• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegt hellefisk

Pandestegt hellefisk

pandestegt hellefisk
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2024 - Udgivet:  17. oktober 2015

Hellefisk er en fortræffelig spisefisk, der både kan laves som pandestegt hellefisk, ryges eller dampes. Her har jeg smørstegt hellefisken på panden.

Pandestegt hellefisk: Hellefisk er en fladfisk, og den kan blive op til en meter lang, og der er set eksempler på hellefisk, der har vejet op mod 20 kilo. De fleste er dog noget under.

Fisken er en af de dyrere spisefisk, men den er aldeles lækker. Uanset om det er røget hellefisk, dampet eller pandestegt. Du kan stege hellefisk både med eller uden skind.

Fisken bliver meget mør, så det er nemmest hvis du beder fiskehandlere om fisk med skind på.

Som altid skal du tjekke fisken efter for ben, men hellefisk er ret nemme at servere uden ben.

Husk altid at bede fiskehandleren om hellefisk fra "hovedenden" og ikke hale-enden.

Se også de gode opskrifter på:

  • Stegt helleflynder
  • Dampet hellefisk med bagte grøntsager
  • Hellefisk i fad med spidskål

Opskrift på pandestegt hellefisk

pandestegt hellefisk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandestegt hellefisk

5 fra 1 stemme
Hellefisk er en fortræffelig spisefisk, der både kan laves som pandestegt hellefisk, ryges eller dampes. Her har jeg smørstegt hellefisken på panden.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 172
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g hellefisk
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft - friskpresset
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tjekke fisken efter for ben. Fjern dem eventuelt med en pincet.
  2. Giv fisken lidt salt, peber og friskpresset citronsaft inden stegning. Lad hellefisken stå og "trække" et par minutter inden turen på panden.
  3. Kom lidt smør på panden, og varm den op ved en jævn varme - 6-7 på en skala fra 1-9.
  4. Læg nu forsigtigt hellefisken op på panden, og lad den ligge. Flyt ikke rundt på den, da hellefisk er en meget sart fisk.
  5. Efter et par minutter vender du fisken om, gør det forsigtigt med en spartel. Steg fisken færdig i to minutter på den anden side - og servér straks. Sådan laves en pandestegt hellefisk. Stegetid: 2 minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af tykkelse, men stegetiden er ikke lang.

Næringsindhold

Kalorier: 172kcalProtein: 28gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 84mgNatrium: 2460mgKalium: 654mgVitamin A: 225IUCalcium: 13mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den stegte hellefisk serveres straks sammen med valgt tilbehør. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 12, 2024 at 8:42 am

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den her.

    Svar
  2. Susanne enkebølle Pedersen

    juni 17, 2024 at 12:52 pm

    Hej Holger. Jeg er ikke speciel god til madlavning, men jeg skal lave stjerneskud og vil heller bruge et stykke paneret hellefisk end en alm. fiskefilet. Hvor lang tid tror du jeg skal stege hellefisken når den er paneret. Som du jo selv skriver er det en sart fisk, men for pokker den smager godt. susanne

    Svar
  3. Cilvi Larsen

    april 18, 2023 at 7:57 pm

    Hej Holger
    Det er utroligt, hver gang jeg leder efter en opskrift, ender jeg næsten altid hos dig, du er bare så god til mad. Nu var det lige en pandestegt hellefisk.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required