Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta soffritto

Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Billede af pasta soffritto.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Pasta soffritto
  • Opskrift på pasta soffritto
  • Servering
  • Kommentarer

Pasta soffritto

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Se hvordan du laver pasta soffritto. Opskrift på en meget nem italiensk pastaret med løg, gulerødder og bladselleri, og retten er uden kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • olivenolie
  • 200 g løg hakket
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 200 g gulerødder i mindre tern
  • 200 g bladselleri i mindre tern
  • 1 tsk oregano tørret
  • 400 g pastasauce tomatsauce
  • 300 g pasta
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille til pynt

Fremgangsmåde

  1. Klargør alle ingredienserne som beskrevet.
  2. Varm en sauterpande op ved en god varme og kom en god sjat olivenolie i.
  3. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, og sauter det i ca. 10 minutter, men uden det tager farve. Skru eventuelt lidt for varmen undervejs og vend det jævnligt rundt.
  4. Tilsæt pastasauce sammen med oregano, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter mens du koger pastaen som anvist på pakken i saltet vand. Jeg bruger de små makaroni horn, men andre pastastykker kan anvendes.
  5. Hæld vandet fra pastaen, men gem det til samling af retten!
  6. Vend pastaen i grøntsagssaucen og spæd op med lidt pastavandet, indtil du mener konsistensen er perfekt. Jeg bruger gerne 1-2 deciliter pastavand.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier363kcalKulhydrater61gProtein12gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gKolesterol55mgNatrium1153mgKalium856mgKostfibre6gSukker9gVitamin A9146IUVitamin C32mgCalcium95mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pasta soffritto

Pasta soffritto henviser til den klassiske italienske soffritto, som du kan læse mere om i linket.

Konkret består den af løg, gulerødder og bladselleri, og det er en blanding, der indgår i utallige italienske retter som spaghetti bolognese, lasagne og mange flere.

Men du kan også blot bruge den sammen med en pasta og en god tomatsauce, og så har du en virkelig nem og lækker ret til aftensmad til hele familien. Og den er uden kød.

Husk, at jo bedre pastasauce, jo bedre mad. Så find en god pastasauce i dit supermarked. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Se flere opskrifter:

  • Pasta med rodfrugter
  • Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Pasta med persillerødder

Servering

Den færdige pastaret serveres straks, og her kan den med fordel pyntes med hakket persille. Som tilbehør vil jeg anbefale dig groft brød eller et hjemmebagt focaccia. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 18, 2025 at 3:00 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required