Nem opskrift på havkat med grøntsager og soltørrede tomater. En nem ret med fisk, og du kan også bruge torsk, kuller eller andre hvide fisk.
Havkat med grøntsager er en skøn ret med fisk, og retten er virkelig nem at lave.
Kan du ikke skaffe havkat? Så kan du sagtens i stedet lave den med en anden hvid fisk som torsk, kulmule, kuller eller lignende. Brug skindfri fisk, som selvfølgelig skal være uden ben.
Mængden af de enkelte grøntsager kan varieres som du synes, så på den måde skal mængderne ikke følges slavisk.
Ønskes mere væde i grøntsagerne, kan du tilsætte lidt bouillon. Husk, at panden skal kunne tåle at gå i ovnen, og ellers kan du bruge et ovnfast fad.
Opskrift på havkat med grøntsager
Opskriften er beregnet til fire personer, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men den serveres gerne med lidt brød til.
Havkat med grøntsager (meget nem ret med fisk)
Ingredienser
- 1 rødløg - halveret og i tynde både
- 4 fed hvidløg - hakket
- 3 spiseskefulde rapsolie - eller anden olie
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 1 lille spidskål - snittet
- 1 lille squash - i mindre tern
- 1 håndfuld timian - hakket
- 1 håndfuld persille - hakket
- citronsaft - friskpresset
- 500 gram havkat - i tern på ca. 4 x 4 centimeter
- 8 soltørrede tomater - i olie, grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til havkat med grøntsager starter du med at skære 1 rødløg ud i tynde både, mens 4 fed hvidløg hakkes groft.
- Steges i et par minutter ved middel varme i 3 spiseskefulde rapsolie på en varm og stor pande, men uden at løget tager farve. Panden skal kunne tåle at gå i ovnen!
- 1 lille broccoli skæres ud i små buketter, 1 lille spidskål snittes groft mens 1 lille squash skæres ud i mindre tern.
- Kom det på panden sammen med 1 håndfuld timian og 1 håndfuld persille, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft.
- Vend det rundt og krydr med salt og friskkværnet peber. Sluk for kogepladen men lad panden stå på den.
- 500 gram havkat skæres ud i tern på ca. 4 gange 4 centimeter, og husk at tjekke for eventuelle ben. Krydr med salt og peber.
- Fordel fiskestykkerne ovenpå grøntsagerne i panden.
- Skær 8 soltørrede tomater i olie ud i grove stykker og fordel dem øverst. Dryp meget gerne også lidt af olien fra de soltørrede tomater henover retten. Jeg bruger gerne 3-4 spiseskefulde af den.
- Stil panden ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og giv retten 12 minutter. Så er den færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Havkat med grøntsager serveres straks og direkte fra panden.
Serveres gerne med friskbagt brød.
Se også mine populære opskrifter på:
Torskefilet med lækkert tilbehør
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften med havkat, og du er meget velkommen med din vurdering.