• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

Opskrift med glaskål og kartofler i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 17. juli 2016

Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.

Glaskål med kartofler er lækkert tilbehør, som du meget nemt kan lave i ovnen.

Glaskålen er desværre ikke en af de rodfrugter vi bruger mest i det danske køkken, men det er faktisk en skam.

Den er nemlig både sund og lækker. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer.

Se også de populære opskrifter på:

Fritter af glaskål - nemme kålfritter af knudekål

Laksespyd med squash, peberfrugt og glaskål

Cremede flødekartofler i ovn

Pasta med glaskål og palmekål

Opskrift på glaskål med kartofler

Opskrift med glaskål og kartofler i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Opskrift med glaskål og kartofler bagt i ovn

5 fra 1 stemme
Her er en god opskrift med glaskål, hvor glaskålen bages i ovnen sammen med små kartofler. Retten bruges som tilbehør til bøffer og stege.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 183
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 glaskål
  • 400 g kartofler
  • 1 håndfuld timian - eller andre krydderurter
  • 3 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Du starter med at koge de små kartofler i letsaltet vand. De skal ikke koges helt møre, men blot have cirka fem minutter.
  2. Tag dem derefter af blusset, hæld vandet fra og fyld gryden med koldt vand, så du stopper kogningen.
  3. Del kartoflerne i halve, og kom dem i et ildfast fad.
  4. Skær top og bund af glaskålen, og skræl eventuelt siderne med en skrællekniv. Del glaskålen på midten, og skær den ud i aflange stænger - som du vil gøre med pommes frites.
  5. Kom glaskåls-stængerne op i fadet.
  6. Skyld timian eller rosmarin, pluk bladene af, og hak dem groft med en skarp kniv. Kom dem op til glaskål og kartofler.
  7. Dryp med rapsolie, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Stil nu fadet i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag glaskål og kartofler i cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 183kcalKulhydrater: 20gProtein: 2gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gNatrium: 618mgKalium: 510mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 14IUVitamin C: 30mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Med en strikkepind, gaffel eller kødnål kan du du lige stikke i kål og kartofler og mærke om de er møre.

Tag dem ud og servér dem til eksempelvis en god bøf eller grillet okseculotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 22, 2025 at 7:49 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required