Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.
Til denne opskrift med glaskål skal du bruge (til fire personer):
1 glaskål
400 gram små kartofler
1 håndfuld friske krydderurter (timian eller rosmarin)
3 spiseskefuld rapsolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du glaskål i ovnen:
Du starter med at koge de små kartofler i letsaltet vand.
De skal ikke koges helt møre, men blot have cirka fem minutter.
Tag dem derefter af blusset, hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand, så du stopper kogningen.
Del kartoflerne i halve, og kom dem i et ildfast fad.
Skær top og bund af glaskålen, og skræl eventuelt siderne med en skrællekniv.
Del glaskålen på midten, og skær den ud i aflange stænger - som du vil gøre med pommes frites.
Kom glaskåls-stængerne op i fadet.
Skyld timian eller rosmarin, pluk bladene af, og hak dem groft med en skarp kniv. Kom dem op til glaskål og kartofler.
Dryp med rapsolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Stil nu fadet i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag glaskål og kartofler i cirka 20 minutter.
Med en strikkepind, gaffel eller kødnål kan du du lige stikke i kål og kartofler og mærke om de er møre.
Tag dem ud og servér dem til eksempelvis en god bøf eller grillet okseculotte.
Din vurdering
-
Opskrift med glaskål
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: