Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.
Ovnbagt havkat er en lækker fiskeret, som jeg her har lavet med lynstegte grøntsager/rodfrugter og en lige så dejlig sauce lavet med bla. skalotteløg.
Retten er rimleig nem at lave, og den er også fin at servere til gæster.
Kan du ikke skaffe havkat hos din fiskehandler, så kan den udskiftes med torsk, havtaske og andre fisk, og så du stadig glæde af det lækre tilbehør.
Mængden af de enkelt grønstager kan også varieres og udskiftes med andre, men det er op til dig. Kyllingefond laves jeg med 2 dl. vand og et par spiseskefulde flydende kyllingefond, men du kan også bruge 2 dl. vand sammen med 1 terning hønsebouillon. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Indhold
Ovnbagt havkat - nem opskrift
Ingredienser
- 600 g havkat filet uden skind og ben
- citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 skalotteløg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk fennikel gerne top/stængel og kviste, finthakket
- 2 spsk olie til stegning
- 1 dl hvidvin tør
- 2 dl kyllingefond eller hønsebouillon
- 2 dl madlavningsfløde eller alm. piskefløde
- citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 250 g champignon i kvarte
- olie til stegning
- 2 fennikel i tynde både
- 400 g jordskokker i tynde både
- citronsaft friskpresset
- 2 håndfulde bredbladet persille hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Ovnbagt havkat: Tjek at fisken er fri for ben og skær den ud i passende portionsstykker. Lægges i et ildfast fad og dryppes med citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft.
- Sauce: Finthakket skalotteløg sauteres i lidt olie i en lille gryde sammen med hvidløg og finthakket top og kviste af fennikel. Det må ikke tage farve, så pas på med varmen, men sauter det i ca. 5 minutter.
- Hæld hvidvin ved og lad det koge næsten væk ved en lidt højere varme, inden du hælder kyllingfond eller bouillon ved. Kom også madlavningsfløde ved. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber. Lige inden servering vendes hakket persille i.
- Lynstegte grøntsager: Steg først champignon ved høj varme på en pande tilsat lidt olie, så de får farve. Så kommes fennikel og jordskokker ved og de steges ca. et minut. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie og vend ofte rundt. Grøntsagerne må gerne have lidt bid. Dryp lidt friskpresset citronsaft over og krydr med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Bagt havkat serveres straks. Her kommes først de lynstegte grøntsager på midten af en passende tallerken, derpå lægges fisken.
Udenom fisk og grøntsager lægges sauce. Pynt evt. med lidt frisk bredbladet persille. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.