Sådan laver du pandestegt laks. Se hvordan du steger laks på panden, så du altid får et perfekt stykke fisk, der blot skal saltes. Inkl. tilbehør.
Opskriften på pandestegt laks er beregnet til fire personer.
Ingredienser til pandestegt laks
4 laksebøffer på hver cirka 150-200 gram
Salt
+ smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren skære lakseteaks fra hovedenden af laksen, aldrig af halestykket, der ikke er egnet som laksebøffer.
- Kontrollér at laksen er fri for ben, og fjern eventuelle ben med en pincet. Det er ret nemt.
- Giv laksebøfferne lidt salt på både skindsiden og kødsiden, og lad dem hvile i fem minutter.
- Du skal slevfølgelig ikke oversalte laksen, men den skal også have lidt mere salt end du måske regner med.
- Smelt lidt smør og rapsolie på en pande, og læg ud med en ret god varme.
- Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad, så skindet bliver stegt sprødt.
- Steg nu laksestykkerne i cirka 5-7 minutter på den side, inden du vender dem om.
- Steg dem færdige i et minuts tid på kødsiden, og tag dem af.
Man skal aldrig overtilberede laks, da den så kan blive noget træls i smagen. Omvendt skal den selvfølgelig heller ikke være rå.
Anret pandestegt laks med risotto med asparges og spidskålssalat.
Du kan også lave en lækker hollandaise sous vide til din laks. Hollandaisen passer perfekt til, og så er den altså meget nem at lave.
Se også mine opskrifter på:
Laks med porrer og spidskål i fad
Din vurdering
- Pandestegt laks
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.