Pasta soffritto
Ingredienser
- olivenolie
- 200 g løg hakket
- 4 fed hvidløg hakket
- 200 g gulerødder i mindre tern
- 200 g bladselleri i mindre tern
- 1 tsk oregano tørret
- 400 g pastasauce tomatsauce
- 300 g pasta
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille til pynt
Fremgangsmåde
- Klargør alle ingredienserne som beskrevet.
- Varm en sauterpande op ved en god varme og kom en god sjat olivenolie i.
- Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og sauter det i ca. 10 minutter, men uden det tager farve. Skru eventuelt lidt for varmen undervejs og vend det jævnligt rundt.
- Tilsæt pastasauce sammen med oregano, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter mens du koger pastaen som anvist på pakken i saltet vand. Jeg bruger de små makaroni horn, men andre pastastykker kan anvendes.
- Hæld vandet fra pastaen, men gem det til samling af retten!
- Vend pastaen i grøntsagssaucen og spæd op med lidt pastavandet, indtil du mener konsistensen er perfekt. Jeg bruger gerne 1-2 deciliter pastavand.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pasta soffritto
Pasta soffritto henviser til den klassiske italienske soffritto, som du kan læse mere om i linket.
Konkret består den af løg, gulerødder og bladselleri, og det er en blanding, der indgår i utallige italienske retter som spaghetti bolognese, lasagne og mange flere.
Men du kan også blot bruge den sammen med en pasta og en god tomatsauce, og så har du en virkelig nem og lækker ret til aftensmad til hele familien. Og den er uden kød.
Husk, at jo bedre pastasauce, jo bedre mad. Så find en god pastasauce i dit supermarked. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Se flere opskrifter:
Servering
Den færdige pastaret serveres straks, og her kan den med fordel pyntes med hakket persille. Som tilbehør vil jeg anbefale dig groft brød eller et hjemmebagt focaccia. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.