Sรฅdan laver du en perfekt chokoladesouffle, der aldrig falder sammen. Se her hvordan du undgรฅr, at din souffle klasker sammen.
Til chokoladesouffle til seks personer skal du bruge:
200 gram mรธrk chokolade
40 gram smรธr
2 pasteuriserede รฆggeblommer (1 bรฆger)
40 gram รธkologisk rรธrsukker
4,5 pasteuriserede รฆggehvider (3 bรฆgre)
Sรฅdan laver du den perfekte chokoladesouffle:
Hak den mรธrke chokolade groft, men lรฆg en lille smule til side til pynt.
Varm en tykbundet kasserolle op ved helt svag varme, og smelt chokoladen under omrรธring.
Kom smรธrret ved, og rรธr det ind i chokoladen.
Pisk รฆggehviderne stive sammen med rรธrsukker, men husk at hviderne skal piskes HELT stive. Lav testen med at vende bunden i vejret pรฅ skรฅlen, og her mรฅ รฆggehviderne ikke falde ud.
Hรฆld den smeltede chokolade i en anden skรฅl, og vend nu forsigtigt de piskede รฆggehvider i. Undgรฅ at slรฅ for meget luft ud af chokoladecremen.
Smรธr seks smรฅ og bagefaste skรฅle (ramekiner) med smรธr, og drys dem med lidt rรธrsukker.
Fordel chokoladesouffleen i skรฅlene.
Stil nu skรฅlene med souffleen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal de bages i prรฆcist syv minutter. Ikke mere, ikke mindre.
Chokoladesouffleen skal vรฆre lidt blรธd i det, men fast i skorpen. Og det fรฅr du efter syv minutters bagning.
Pynt de fรฆrdige chokoladesouffleer med lidt finthakket mรธrk chokolade, og server eventuelt sammen med lidt carambole-frugt eller firske bรฆr. Eller rรฅsyltede ribs eller en rabarberkompot.
Note: Sรฅdan undgรฅr du at din chokoladesouffle sammen. รggehviderne skal altid piskes helt stive, og ovnen skal have en temperatur pรฅ 180 grader. Hvis blot du husker disse to ting, ja sรฅ er du altid sikker pรฅ et godt resultat.
Chokoladesouffle er en bรฅde hurtig og lรฆkker dessert, og med denne opskrift fรฅr du en souffle der aldrig falder sammen. Pynt chokoladesouffleen med lidt finthakket chokolade inden servering. Foto: Guffeliguf.dk.- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Lone I.
Skal blommerne piskes i chokolademassen efter at smรธrret er tilsat?