• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Bananchips - så let er det at lave sunde chips

Karen SenecaKaren Seneca
Det er let at lave bananchips, men der er to ting, der kan drille: Hvis bananerne er for modne eller for umodne. De skal helst være lige midt i mellem. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Snacks

Oversigt over indhold

  1. Bananchips smager faktisk forrygende godt. Og så kan du lave dem helt uden olie og andre fedtstoffer. Her er en superlet opskrift.
  2. Opskrift på sprøde bananchips
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Note
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Bananchips smager faktisk forrygende godt. Og så kan du lave dem helt uden olie og andre fedtstoffer. Her er en superlet opskrift.

Bananchips er så let at lave, at det virker helt skørt at købe dem.

Særligt fordi mange af de bananchips vi køber, er friturestegte og fulde af fedtstoffer.

Det tager ikke længere tid at lave disse chips, end det gør at skære bananerne ud. Det, som tager tid, er selve bagetiden.

Her skal de nemlig have en time og et kvarter i ovnen, men da man hverken skal vende dem eller se til dem, så mens de bager, er det jo ren fritid.

Opskrift på sprøde bananchips

5 fra 3 stemmer
RetSøde sager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 40 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 stk bananer
  • salt
  • citronsaft
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skær bananerne ud i tynde skiver.
  • Drys halvdelen med fint salt og dryp den anden halvdel med lidt citronsaft. Så får du både salte og søde bananchips.
  • Bages 1 time og 15 minutter. De bliver mere sprøde, når de kommer ud af ovnen. Men synes du, at de trænger til lidt mere crispy, sætter du dem ind i ti minutter igen.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

Du kan også bage dine bananchips uden salt. De smager fint, som de er. Og så er de rigtig gode i en hjemmelavet granola eller ovenpå grød.

Det vigtigste er, at du ikke bruger for umodne bananer, så får de en lidt underlig syrlig smag. Det har jeg prøvet et par gange, og det går bare ikke.

Og så skal skiverne også skæres tilpas tynde, ca. tre mm.

I det hele taget er det let og lækkert at lave sine egne frugtchips. her er for eksempel min opskrift på æblechips, som kan spises sammen med bananskiverne.

Æblechips er lidt mere syrlige, og derfor passer de perfekt sammen. En håndfuld nødder dertil, så har man den perfekte sunde "slikskål".

Det kan også bruges som en hyggelig hilsen hjemmefra i børnenes madkasse.

Du kan se flere opskrifter på søde sager her.

Se mere indhold:

  • Alt om laks og laksens næringsindhold
  • Laks med spinat og pasta i flødesovs (flødestuvet laks)
  • Madplan til uge 6 med varierede retter til hele ugen
  • Paprikasauce med bacon til kylling og koteletter
  • Balsamicodressing – dressing med balsamico og olivenolie
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 100
  • 9
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kokosmuffins med fyld af chokolade, banan og lime
Karamelliserede nødder til is, desserter og kager »

Populært indhold lige nu

billede med pandekager

Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej

billede med blomkål i ovn

Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg

billede med kanelsnurrer

Kanelsnurrer - nem opskrift med god vejledning

Sur-sød sauce er en klassisk sovs, som du blandt andet kan bruge til kylling, grøntsager, ris og som her til et spyd med svinekød. Saucen er utrolig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Sur-sød sauce - opskrift til kød, kylling, grøntsager og andet

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 3 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetSøde sager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 40 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!