• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost

Pariserbøf med rødbeder - kromandens egen opskrift

billede resultat for pariserbøf
Pariserbøf er en klassisk og nem ret med hakket oksekød på ristet brød. Her serveret med en æggeblomme på toppen, men du kan også anvende et spejlæg. Foto: Richard Clark.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  6. maj 2021

Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Hvorfor hedder det pariserbøf?
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift

Pariserbøf har gennem mange år været en klassiker i køkkenet mange steder på kloden, og især til frokost er pariserbøffen blevet en populær ret.

Der findes vel ikke en restaurant, der ikke har pariserbøffen på menukortet til frokost.

Pariserbøffen er dog også en populær spise til hverdag, fordi den netop ikke er hverken dyr, besværlig eller tidskrævende. Ja, faktisk kan du lave den på ganske få minutter.

Her får du opskriften som pariserbøffen laves og serveres på Fanefjord Skovpavillon på Møn, hvor Lars Kleist står i køkkenet. Og den er altså god!

Opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.

På Fanefjord Skovpavillon laves den med 250 gram kød til hver, men du kan selvfølgelig også lave dem mindre.

Se også disse opskrifter:

  • Cowboytoast
  • Parisertoast
  • Plankebøf

Opskrift

billede resultat for pariserbøf

Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker

Her er den bedste opskrift på pariserbøf. En populær ret med hakket oksekød, der steges og anrettes på ristet brød med rødbeder og peberrod.
Bedømmelse
4.8 fra 27 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 1 person
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød
  • smør - til stegning
  • 1 skive franskbrød
  • rødbeder - syltede
  • pickles
  • løg
  • kapers
  • peberrod
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

  • 250 gram hakket oksekød formes til en stor bøf, der steges i smør på en varm pande. Stegetiden er ca. tre minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  • 1 skive franskbrød steges/ristes derefter på panden i smør. På begge sider naturligvis.
  • Anret pariserbøf på det smørristede franskbrød.
  • Så kommer vi til tilbehøret. Her anrettes med passende mængde af hakkede, syltede rødbeder, pickles og hakket løg. Og kapers.
  • En god pariserbøf serveres naturligvis også med høvlet peberrod, og på toppen af det hele lægges 1 æggeblomme i en løgringe, så blommen ikke flyder ud. Er du ikke så vild med rå æggeblomme, kan du udskifte den med et spejlæg på toppen. Det smager også fint.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
763
% Daglig værdi*
Fedt
 
57
g
88
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
336
mg
112
%
Natrium
 
1187
mg
52
%
Kalium
 
794
mg
23
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
723
IU
14
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
164
mg
16
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der findes forskellige måder at lave pariserbøf på, og nogle ynder at lægge det rå oksekød ovenpå franskbrød, og derefter stege det på begge sider.

Det kan man sagtens, men efter min mening får du et bedre resultat, hvis du steger hakkebøf og brød hver for sig.

I forhold til den rå æggeblomme, er mange mennesker stadig bange for salmonella.

Men som du lan læse i denne artikel om æg og salmonella, så behøver du ikke være det.

Hvorfor hedder det pariserbøf?

Umiddelbart skulle man tro at pariserbøffen stammer fra Frankrig og det franske køkken, men sådan er det altså ikke.

Pariserbøffen lyder som en ret, der er blevet opfundet på en restaurant i Paris, men retten har faktisk ikke så meget med Frankrig at gøre.

Den nøjagtige oprindelse er lidt uklar, men der er formentlig tale om en dansk ret. Der er nemlig en del kilder, der peger i retning af at retten har oprindelse i Danmark.

Det franske islæt i navnet stammer muligvis fra ingredienserne, herunder franskbrød og kapers.

Det vil så heller ikke være første gang vi tager franske begreber med i vores egne retter, tænk bare på franskbrød og risalamande, der faktisk begge også stammer fra Danmark.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Thrysøe

    oktober 06, 2023 at 3:29 pm

    UPS: Jeg sad sørme og tænkte på bøfsandwich. Undskyld..

    Svar
  2. Søren Thrysøe

    oktober 06, 2023 at 1:41 am

    Hvor hulen er den tykke brune sovs der skal hældes over den blevet af??? Vh Søren T.

    Svar
  3. henning

    september 16, 2021 at 11:42 pm

    perfekt

    Svar
  4. Maria Steiness-Illum

    maj 06, 2021 at 3:02 pm

    Kære Holger,
    Bare et par enkelte ord i forb. med din opskrift på pasta carbonara: nej og atter nej carbonara laves aldrig - som i aldrig aldrig aldrig - med fløde, når det skal være på ægte italiensk!!!

    Svar
    • Ole

      juni 23, 2022 at 10:08 pm

      Ja det er rigtigt, en ægte Pasta Carbonara Sauce er lavet kun med Æg, Ost, Peber 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required