Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ovnbagt havkat med lækker skalotteløgssauce

Ovnbagt havkat med lækker skalotteløgssauce

billede med ovnbagt havkat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger
4
DELINGER

Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.

Ovnbagt havkat er en lækker fiskeret, som jeg her har lavet med lynstegte grøntsager/rodfrugter og en lige så dejlig sauce lavet med bla. skalotteløg.

Retten er rimleig nem at lave, og den er også fin at servere til gæster.

Kan du ikke skaffe havkat hos din fiskehandler, så kan den udskiftes med torsk, havtaske og andre fisk, og så du stadig glæde af det lækre tilbehør.

Mængden af de enkelt grønstager kan også varieres og udskiftes med andre, men det er op til dig. Kyllingefond laves jeg med 2 dl. vand og et par spiseskefulde flydende kyllingefond, men du kan også bruge 2 dl. vand sammen med 1 terning hønsebouillon. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Havkat med grøntsager

Fiskefingre

Kulmule med spinat

Fiskefilet

Indhold
  • Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.
  • Ovnbagt havkat - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Ovnbagt havkat - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Ovnbagt havkat
  • 600 g havkat (filet uden skind og ben)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Hvidvinssauce
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 spsk fennikel (gerne top/stængel og kviste, finthakket)
  • 2 spsk olie (til stegning)
  • 1 dl hvidvin (tør)
  • 2 dl kyllingefond (eller hønsebouillon)
  • 2 dl madlavningsfløde (eller alm. piskefløde)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Lynstegte grøntsager
  • 250 g champignon (i kvarte)
  • olie (til stegning)
  • 2 fennikel (i tynde både)
  • 400 g jordskokker (i tynde både)
  • citronsaft (friskpresset)
  • 2 håndfulde bredbladet persille (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Ovnbagt havkat: Tjek at fisken er fri for ben og skær den ud i passende portionsstykker. Lægges i et ildfast fad og dryppes med citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
  2. Sauce: Finthakket skalotteløg sauteres i lidt olie i en lille gryde sammen med hvidløg og finthakket top og kviste af fennikel. Det må ikke tage farve, så pas på med varmen, men sauter det i ca. 5 minutter.
  3. Hæld hvidvin ved og lad det koge næsten væk ved en lidt højere varme, inden du hælder kyllingfond eller bouillon ved. Kom også madlavningsfløde ved. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.
  4. Lynstegte grøntsager: Steg først champignon ved høj varme på en pande tilsat lidt olie, så de får farve. Så kommes fennikel og jordskokker ved og de steges ca. et minut. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og vend ofte rundt. Grøntsagerne må gerne have lidt bid. Dryp lidt friskpresset citronsaft over og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier455kcalKulhydrater34gProtein32gFedt21gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gKolesterol93mgNatrium2142mgKalium1830mgKostfibre6gSukker20gVitamin A513IUVitamin C32mgCalcium172mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Bagt havkat serveres straks. Her kommes først de lynstegte grøntsager på midten af en passende tallerken, derpå lægges fisken.

Udenom fisk og grøntsager lægges sauce. Pynt evt. med lidt frisk bredbladet persille. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 11, 2024 at 10:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required