• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegt laks - opskrift og stegetid på laks på pande

Pandestegt laks - opskrift og stegetid på laks på pande

pandestegt laks
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  12. oktober 2016

Indhold

  1. Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes. Inkl. tilbehør.
  2. Opskrift på pandestegt laks
  3. Pandestegt laks - opskrift og stegetid på laks på pande
  4. Tips

Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes. Inkl. tilbehør.

Pandestegt laks er lækker og velsmagende aftensmad, som de fleste kan lide.

Min egen erfaring er, at selv dem, der ikke er så vilde med fisk, faktisk godt kan spise stegt laks.

Steg gerne laksen i en blanding af smør og olie, eller brug bare en af dem.

Du kan i øvrigt nemt fjerne skindet forsigtigt inden servering. Nogle elsker at spise laks med skind, andre er knap så vilde med det.

Opskriften er beregnet til fire personer, og her kan du se hvordan du steger laks i ovn.

Opskrift på pandestegt laks

pandestegt laks
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandestegt laks - opskrift og stegetid på laks på pande

4.79 fra 42 stemmer
Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes. Inkl. tilbehør.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 213
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 laksebøffer - på hver cirka 150-200 gram
  • smør - eller olie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bed fiskehandleren skære 4 laksebøffer fra hovedenden af laksen, aldrig af halestykket, der ikke er egnet til laksebøffer eller pandestegt laks.
  2. Kontrollér at laksen er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
  3. Giv laksebøfferne lidt salt på både skindsiden og kødsiden, og lad dem hvile i fem minutter. Du skal slevfølgelig ikke oversalte laksen, men den skal også have lidt mere salt end du måske regner med.
  4. Smelt lidt smør og rapsolie på en pande, og læg ud med en ret god varme. Brug både smør og olie - eller en af delene.
  5. Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad, så skindet bliver stegt sprødt. Tryk let ned på fisken, så skindet bliver stegt.
  6. Steg nu laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om.
  7. Pandestegt laks steges færdige i et minuts tid på kødsiden, og tages derefter straks af panden. Krydres med salt og friskkværnet peber. Husk at fisken allerede har fået lidt salt.

Næringsindhold

Kalorier: 213kcalProtein: 30gFedt: 10gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 83mgNatrium: 647mgKalium: 735mgVitamin A: 60IUCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Man skal aldrig overtilberede laks, da den så kan blive noget træls i smagen. Omvendt skal den selvfølgelig heller ikke være rå.

Anret pandestegt laks med risotto med asparges og spidskålssalat.

Du kan også lave en lækker hollandaise sous vide til din laks. Hollandaisen passer perfekt til, og så er den altså meget nem at lave.

Se også mine populære opskrifter på:

Laks i karrysauce med grøntsager

Laks med porrer og spidskål

Pasta med laks og fløde - nem og lækker pastaret

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required