Hellefisk er en fortræffelig spisefisk, der både kan laves som pandestegt hellefisk, ryges eller dampes. Her har jeg smørstegt hellefisken på panden.
Pandestegt hellefisk: Hellefisk er en fladfisk, og den kan blive op til en meter lang, og der er set eksempler på hellefisk, der har vejet op mod 20 kilo. De fleste er dog noget under.
Fisken er en af de dyrere spisefisk, men den er aldeles lækker. Uanset om det er røget hellefisk, dampet eller pandestegt. Du kan stege hellefisk både med eller uden skind.
Fisken bliver meget mør, så det er nemmest hvis du beder fiskehandlere om fisk med skind på.
Som altid skal du tjekke fisken efter for ben, men hellefisk er ret nemme at servere uden ben.
Husk altid at bede fiskehandleren om hellefisk fra "hovedenden" og ikke hale-enden.
Se også de gode opskrifter på:
Opskrift på pandestegt hellefisk
Pandestegt hellefisk
Ingredienser
- 150 g hellefisk
- salt og friskkværnet peber
- citronsaft - friskpresset
- smør - til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at tjekke fisken efter for ben. Fjern dem eventuelt med en pincet.
- Giv fisken lidt salt, peber og friskpresset citronsaft inden stegning. Lad hellefisken stå og "trække" et par minutter inden turen på panden.
- Kom lidt smør på panden, og varm den op ved en jævn varme - 6-7 på en skala fra 1-9.
- Læg nu forsigtigt hellefisken op på panden, og lad den ligge. Flyt ikke rundt på den, da hellefisk er en meget sart fisk.
- Efter et par minutter vender du fisken om, gør det forsigtigt med en spartel. Steg fisken færdig i to minutter på den anden side - og servér straks. Sådan laves en pandestegt hellefisk. Stegetid: 2 minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af tykkelse, men stegetiden er ikke lang.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den stegte hellefisk serveres straks sammen med valgt tilbehør. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den her.
Susanne enkebølle Pedersen
Hej Holger. Jeg er ikke speciel god til madlavning, men jeg skal lave stjerneskud og vil heller bruge et stykke paneret hellefisk end en alm. fiskefilet. Hvor lang tid tror du jeg skal stege hellefisken når den er paneret. Som du jo selv skriver er det en sart fisk, men for pokker den smager godt. susanne
Cilvi Larsen
Hej Holger
Det er utroligt, hver gang jeg leder efter en opskrift, ender jeg næsten altid hos dig, du er bare så god til mad. Nu var det lige en pandestegt hellefisk.