Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes. Inkl. tilbehør.
Pandestegt laks er lækker og velsmagende aftensmad, som de fleste kan lide.
Min egen erfaring er, at selv dem, der ikke er så vilde med fisk, faktisk godt kan spise stegt laks.
Steg gerne laksen i en blanding af smør og olie, eller brug bare en af dem.
Du kan i øvrigt nemt fjerne skindet forsigtigt inden servering. Nogle elsker at spise laks med skind, andre er knap så vilde med det.
Opskriften er beregnet til fire personer, og her kan du se hvordan du steger laks i ovn.
Opskrift på pandestegt laks
Pandestegt laks - opskrift og stegetid på laks på pande
Ingredienser
- 4 laksebøffer - på hver cirka 150-200 gram
- smør - eller olie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren skære 4 laksebøffer fra hovedenden af laksen, aldrig af halestykket, der ikke er egnet til laksebøffer eller pandestegt laks.
- Kontrollér at laksen er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Giv laksebøfferne lidt salt på både skindsiden og kødsiden, og lad dem hvile i fem minutter. Du skal slevfølgelig ikke oversalte laksen, men den skal også have lidt mere salt end du måske regner med.
- Smelt lidt smør og rapsolie på en pande, og læg ud med en ret god varme. Brug både smør og olie - eller en af delene.
- Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad, så skindet bliver stegt sprødt. Tryk let ned på fisken, så skindet bliver stegt.
- Steg nu laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om.
- Pandestegt laks steges færdige i et minuts tid på kødsiden, og tages derefter straks af panden. Krydres med salt og friskkværnet peber. Husk at fisken allerede har fået lidt salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Man skal aldrig overtilberede laks, da den så kan blive noget træls i smagen. Omvendt skal den selvfølgelig heller ikke være rå.
Anret pandestegt laks med risotto med asparges og spidskålssalat.
Du kan også lave en lækker hollandaise sous vide til din laks. Hollandaisen passer perfekt til, og så er den altså meget nem at lave.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: