Opskrift på hjemmelavede rodfrugtchips i ovn, hvor du på 10 minutter tryller rodfrugter om til de lækreste og sprødeste chips. Uden fritureolie.
Hjemmelavede rodfrugtchips er en hurtig snack, som du kan lave på få minutter. Opskriften er god, hvis du har rester af rodfrugter liggende, og du lige har lyst til friske chips.
Faktisk smager disse chips bedre end dem, du køber, og så er de langt sundere.
Og du kan lave dem med lige de rodfrugter, som du har liggende i køleskabet. Bland dem gerne.
Denne portion er lavet med kartofler, persillerødder, pastinak og gulerødder, men rødbeder er også fremragende.
Opskrift på rodfrugtchips
Hjemmelavede rodfrugtchips
Ingredienser
- 3 kartofler
- 2 persillerødder
- 1 pastinak
- 2 gulerødder
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Rodfrugterne skæres i papirtynde skiver, enten på et mandolinjern eller med en skrællekniv.
- Kom skiverne i en skål med lidt olivenolie, og sørg for, at alle rodfrugter bliver vendt i lidt olie.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg skiverne på. De må ikke overlappe hinanden.
- Du skal ikke salte endnu!!
- Bag nu rodfrugtskiverne i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka otte minutter. Måske lidt længere. Afhængig af hvor mørke du ønsker dine chips. Som du kan se på billedet kan jeg godt lide de er lidt afbagte, men det er jo en smagssag.
- Tag chipsene ud af ovnen, og anret dem i et pænt fad. Drys derefter med lidt flagesalt, og så er det bare med at nyde dem.
- Du kan selvfølgelig sagtens bage flere bagepladefulde. De lækre rodfrugtchips skal nok blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Er du mere til de traditionelle kartoffelchips, ja, så nøjes du bare med at bage kartoffelskiver efter samme opskrift som de hjemmelavede rodfrugtchips.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: