg i tynde både
  • 1 mellemstor porre i tynde skiver
  • 2 spsk olie til stegning af løg og porre
  • 1 spsk sukker
  • 600 g ribeye gerne 2 stk. på hver 300 g
  • 2 spsk peberblanding
  • flagesalt
  • 1 spsk smør til stegning af bøffer
  • 1 spsk olie til stegning af bøffer
  • 1 dl cognac
  • 2 dl oksebouillon lavet af 2 dl kogende vand og 1 terning
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk tomatpasta koncentrat
  • 1 spsk ribsgele

Fremgangsmåde

  1. Til peberbøf i cognacsauce starter du med, at stege løg og porre i lidt olie, men uden det tager farve. Kom lidt sukker ved og lad det karamellisere let. Tages til side.
  2. Kom peberblanding i en tallerken, og dyp derefter kanten på bøfferne i peberet, så det hænger godt ved.
  3. Varmen panden op ved høj varme, og brun bøfferne grundigt på begge sider.
  4. Skru lidt ned og tilsæt lidt smør og olie. Steg bøfferne ca. 2-3 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke ribeye-bøfferne er. Læg til side på en tallerken og krydr med flagesalt og lidt peberblanding.
  5. Kog panden af med cognac, og tilsæt derefter varm bouillon og fløde. Kom også engelsk sauce ved sammen med tomatkoncentrat og ribsgele, og smag til.
  6. Tilsæt skyen fra bøfferne, og lad din cognacsauce creme lidt ind - eller jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
  7. Kom løg og porre tilbage i din cognasauce. Skær bøfferne i tynde skiver, og læg dem ovenpå saucen.

Næringsindhold

Kalorier732kcalKulhydrater19gProtein33gFedt53gMættet fedt24gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt22gTransfedt0.2gKolesterol156mgNatrium1007mgKalium694mgKostfibre3gSukker10gVitamin A1308IUVitamin C8mgCalcium96mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på peberbøf i cognacsauce

Peberbøf i cognacsauce er en super lækker mad, der hverken er tidskrævende eller svær at tilberede.

Her får du et mørt stykke oksekød og bøf, der er krydret på kanten med en god peberblanding. Dertil den lækre cognacsauce, der selvfølgelig er en velsmagende sovs lavet med en god cognac.

Jeg laver gerne retten med ribeye, men andre stykker kød kan sagtens også anvendes. Men få nogle bøffer, der har en vis tykkelse, for så bliver resultatet bedre.

Opskriften er beregnet til fire personer med ca. 150 gram kød til hver. Er I til mere kød, jamen så steger du blot lidt mere. Velbekomme, og husk at retten også er fremragende som gæstemad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bøfguide
  • Tykstegsbøffer
  • Grillbøffer
  • Italiensk bøf

Tips

Så er der peberbøf med cognacsauce klar til servering.

Mange slags tilbehør passer fint til retten, men lad mig foreslå pommes frites i Ayrfryer (hvis du har sådan en maskine), eller pommes frites lavet i ovnen.

Dertil evt. en god broccolisalat eller dampede ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birte skriver

    september 28, 2024 at 10:35 am

    Din mad ser og smaker godt

    Svar
  2. Lone skriver

    september 28, 2024 at 1:37 am

    Tak for en super opskrift- enkelt og nemt at gå til med gode råvarer - bare mums👍

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required