• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Pastinak (få de bedste opskrifter med pastinakker her)

Pastinak (få de bedste opskrifter med pastinakker her)

Billede med pastinak.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. juli 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Få fakta om pastinak, der er en rodfrugt med lidt sødlig smag. Den ligner persillerødder, men der er forskel. Få de bedste opskrifter med pastinakker her.

Pastinak stammer fra Sydeuropa, hvor den har været dyrket i tusinder af år, og hvor den stadig vokser vildt.

Pastinakken kan ligesom persilleroden både spises både rå, kogt, dampet, bagt, i gryderetter, og i supper.

Pastinakker er især velegnet til f.eks. en mos med kartofler, da de er lette at koge ud.

Smagen af pastinak er sød, og kan tilnærmelsesvis minde en anelse om knoldselleri med dens milde og nøddeagtige smag.

Indhold på siden
  • Få fakta om pastinak, der er en rodfrugt med lidt sødlig smag. Den ligner persillerødder, men der er forskel. Få de bedste opskrifter med pastinakker her.
  • Sæson
  • Næringsindhold
  • Forskel
  • Opskrifter med pastinakker
  • Pastinakker i ovn på - nem opskrift
  • Hasselback pastinakker - nem opskrirft
  • Kulmule med kikærter - kaloriefattig opskrift
  • Hjemmelavede rodfrugtchips (sprøde skiver rodfrugt bagt i ovn)
  • Kommentarer

Sæson

Sæsonen for pastinakker er fra august til april måned.

Næringsindhold

Mængde per 100 gram

Kalorier 63
Kulhydrat 14,6 gram
Kostfibre 4,5 gram
Protein 2,1 gram
Fedt 0,5 gram

Forskel

Persillerod ligner pastinakken i udseende, men du kan kende forskel på disse to ved, at kigge på toppen af dem.

Pastinakken har nemlig en lille, men dyb ”rand” mellem roden og stilken, hvor persillerodens går ”lige” op.

Der er ligeledes en huskeregel som hedder ”Pastinakken skal ned med nakken”.

Opskrifter med pastinakker

Her finder du nogle af de populære opskrifter med pastinakker på Madens Verden:

Pastinakker i ovn på - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her kan du se, hvordan du nemt laver pastinakker i ovn. De hvide rødder vendes med olie og bages derefter i et fad i cirka 30 minutter. Sundt og lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billede med pastinakker i ovn

Hasselback pastinakker - nem opskrirft

5 fra 2 stemmer
Se lige denne lækre opskrift på hasselback pastinakker, der er indspireret af de kendte hasselback kartofler i skiver.
Gå til opskrift
Lækre hasselback pastinakker, der selvfølgelig er inspireret af de klassiske hasselback kartofler. Pastinakkerne er perfekt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.

Kulmule med kikærter - kaloriefattig opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på kulmule med kikærter og pastinakker. En nem og lækker fiskeret, der kan laves på under 30 minutter.
Gå til opskrift
billede til kulmule med kikærter

Hjemmelavede rodfrugtchips (sprøde skiver rodfrugt bagt i ovn)

Gå til opskrift
Nem opskrift på hjemmelavede rodfrugtchips, der steges i ovnen. Så undgår du den fede fritureolie. Du kan anvende alt fra pastinakker, persillerødder, rødbeder til kartofler. Foto: Guffeliguf.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 33

Ugens madplan uge 33 med gode bud på aftensmad

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Forsiden lige nu

glaseret kylling
Glaseret kylling→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
billede med rådhustærte
Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den→ Se opskriften
svinemørbrad med bacon udskæring
Svinemørbrad med bacon stegt i ovn (med tilbehør)→ Se opskriften
Salat med ærter og lækker mayodressing er en nem og skøn salat som tilbehør til mange retter. Ærtesalaten kan laves med friske eller frosne ærter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Salat med ærter og lækker mayodressing→ Se opskriften
Madplan uge 33
Ugens madplan uge 33 med gode bud på aftensmad→ Se opskriften
kyllingeoverlår i ovn med kartofler
Kyllingeoverlår i ovn med kartofler og bacon→ Se opskriften
galette med fersken
Galette med fersken - nem opskrift på dessert→ Se opskriften
billederesultat for lasagne med kylling og spinat
Lasagne med kylling og spinat - den bedste opskrift→ Se opskriften
billederesultat for ratatouille i ovn
Ratatouille i ovn (opskrift på den franske klassiker)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her