Få min nemme og lækre opskrift på pasta med glaskål og palmekål, der er en meget hurtig og velsmagende pastaret med sunde kål.
Pasta med glaskål og palmekål er ikke en af de mest kendte pastaretter, og det er da også min egen idé og opskrift.
Her får du en lidt utraditionel ret med pasta og kål, men den er faktisk både sund, nem, hurtig og velsmagende.
Generelt bør vi spise mere kål, og her har du muligheden. Både glaskål og palmekål er sunde og nemme at håndtere i køkkenet, og selve retten her indeholder ikke mange andre ingredienser. Glaskål skal der selvfølgelig til, men palmekålen kan udskiftes med samme mængde grønkål.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Glaskål og kartofler bagt i ovn
Pasta med rosenkål og stegte champignon
Opskrift på pasta med glaskål
Pasta med glaskål og palmekål - sundt, hurtigt og godt
Ingredienser
- 200 g pasta - gerne fuldkorn, evt. pastarør eller penne
- 4 fed hvidløg - hakket
- olivenolie
- 250 g glaskål - i mindre tern
- 100 g palmekål - i mundrette stykker
- 1 tsk oregano
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges som anvist på pakken i saltet vand. Rigeligt med vand, rigeligt med salt. Gerne en fuldkornspasta og gerne pastapenne eller pastaskruer. Gem lidt pastavandet til samling af retten.
- På en varm pande steges hakket hvidløg i lidt olivenolie, men uden at tage farve.
- Skær glaskål i mindre tern og snit palmekål lidt groft.
- Kom de to slags kål på panden ved hvidløgene, og lad det stege 3-4 minutter. Glaskålen må gerne have lidt bid.
- Vend den kogte pasta i sammen med lidt af pastavandet og oregano.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Pasta med glaskål og palmekål serveres straks, gerne sammen med en lækker tomatsalat og evt. et stykke focaccia brød (der er meget nem at bage selv). Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne her hvad du synes om den.