Bananchips smager faktisk forrygende godt. Og så kan du lave dem helt uden olie og andre fedtstoffer. Her er en superlet opskrift.
Bananchips er så let at lave, at det virker helt skørt at købe dem.
Særligt fordi mange af de bananchips vi køber, er friturestegte og fulde af fedtstoffer.
Det tager ikke længere tid at lave disse chips, end det gør at skære bananerne ud. Det, som tager tid, er selve bagetiden.
Her skal de nemlig have en time og et kvarter i ovnen, men da man hverken skal vende dem eller se til dem, så mens de bager, er det jo ren fritid.
Opskrift på sprøde bananchips
Hjemmelavede bananchips
Ingredienser
- 2 stk bananer
- salt
- citronsaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skær bananerne ud i tynde skiver.
- Drys halvdelen med fint salt og dryp den anden halvdel med lidt citronsaft. Så får du både salte og søde bananchips.
- Bages 1 time og 15 minutter. De bliver mere sprøde, når de kommer ud af ovnen. Men synes du, at de trænger til lidt mere crispy, sætter du dem ind i ti minutter igen.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Du kan også bage dine bananchips uden salt. De smager fint, som de er. Og så er de rigtig gode i en hjemmelavet granola eller ovenpå grød.
Det vigtigste er, at du ikke bruger for umodne bananer, så får de en lidt underlig syrlig smag. Det har jeg prøvet et par gange, og det går bare ikke.
Og så skal skiverne også skæres tilpas tynde, ca. tre mm.
I det hele taget er det let og lækkert at lave sine egne frugtchips. her er for eksempel min opskrift på æblechips, som kan spises sammen med bananskiverne.
Æblechips er lidt mere syrlige, og derfor passer de perfekt sammen. En håndfuld nødder dertil, så har man den perfekte sunde "slikskål".
Det kan også bruges som en hyggelig hilsen hjemmefra i børnenes madkasse.
Du kan se flere opskrifter på søde sager her.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: