Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Souffle med Grana Padano ost
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Ostesouffle med Grana Padano serveret portionsanrettet i små kokotter er ikke så svære at lave, som de har ry for. Disse bliver luftige og lækre.

Ostesouffle er en skøn anretning til for eksempel laks. Den luftige ægge- og osteret er nærmest som en sky at spise. Så blød og svampet er den.

Selvom souffleer har ry for at gå i vasken, er det ærlig talt ikke særlig besværligt at lave dem. Der er tre regler, som man skal følge slavisk for at få succes.

Du skal sørge for at piske æggehviderne, så de er faste, men ikke helt tætte og tørre.

Så skal du følge bagetiden nøjagtigt og til sidst: Lad være med at åbne ovndøren, før souffleerne skal ud.

Du kan både lave dessertversioner med vanilje eller chokolade og salte som her.

Opskrift på luftig og lækker ostesouffle

Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Ostesouffle serveret portionsanrettet i små kokotter er slet ikke så svære at lave, som de har ry for at være. Disse bliver luftige og lækre.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
  • 4 æggehvider (stuetemperatur)
  • 4 tsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl Grana Padano (revet)
  • 1.2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Smør fire kokotter eller andre forme ind i smørret. Drys lidt mel ned i hver og ryst det godt rundt i formene. Hæld overskydende mel fra. Brug en spiseskefuld til at gøre det.
  3. Del æggene, så de to æggeblommer kommes i en skål og de fire æggehvider i en anden.
  4. Bring tre-fire cm. vand til kogepunktet i en gryde eller en pande. Det skal bruges til et vandbad.
  5. Riv osten og kom derefter ost, 2 spiseskefulde hvedemel samt salt og peber i en skål og rør rundt Hæld mælken i, mens du pisker.
  6. Placer skålen over vandbad og pisk godt i massen, til osten er helt smeltet, og der er dannet en tyk sovs.
  7. Nu tager du to spiseskefuld ostesovs og hælder dem ned til dine æggeblommer. Pisk godt sammen. Når det er pisket sammen, hælder du æggeblommeblandingen ned til ostesaucen, som du fjerner fra vandbadet.
  8. Pisk dine fire æggehvider med en elmikser. De skal blive faste og dog luftige, så pisk, til de er blevet stive - ikke mere.
  9. Vend æggehviderne i ostemassen. Vær forsigtig, så du ikke lukker luft ud af hviderne. Du kan begynde med en tredjedel og vende det i, hvorefter du tager resten.
  10. Fordel massen i fire forme og bag midt i ovnen ved 180 grader. De skal have et kvarter, men hvis de ikke er gyldne på toppen og hævet op efter det kvarter, giver du dem op til fem minutter mere, inden du tager dem ud.
  11. Server straks, da de falder sammen efter seks-otte minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips til serveringen

Souffle er af fransk oprindelse. Navnet kommer fra ordet souffler, som kan oversættes til at puste noget op.

Og det er netop det, der skal med æggemassen, når den bager i ovnen: Den puster sig op og vokser opad.

Jeg synes, at det er nemmest at lave ostesouffle i små forme som disse kokotter. Risikoen for at de falder sammen er ikke så stor, som når de bliver bagt i en større form.

Derfor er opskriften til portionsanrettede souffleer, som kan serveres med en frisk salat, et stykke laksefilet og eventuelt et godt brød.

Jeg bruger Grana Padano til mine souffleer, fordi det giver en fin smag.

Server eventuelt dine souffleer sammen med disse retter:

Bagt laks

Green Goddess salat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required