Ostebrød med cheddarost og lækre krydderier er det perfekte madbrød. Det er et pull apart brød, som har masser af smag og god konsistens.
Ostebrød smager skønt. Det indeholder masser af ost og smør, hvilket gør det perfekt svampet og saftigt. Det betyder, at brødet er super godt som madbrød både til supper og tapas.
Du kan endda skære det ud og bruge det som sandwich-brød, som lidt ekstra smag til enhver sandwich.
Jeg bruger som regel cheddar, men du kan prøve at tilføje forskellige slags oste alt efter, hvilke favoritter du har. Du kan eventuelt blande parmesan og cheddar eller prøve at tilføje lidt gedeost.
Opskrift på ostebrød med krydderier
Ostebrød med krydderier
Ingredienser
- 2,50 dl vand
- 2,50 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 50 g fuldkornsmel
- 700 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 25 g smør - blødt
Topping
- 100 g smør
- 1 tsk oregano - evt. mere
- 1 tsk rosmarin - evt. mere
- 150 g cheddarost - revet
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Start med at blande vand og mælk sammen, varm det nu op til lillefingervarme. Smuldre gæren der i og tilføj sukker. Rør det sammen.
- Tilføj nu fuldkornmel, hvedemel og salt og ælt dejen sammen. I mens du ælter dejen, så tilføjer du det bløde smør og ælter den godt igennem,
- Ælt dejen i cirka syv minutter, indtil den er smidig og forsat en anelse klæg. Put den nu i skålen og dæk den til med et viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
- I mens dejen hæver, smelter du smørret til topping. Bland oregano og rosmarin sammen med det smeltede smør og stil til side.
- Når dejen er hævet, hælder du den ud på et rent køkkenbord. Rul nu en masse kugler ud af dejen, de skal være cirka fire centimeter.
- Tag nu en kugle dej af gangen og dyp den i det smeltede smør. Put den derefter i en rund kageform på cirka 25 centimeter. Forsæt, indtil cirka halvdelen af dejkuglerne er blevet dyppet og fordelt i formen. Fordel derefter halvdelen af den revne cheddarost. Forsæt med at fordele dejkugler ovenpå osten. Fordel til sidst den anden halvdel ost.
- Hvis der er mere smeltet smør tilbage, så hælder du det bare udover dejen.
- Dæk det nu til med et viskestykke, og lad dejen hæve i en time.
- Pensel forsigtigt med et pisket æg og bag nu brødet i cirka 25 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
- Server straks dit ostebrød for sig selv eller til en hovedret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan godt lade dejen til ostebrød koldhæve henover natten, så skal du bare kun putte 12 gram gær i dejen i stedet for 50 gram.
Koldhævning giver brødet en skøn smag og konsistens.
Andre opskrifter på godt brød
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: