Her er min opskrift på fritter af glaskål, der også kaldes for knudekål. Den robuste kål skæres i stænger, som derefter bages møre i ovnen. Nem at lave.
Fritter af glaskål er lækkert tilbehør, som du måske kender det fra sellerifritter eller de klassiske pommes frites.
Glaskål kaldes også for knudekål, og den er både sund og rimelig nem at anvende.
Og til fritter er den perfekt, da den er let at skære ud i stave/stænger til fritterne.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor du skal bruge to glaskål. Kålene er jo ikke så store.
Ingredienser til fritter af glaskål
2 glaskål
2 spiseskefulde olivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
Persille
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
- Skær top og bund af glaskålene, og fjern også eventuelle blade på siderne. Du behøver ikke skrælle glaskål.
- Skær kålen i cirka halvanden centimeter tykke skiver.
- Skær derefter skiverne i stænger, så du nu har fritter med en tykkelse på ca. 1,5 gange 1,5 centimeter.
- Læg stængerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 30 minutter i ovnen.
- Læg forsigtigt dine fritter af glaskål i en skål, og vend dem med lidt olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og finthakket persille.
De færdige glaskålsfritter serveres straks som sundt tilbehør til mange retter med kød.
Din vurdering
-
Fritter af glaskål
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: