Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Pasta Primavera med pistaciepesto og asparges

Pasta Primavera med pistaciepesto og asparges

Pasta Primavera
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Pasta Primavera med asparges og persille-pistaciepesto er en ret, som du kan servere for gæster. Den er smuk, velsmagende og hurtig at lave.

Pasta Primavera lyder meget italiensk, men i virkeligheden er retten opfundet af en amerikansk kok.

Navnet dækker over en pastaret med grøntsager, så der er fri leg, hvad angår saucen og grøntsagerne.

Jeg har valgt at lave en pesto, men ikke den traditionelle med basilikum. I stedet bruger jeg persille og pistacienødder sammen med Grana Padano-ost, olivenolie og hvidløg.

Det giver hele retten en kraftig, god smag, som står godt til de blancherede asparges og gulerødder.

Opskrift på Pasta Primavera

Pasta Primavera med pistaciepesto og asparges

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 18 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Pasta Primavera med asparges og persille-pistaciepesto er en ret, som du kan servere for gæster. Den er smuk, velsmagende og hurtig at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pesto
  • 1 dl pistacienødder
  • 2 dl bredbladet persille
  • 1 dl Grana Padano revet
  • 2 fed hvidløg
  • 1.5 dl olivenolie
  • friskkværnet peber
Pasta Primavera
  • 500 g pasta fettuccine
  • 3 stk gulerødder
  • 0,5 stk squash
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk citronskal revet
  • salt og friskkværnet peber
  • pistacienødder som drys

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at få pistacienødderne ud af deres skal. Der skal være en dl. uden skaller.
  2. Blancher den bredbladede persille ved at skylle et par håndfulde persille, fjerne de tykkeste stilke og kom persillen i kogende vand. Lad den koge et minut, tag op, dryp af og tør persillen med lidt køkkenrulle.
  3. Kom to rensede hvidløgsfed i en minihakker eller blender. Tilsæt revet Grana Padano-ost pistacienødder og blend.
  4. Tilsæt den blancherede persille sammen med jomfruolivenolien og blend det hele.
  5. Smag til med peber - eventuelt salt. Sæt til side.
Pasta Primavera
  1. Bring vand over kog - en stor gryde til pastaen, en lille til asparges og de andre grøntsager.
  2. Kog pastaen, imens du tilbereder grøntsagerne.
  3. Skræl gulerødder og riv lange flager af dem med kartoffelskrælleren.
  4. Riv også lange flager af squashen.
  5. Skyl asparges og skær hovederne af. Sæt hovederne til side, og skræl asparges på langs, som du gjorde med squash og gulerødder.
  6. Blancher de tre forskellige aflange grøntsagsflager i kogende vand i et minut. Tag dem af og lad dem dryppe af i en sigte.
  7. Sæt nu igen vand over kog til aspargeshovederne. De skal blancheres/koges i to minutter, så de stadig har bid. Tag dem af og lad dem dryppe af i en sigte.
  8. Nu kommer du grøntsagerne i en skål, hvor du tilsætter citronsaft og -skal samt salt og peber. Vend det hele.
  9. Når pastaen er kogt, vender du pastaen i en halv portion persille-pistaciepesto.
  10. Herefter vender du grøntsagerne inklusiv aspargeshovederne i pesto-pastablandingen.
  11. Server på et fad eller portionsanrettet med pistacienødder som drys, Grana Padano til at rive over retten samt et godt, italiensk brød.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan sådan set veksle mellem forskellige grøntsager til denne Pasta Primavera - for eksempel en blanding af sukkerærter, limabønner og grønne asparges.

Gider du ikke stå og skrælle lange flager af grøntsagerne, kan de bare skæres i små tern. Du kan også rive squash og gulerødder, men det giver et andet udseende.

Du kan også prøve at lave en af disse pastaretter:

Pasta med hvidvin, kyllingebryst og Grana Padano
Pasta med hvidvin, piskefløde og den lækre ost Grana Padano er fuld af smag og fylde. Og så tager den fantastiske ret kun en halv time at lave.
Se opskriften her
Pasta med hvidvin og en Grana Padano ost ved siden af retten.
Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde
Se hvordan du laver pasta med laks, der tilberedes med spaghetti, ovnbagt laks, asparges, forårsløg og hvidløg i en cremet flødesovs.
Se opskriften her
Dejlig pasta med laks, der tilberedes med forårsløg og grønne asparges. En hurtig og sund ret på travle dage. Foto: Madensverden.dk.
Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano
Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.
Se opskriften her
Italiensk bryllupssuppe
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required