• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Parisertoast

Parisertoast

billederesultat for parisertoast
4.7 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMSSubscribe

Her er min opskrift på parisertoast, der er en toast med ost og skinke. Parisertoasten stammer fra Frankrig, og kan laves i ovn, på pande eller i toaster.

Parisertoast er blevet et populært og let måltid for mange, og den er da også utrolig nem at lave.

Ganske vist er der stadig mange, der blot køber den frosne og færdigproducerede udgave, men det er faktisk synd, for du kan nemt og hurtigt lave din egen parisertoast med skinke og ost.

Og her kan du så selv vælge om du vil lave den færdig i din toaster, på panden eller i ovnen. Alle tre muligheder for tilberedning er nemlig gode.

Hvorfor hedder det en parisertoast?

Du har nok allerede gættet det. Parisertoasten stammer fra Frankrig, nærmere bestemt Paris, hvad navnet jo tydeligt antyder.

På fransk hedder den i øvrigt en Croque Monsieur, og den blev muligvis første gang serveret tilbage i 1910 på en café i det centrale Paris.

Cafeen lå på Boulevard des Capucines, men ejeren af stedet havde muligvis inspirationen til den sprøde toast fra det sydøstlige Asien eller Australien, hvor man tidligere kendte til en lignende ret med sprøde skiver brød.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der laves to parisertoast til hver person.

Opskrift på parisertoast

billederesultat for parisertoast
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Parisertoast

4.72 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på parisertoast, der er en toast med ost og skinke. Parisertoasten stammer fra Frankrig, og kan laves i ovn, på pande eller i toaster.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 773
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 16 skiver toastbrød - gerne fuldkorn
  • 16 skiver ost
  • 8 skiver kogt skinke

Fremgangsmåde
 

  1. Læg en skive toastbrød på bordet/et skærebræt, derpå lægges en skive ost, en skive skinke og endnu en skive ost. Slut af med en skive toastbrød.
  2. Man kan skære kanterne helt lige hvis man synes det, eller lade være. Jeg foretrækker man bare rister en parisertoast med kanterne på.
  3. Lægges i toaster og toastes indtil osten er smeltet, og brødet er gyldent.
  4. Fortsæt på samme med de øvrige toasts. Normalt kan man toaste to ad gangen, så det tager ikke så lang tid at lave dem alle.
    billederesultat for parisertoast med skinke og ost

Næringsindhold

Kalorier: 773kcalKulhydrater: 51gProtein: 43gFedt: 44gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 139mgNatrium: 2008mgKalium: 360mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 1122IUCalcium: 902mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Parisertoast i ovn

Du kan også lave din parisertoast i ovnen. Og det er meget nemt.

Fremgangsmåden er selvfølgelig som ovenstående, hvor hver toast består af brød, to skiver ost og en skive skinke.

Her tændes ovnen på 200 grader varmluft, og parisertoasten skal have cirka 10 minutter.

De er færdige når brødet er gyldent og sprødt, og osten er smeltet.

Croque Monsieur på pande

En tredje mulighed er, at du laver din parisertoast på panden. Den kaldes også Croque Monsieur.

Her kommes en smule smør på panden, hvorefter toasten steges indtil de er sprøde og osten er smeltet.

Vend gerne parisertoasten nogle gange undervejs, og du kan lave et par stykker ad gangen.

Ekstra sprødt toastbrød

Vil du kræse lidt ekstra for parisertoasten, kan du smøre hver brødet med smør inden det steges.

Saml toasten, og smør derefter smør på over- og undersiden af toasten. Så bliver den ekstra sprød når den tilberedes.

Se også min opskrifter på:

Cowboytoast

Pariserbøf

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eileen

    maj 12, 2025 at 8:37 am

    Jeg lavede to styks til morgenmad, en til min søn og en til mig.
    Mums! De var mega lækre.
    Jeg gjorde dog det, at jeg stegte dem på panden, som man ville gøre med en croque monsieur.
    Det blev rigtig godt.
    Havde tænkt at lave croque monsieur til min søn, men da jeg så at der skulle sennep og creme fraiche i, så lagde jeg om, og lavede parisertoast. Tak for en god opskrift:)

    Svar
  2. Vibeke

    februar 02, 2021 at 6:11 am

    Smør lidt sennep på toastbrødene inden der lægges ost og skinke.

    Svar
  3. pidj@vordingborg.dk

    oktober 22, 2020 at 8:44 am

    Fik et fif fra nogle år siden fra veninde (og har siden set det i Samvirke): Læg et stykke bagepapir i bunden af toasteren, så slipper man for brændt ost, som sidder fast 🙂
    Er i øvrigt helt enig med Anette4444 - cheddar eller anden ost med smag!!!

    Svar
  4. Anette4444

    juni 30, 2020 at 11:50 pm

    Det er nemlig lige præcist super nemt at lave selv - ingen grund til at købe det frossent.
    Må jeg desuden anbefale at osten er cheddarost - giver lidt ekstra smag (både Rema og Føtex har nogle gode - ikke de der “toast oste”)
    Jeg laver min toast i en toastmaskine, og personligt synes jeg toasten bliver mere lækker og sprød når der kommer smør på ydersiden. Tricket er, at man skal købe en bagespray - fx den fra Lurpak. Spray ydersiden af brødet, og så kan man lynhurtig “samle” toasten samtidig med den lægges i maskinen....det kan godt blive lidt fedtet når man står med alm smør - men brug en spray. Dit liv bliver ikke det samme igen;-)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required