Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Overnight oats - opskrift på den nyeste grødtrend

Overnight oats - opskrift på den nyeste grødtrend

Overnight oats
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailSMS

Overnight oats er den nyeste morgenmads-dille. Du blander havregryn med chia og skyr, sætter det i køleskabet og voila: Næste dag har du grød.

Overnight oats er lige præcis, hvad navnet antyder: Havregryn, der har ligget på køl natten over. Du kan nemlig blande din egen grød, før du går i seng, og næste morgen har du en lækker morgenmad.

Det eneste vi skal gøre om morgenen, er at tage grøden ud af køleskabet, røre den rundt og toppe med müsli eller bær. Du kan også bruge hjemmelavet kompot, hvis du har noget.

Pointen bag havregrøden er ikke kun at spare tid om morgenen. Havregrynene ligger nemlig i blød i skyr og mælk, og det betyder, at de er nemme at fordøje, og vi får fuldt udbytte af kostfibrene.

Udover det indeholder grøden proteiner og den sunde Omega-3 fedtsyre fra skyr og chiafrø. Hvis du ikke indtager mælkeprodukter, kan du erstatte mælken med kokosmælk og tofuyoghurt.

Opskrift på en nem overnight oats

Overnight oats - den nyeste grødtrend

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 5 minutter min
Hvile i køleskab: 8 timer t
Overnight oats er den nyeste morgenmads-dille. Du blander havregryn med chia og skyr, sætter det i køleskabet og voila: Næste dag har du grød.
Antal: 2 portioner
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mælk
  • 1 dl skyr natural
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  1. Rør alle ingredienserne sammen.
  2. Sæt skålen i køleskabet natten over - eller mindst seks timer.
  3. Tag skålen ud af køleskabet, rør rundt og fordel den i to dybe tallerkner eller portionsskåle.
  4. Top din overnight oats med det, du foretrækker, for eksempel hakkede nødder og bær eller mysli og kompot.

Næringsindhold

Kalorier261kcalKulhydrater33gProtein13gFedt9gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol19mgNatrium296mgKalium482mgKostfibre5gSukker13gVitamin A250IUVitamin C1mgCalcium336mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Sådan laver du kompot

Jeg spiser kompot til alt muligt: skyr, ymer, grød. Ja, selv koldskål kan få en skefuld, hvis jeg har kompot stående i køleskabet.

Det er verdens nemmeste at lave, og så smager det friskt og lækkert. Opskriften er simpel: Frosne (eller friske bær) simrer i 8-10 minutter i en gryde med sukker og lidt vand.

Målestoksforholdet 1 spiseskefuld sukker til 100 gram bær. OBS: Hvis bærrene er frosne, behøver du ikke vand.

Her finder du flere opskrifter på lækker morgenmad:

Fløjlsgrød

Skyr med hjemmelavet granola

Havregrød med brombær

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sven Petersen skriver

    august 12, 2021 at 6:27 pm

    Jeg forstår ikke dit ræsonnement.
    Hvis man nu gerne vil have almindelig havregrød om morgenen, står man vel gerne op de 5 -10 min før.
    Det giver også lidt tid, med morgenhår og hængerøv i underbukserne, til at gå fra søvn til vågen tilstand.
    Man kan så filosofere over livets mange genvordigheder og éns egne i særdeleshed.
    Ja det var det, så de 5 min gået med at røre i gryden, så en klat smør og strø lidt sukker på.
    Man sætter sig ved bordet, kigger ud af vinduet og opdager at dagen faktisk allerede er begyndt.
    Har man ikke tid til dette, kan jeg sgu godt forstå at man er stresset INDEN man kommer ud af huset.
    Og husk nu at op mod 90% af "vores" stress er selvforskyldt !!

    PS. Ud over dét, kan jeg ikke fordrage skyr og det er jeg ikke alene om !! Hvor blev alle opskrifterne med yoghurt af ??
    Og hakkede nødder ?!?! Der er vel ikke noget mere irriterende end nødderester i mellemrummene i ens tænder, eller hyr ??

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required