Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Paprikakylling

Paprikakylling

billederesultat for paprikakylling
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
216
SHARES
FacebookMessenger216PinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på en nem paprikakylling, hvor en hel kylling parteres, brunes af på panden, hvorefter den steges mør i en lækker paprikasauce.

Paprikakylling er en virkelig lækker måde at lave kylling på, hvor kyllingekødet simrer mørt i en uimodståelig sovs med paprika.

Samtidig er kylling med paprika meget nem at lave, og den er en af mine favoritter.

Paprikakylling med sovs lyder måske noget kalorietungt, men faktisk er sovsen mest lavet på vand og en bouillonterning, så værre er det heller ikke. Dog er den lige rundet af med en smule fløde, men denne kan undlades.

Det er ikke for sjovt at retten hedder paprikakylling, og derfor skal huske at smage godt til med paprika. Og spar heller ikke på paprikaen når du bruner kyllingestykkerne.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Mere paprika? Se også min opskrift på paprika flødesovs.

Se også mine opskrifter på:

  • Vikingegryde med svinekød og peberfrugt
  • Nem kyllingepande med pasta og tomat
  • Kylling i karry (nem opskrift med ris)

Opskrift på lækker paprikakylling

Paprikakylling - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Min bedste opskrift på en nem paprikakylling, hvor en hel kylling parteres, brunes af på panden, hvorefter den steges mør i en lækker paprikasauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g bacon ( i tern)
  • 1 kylling (på ca. 1,5 kilo)
  • paprika
  • 150 g champignon
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 dl fløde
  • rosmarin (nogle friske kviste)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at partere kyllingen i otte dele, så du har over- og underlår for sig, og brystkødet delt i ialt fire stykker. Krydr med salt og peber.
  2. Champignon børstes rene for jord og deles i kvarte. Rødløg og hvidløg snittes fint, mens peberfrugten skæres i tynde strimler.
  3. Find en pande frem, og varm den godt op. Kom en godt sjat olie på og brun kyllingestykkerne så de får en god farve på begge sider. Krydr også med paprika (det er jo en paprikakylling), og det tager cirka tre minutter på hver side før de er klar. Tag panden af blusset.
  4. Stegegryden varmes op og bacontern steges næsten sprøde. Tilsæt derefter champignon, som steges et par minutter.
  5. Derefter svitses løg og hvidløg et minut, inden du kommer peberfrugt i. Svits det et minut mere.
  6. Drys hvedemel i og kom også 2-3 teskefulde paprika ved.
  7. Hæld vand i og smuldr bouillonterningen i. Tilsæt tomatpasta, engelsk sauce og fløde og lad det koge op. Hak lidt frisk rosmarin og kom det ved.
  8. Læg kyllingestykkerne ned i sovsen i gryden, skru ned for varmen, og nu skal din paprikakylling simre under låg i cirka 30 minutter.
  9. Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også med mere paprika.

Næringsindhold

Kalorier596kcalKulhydrater12gProtein47gFedt40gMættet fedt15gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol171mgNatrium1188mgKalium734mgKostfibre2gSukker5gVitamin A1692IUVitamin C47mgCalcium62mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige paprikakylling serveres med enten kogte ris eller en fløjsblød kartoffelmos. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required