Pastinak stammer fra Sydeuropa, hvor den har været dyrket i tusinder af år, og hvor den stadig vokser vildt.
Pastinakken kan ligesom persilleroden både spises både rå, kogt, dampet, bagt, i gryderetter, og i supper.
Pastinakker er især velegnet til f.eks. en mos med kartofler, da de er lette at koge ud.
Smagen af pastinak er sød, og kan tilnærmelsesvis minde en anelse om knoldselleri med dens milde og nøddeagtige smag.
Sæson
Sæsonen for pastinakker er fra august til april måned.
Næringsindhold
Mængde per 100 gram
Kalorier 63
Kulhydrat 14,6 gram
Kostfibre 4,5 gram
Protein 2,1 gram
Fedt 0,5 gram
Forskel
Persillerod ligner pastinakken i udseende, men du kan kende forskel på disse to ved, at kigge på toppen af dem.
Pastinakken har nemlig en lille, men dyb ”rand” mellem roden og stilken, hvor persillerodens går ”lige” op.
Der er ligeledes en huskeregel som hedder ”Pastinakken skal ned med nakken”.
Opskrifter
Her finder du nogle af de populære opskrifter med pastinakker på Madens Verden:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: