• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Ovnstegte koteletter med tomater

Lækre ovnstegte koteletter, der steges i ovnen med et lag hakkede tomater. Koteletterne lægges i fadet, og de hakkede tomater hældes over, hvorefter det hele bages i ovnen i en time. Foto: Madensverden.dk.
Lækre ovnstegte koteletter, der steges i ovnen med et lag hakkede tomater. Koteletterne lægges i fadet, og de hakkede tomater hældes over, hvorefter det hele bages i ovnen i en time. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  1. marts 2018

Del gerne:
122
SHARES
FacebookMessenger122PinterestEmailRedditSMS

Ovnstegte koteletter, der steges i et fad i ovn sammen med hakkede tomater. Koteletterne bliver meget møre og nem hverdagsret, hvor tomaterne spises til.

Dette er en nem opskrift på ovnstegte koteletter, hvor der er anvendt nakkekoteletter.

Det skyldes fedtmarmoreringen i nakkekoteletterne, som gør at de ikke bliver tørre under turen i ovnen.

Du kan eventuelt købe en nakkefilet, og selv skære nogle gode skiver af den.

Opskriften er til fire personer, hvor der laves en kotelet i ovn til hver person.

Ingredienser til ovnstegte koteletter er

4 tykke nakkekoteletter
Olie til bruning
1 dåse hakkede tomater
1 deciliter fond eller bouillon
1 teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og smør et lille ildfast fad med lidt olie.
  2. Varm en pande op ved høj varme. Kom en smule olie på, og brun nu koteletterne hurtigt på begge sider, så de lige får lidt stegeskorpe. Det tager højest 30 sekunder på hver side. Brun eventuelt koteletterne ad to omgange.
  3. Krydr med salt og peber, og læg koteletterne i fadet, så det er taglagte.
  4. Hæld en dåse hakkede tomater over, og tilsæt også lidt fond eller bouillon ved siden at koteletterne.
  5. Krydr med lidt oregano. Du kan også anvende timian.
  6. Stil fadet med koteletterne i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft, hvor de skal steges cirka en time.

Servér de færdige koteletter med tomat og sky fra fadet, og de kan nydes sammen med kogte ris og broccoli eller en salat med spidskål.

Se også mine opskrifter på:

Guide til stegning af kotelet

Langtidsstegte koteletter

Koteletter sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Møller

    oktober 21, 2022 at 7:57 pm

    Hej Holger,
    Vi lavede din ovnstegte koteletter med tomat.
    Men vi tillod os at videreudvikle retten således:
    Brugte tykke skaft koteletter, tomater i skiver,
    Hvidløg i skiver og revet grana ost
    Resten som din opskrift.
    Tomatskiverne og hvidløg i skiver blev lagt
    ovenpå koteletten. Revet grana kom på de sidste 10-15 minutter.
    Næste gang vil vi jævne skyen og serverer små kartofler til.
    Hilsen
    Eva og Peter

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her