• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnbagt havkat med lækker skalotteløgssauce

Ovnbagt havkat med lækker skalotteløgssauce

billede med ovnbagt havkat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  11. november 2024 - Udgivet:  11. november 2024

Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.

Ovnbagt havkat er en lækker fiskeret, som jeg her har lavet med lynstegte grøntsager/rodfrugter og en lige så dejlig sauce lavet med bla. skalotteløg.

Retten er rimleig nem at lave, og den er også fin at servere til gæster.

Kan du ikke skaffe havkat hos din fiskehandler, så kan den udskiftes med torsk, havtaske og andre fisk, og så du stadig glæde af det lækre tilbehør.

Mængden af de enkelt grønstager kan også varieres og udskiftes med andre, men det er op til dig. Kyllingefond laves jeg med 2 dl. vand og et par spiseskefulde flydende kyllingefond, men du kan også bruge 2 dl. vand sammen med 1 terning hønsebouillon. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

Havkat med grøntsager

Fiskefingre

Kulmule med spinat

Fiskefilet

Opskrift på ovnbagt havkat

billede med ovnbagt havkat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagt havkat - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ovnbagt havkat
  • 600 g havkat - filet uden skind og ben
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
Hvidvinssauce
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 2 spsk fennikel - gerne top/stængel og kviste, finthakket
  • 2 spsk olie - til stegning
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 2 dl kyllingefond - eller hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde - eller alm. piskefløde
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
Lynstegte grøntsager
  • 250 g champignon - i kvarte
  • olie - til stegning
  • 2 fennikel - i tynde både
  • 400 g jordskokker - i tynde både
  • citronsaft - friskpresset
  • 2 håndfulde bredbladet persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnbagt havkat: Tjek at fisken er fri for ben og skær den ud i passende portionsstykker. Lægges i et ildfast fad og dryppes med citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
  2. Sauce: Finthakket skalotteløg sauteres i lidt olie i en lille gryde sammen med hvidløg og finthakket top og kviste af fennikel. Det må ikke tage farve, så pas på med varmen, men sauter det i ca. 5 minutter.
  3. Hæld hvidvin ved og lad det koge næsten væk ved en lidt højere varme, inden du hælder kyllingfond eller bouillon ved. Kom også madlavningsfløde ved. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.
  4. Lynstegte grøntsager: Steg først champignon ved høj varme på en pande tilsat lidt olie, så de får farve. Så kommes fennikel og jordskokker ved og de steges ca. et minut. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og vend ofte rundt. Grøntsagerne må gerne have lidt bid. Dryp lidt friskpresset citronsaft over og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 34gProtein: 32gFedt: 21gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 93mgNatrium: 2142mgKalium: 1830mgKostfibre: 6gSukker: 20gVitamin A: 513IUVitamin C: 32mgCalcium: 172mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Bagt havkat serveres straks. Her kommes først de lynstegte grøntsager på midten af en passende tallerken, derpå lægges fisken.

Udenom fisk og grøntsager lægges sauce. Pynt evt. med lidt frisk bredbladet persille. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 11, 2024 at 10:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required