Pasta Primavera med asparges og persille-pistaciepesto er en ret, som du kan servere for gæster. Den er smuk, velsmagende og hurtig at lave.
Pasta Primavera lyder meget italiensk, men i virkeligheden er retten opfundet af en amerikansk kok.
Navnet dækker over en pastaret med grøntsager, så der er fri leg, hvad angår saucen og grøntsagerne.
Jeg har valgt at lave en pesto, men ikke den traditionelle med basilikum. I stedet bruger jeg persille og pistacienødder sammen med Grana Padano-ost, olivenolie og hvidløg.
Det giver hele retten en kraftig, god smag, som står godt til de blancherede asparges og gulerødder.
Opskrift på Pasta Primavera
Pasta Primavera med pistaciepesto og asparges
Ingredienser
Pesto
- 1 dl pistacienødder
- 2 dl bredbladet persille
- 1 dl Grana Padano - revet
- 2 fed hvidløg
- 1.5 dl olivenolie
- friskkværnet peber
Pasta Primavera
- 500 g pasta - fettuccine
- 3 stk gulerødder
- 0,5 stk squash
- 1 bundt grønne asparges
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk citronskal - revet
- salt og friskkværnet peber
- pistacienødder - som drys
Fremgangsmåde
- Begynd med at få pistacienødderne ud af deres skal. Der skal være en dl. uden skaller.
- Blancher den bredbladede persille ved at skylle et par håndfulde persille, fjerne de tykkeste stilke og kom persillen i kogende vand. Lad den koge et minut, tag op, dryp af og tør persillen med lidt køkkenrulle.
- Kom to rensede hvidløgsfed i en minihakker eller blender. Tilsæt revet Grana Padano-ost pistacienødder og blend.
- Tilsæt den blancherede persille sammen med jomfruolivenolien og blend det hele.
- Smag til med peber - eventuelt salt. Sæt til side.
Pasta Primavera
- Bring vand over kog - en stor gryde til pastaen, en lille til asparges og de andre grøntsager.
- Kog pastaen, imens du tilbereder grøntsagerne.
- Skræl gulerødder og riv lange flager af dem med kartoffelskrælleren.
- Riv også lange flager af squashen.
- Skyl asparges og skær hovederne af. Sæt hovederne til side, og skræl asparges på langs, som du gjorde med squash og gulerødder.
- Blancher de tre forskellige aflange grøntsagsflager i kogende vand i et minut. Tag dem af og lad dem dryppe af i en sigte.
- Sæt nu igen vand over kog til aspargeshovederne. De skal blancheres/koges i to minutter, så de stadig har bid. Tag dem af og lad dem dryppe af i en sigte.
- Nu kommer du grøntsagerne i en skål, hvor du tilsætter citronsaft og -skal samt salt og peber. Vend det hele.
- Når pastaen er kogt, vender du pastaen i en halv portion persille-pistaciepesto.
- Herefter vender du grøntsagerne inklusiv aspargeshovederne i pesto-pastablandingen.
- Server på et fad eller portionsanrettet med pistacienødder som drys, Grana Padano til at rive over retten samt et godt, italiensk brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Du kan sådan set veksle mellem forskellige grøntsager til denne Pasta Primavera - for eksempel en blanding af sukkerærter, limabønner og grønne asparges.
Gider du ikke stå og skrælle lange flager af grøntsagerne, kan de bare skæres i små tern. Du kan også rive squash og gulerødder, men det giver et andet udseende.
Du kan også prøve at lave en af disse pastaretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: