• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelbåde

Kartoffelbåde

kartoffelbåde
Sprøde og lækre kartoffelbåde med timian, der bages cirka 45 minutter i ovnen. Drysses med groft salt, gerne flagesalt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  14. januar 2022

Del gerne:
238
SHARES
FacebookMessenger238PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.
  2. Opskrift på nemme kartoffelbåde
  3. Kartoffelbåde - opskrift på ovnbagte kartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Kartoffelbåde med eddike
Gå til opskrift

Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.

På de fleste cafeer i Danmark kan man nyde disse gode kartoffelbåde med timian, der steges møre og lækre i ovnen.

Men det er nemt selv at lave de ovnbagte kartofler, og de passer jo perfekt som tilbehør til en god bøf eller andre retter.

Opskriften er til fire personer, og de laves med flagesalt eller groft salt.

Se også mine populære opskrifter på pommes frites i ovn, Pommes Anna og flødekartofler i ovn.

Opskrift på nemme kartoffelbåde

kartoffelbåde

Kartoffelbåde - opskrift på ovnbagte kartofler

Kartoffelbåde med timian og groft salt kender du måske fra cafeerne, hvor er de populære. Sådan laver du de ovnbagte kartofler på ca. 45 min.
Bedømmelse
4.8 fra 22 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler - skåret i både
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld timian - eller tørret
  • flagesalt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Bagekartofler vaskes grundigt, men de skal ikke skrælles. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Del kartoflerne i mindre både, gerne 8-10 kartoffelbåde af hver kartofler.
  • Læg kartoffelbådene i en stor skål, hvor de blandes med olivenolie, timian (hakket) og flagesalt (eller groft salt). Du kan også bruge tørret timian.
  • Vend kartoflerne godt rundt, så du får fordelt smagsstofferne godt på alle kartoffelbådene.
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og fordel dine kartoffelbåde i fadet. Du kan også lægge dem ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys lidt ekstra timian over - og muligvis også en smule mere salt.
  • Bag nu de lækre kartoffelbåde i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 40-45 minutter. Den nøjagtige tilberedningstid på ovnstegte kartofler afhænger af både størrelsen på kartoflerne og hvor hårdt din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
240
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Natrium
 
591
mg
26
%
Kalium
 
633
mg
18
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
15
IU
0
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
20
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan med fordel vende dine kartoffelbåde med timian undervejs, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. Dog ikke nødvendigt.

De ovnstegte kartofler er perfekt som tilbehør til rigtig mange retter.

Kartoffelbåde med eddike

Du kan også forkoge dine ovnbagte kartofler med lidt eddike.

Her deles kartoflerne i både, og derefter følges denne fremgangsmåde:

  1. Kog en gryde op med vand og eddike, og kom også en teskefuld salt i. Når vandet koger kommes kartoffelbådene i, og nu skal de koge i 7-8 minutter.
  2. Hæld vandet fra og afdryp kartoflerne grundigt. Lad dem køle lidt af.
  3. Kom dem derefter i en skål, og hæld lidt olivenolie over. Krydr også med lidt salt og timian, og vend det forsigtigt rundt.

Fordeles på bageplade med bagepapir, og bages ca. 40-45 minutter ved 200 grader varmluft. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Edel

    november 15, 2022 at 8:03 pm

    Til kartoffelbåde kogt med eddike. Hvad gør eddike i den sammenhæng og hvor meget eddike kommer du i pr. liter vand ? Og til sidst, smager man ikke eddike i de færdige kartofler .
    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  2. Poul Andreasen

    april 05, 2019 at 12:16 pm

    Fik et ekstra tip via nettet: Kog først kartoffelbådene i vand, tilsat en teskefuld bagepulver. Det gør vandet basisk og nedbryder overfladen, så den afsluttende sprødhed øges. Skal tages af vandet, når overfladen er mør.
    Først herefter vendes kartoffelbådene i en skål med olie, timian osv. som anført i opskriften. Tiden i ovnen kan reduceres tilsvarende.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required