• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

Souffle med Grana Padano ost
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. maj 2022 - Udgivet: 18. november 2020

Ostesouffle med Grana Padano serveret portionsanrettet i små kokotter er ikke så svære at lave, som de har ry for. Disse bliver luftige og lækre.

Ostesouffle er en skøn anretning til for eksempel laks. Den luftige ægge- og osteret er nærmest som en sky at spise. Så blød og svampet er den.

Selvom souffleer har ry for at gå i vasken, er det ærlig talt ikke særlig besværligt at lave dem. Der er tre regler, som man skal følge slavisk for at få succes.

Du skal sørge for at piske æggehviderne, så de er faste, men ikke helt tætte og tørre.

Så skal du følge bagetiden nøjagtigt og til sidst: Lad være med at åbne ovndøren, før souffleerne skal ud.

Du kan både lave dessertversioner med vanilje eller chokolade og salte som her.

Opskrift på luftig og lækker ostesouffle

Karen SenecaKaren Seneca

Ostesouffle - opskrift på luftige souffleer i kokotter

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æggeblommer - stuetemperatur
  • 4 æggehvider - stuetemperatur
  • 4 tsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl Grana Padano - revet
  • 1.2 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Smør fire kokotter eller andre forme ind i smørret. Drys lidt mel ned i hver og ryst det godt rundt i formene. Hæld overskydende mel fra. Brug en spiseskefuld til at gøre det.
  3. Del æggene, så de to æggeblommer kommes i en skål og de fire æggehvider i en anden.
  4. Bring tre-fire cm. vand til kogepunktet i en gryde eller en pande. Det skal bruges til et vandbad.
  5. Riv osten og kom derefter ost, 2 spiseskefulde hvedemel samt salt og peber i en skål og rør rundt Hæld mælken i, mens du pisker.
  6. Placer skålen over vandbad og pisk godt i massen, til osten er helt smeltet, og der er dannet en tyk sovs.
  7. Nu tager du to spiseskefuld ostesovs og hælder dem ned til dine æggeblommer. Pisk godt sammen. Når det er pisket sammen, hælder du æggeblommeblandingen ned til ostesaucen, som du fjerner fra vandbadet.
  8. Pisk dine fire æggehvider med en elmikser. De skal blive faste og dog luftige, så pisk, til de er blevet stive - ikke mere.
  9. Vend æggehviderne i ostemassen. Vær forsigtig, så du ikke lukker luft ud af hviderne. Du kan begynde med en tredjedel og vende det i, hvorefter du tager resten.
  10. Fordel massen i fire forme og bag midt i ovnen ved 180 grader. De skal have et kvarter, men hvis de ikke er gyldne på toppen og hævet op efter det kvarter, giver du dem op til fem minutter mere, inden du tager dem ud.
  11. Server straks, da de falder sammen efter seks-otte minutter.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips til serveringen

Souffle er af fransk oprindelse. Navnet kommer fra ordet souffler, som kan oversættes til at puste noget op.

Og det er netop det, der skal med æggemassen, når den bager i ovnen: Den puster sig op og vokser opad.

Jeg synes, at det er nemmest at lave ostesouffle i små forme som disse kokotter. Risikoen for at de falder sammen er ikke så stor, som når de bliver bagt i en større form.

Derfor er opskriften til portionsanrettede souffleer, som kan serveres med en frisk salat, et stykke laksefilet og eventuelt et godt brød.

Jeg bruger Grana Padano til mine souffleer, fordi det giver en fin smag.

Server eventuelt dine souffleer sammen med disse retter:

Bagt laks

Green Goddess salat

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required