Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Orientalsk gryderet

Orientalsk risret a la Knorr (med hakket oksekød)

billederesultat for orientalsk risret
4.7 fra 67 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.9k
SHARES
FacebookMessenger2.9kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Orientalsk risret a la Knorr
  • Opskrift på orientalsk risret
  • Tips
  • Kommentarer

Orientalsk risret a la Knorr

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 67 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Orientalsk risret er blevet en populær opskrift og ret til aftensmad, ikke mindst takket være Knorr. Men du kan nemt lave risretten selv, her med oksekød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen en lille teske
  • 400 g hakket oksekød med 10% fedt
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 140 g majs lille dåse
  • 175 g ærter frosne
  • 250 g ris gerne basmati ris
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløg hakkes fint og svitses af ved middel varme i en stor og dyb stegepande med en god sjat olivenolie. Orientalsk risret kan selvfølgelig også laves i en almindelig gryde.
  2. Tilsæt karry og spidskommen, og derefter hakket oksekød, som smuldres i. Lad det brune nogle minutter, og hak det gradvist ud i mindre stykker.
  3. Imens gør du grøntsagerne klar. Gulerødder og peberfrugter skæres i små tern.
  4. Når det hakkede oksekød er brunet af, kommer du gulerødder, peberfrugt, majs og ærter ved, og tilsætter også ris, vand og en bouillonterning.
  5. Rør godt rundt og når risretten koger, skruer du ned for varmen til en svag varme, hvorefter retten blot skal stå og simre indtil risene er kogt, Det tager typisk 15-20 minutter.
  6. Vend risretten rundt et par gange undervejs, og tjek at væden ikke er kogt helt ud. Tilsæt om nødvendigt en smule mere kogende vand, men mængden her plejer at passe meget godt. Der kan dog være forskel på hvor meget væde risene trækker.
  7. Smag retten til med salt og friskkværnet peber. Mængden af karry plejer også at være passende, men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier602kcalKulhydrater75gProtein27gFedt22gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol71mgNatrium862mgKalium867mgKostfibre8gSukker9gVitamin A6547IUVitamin C148mgCalcium79mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på orientalsk risret

Orientalsk risret er en sikker vinder til aftensmad, hvor både børn og voksne elsker denne klassiker, som Knorr har gjort populær.

Her er det dog min hjemmelavede version, som er meget børnevenlig, og faktisk en opskrift, som man sagtens kan sætte børn til at lave.

Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Det er nemlig en både hurtig og nem opskrift på risretten, som blandt andet laves med hakket oksekød, ris og masser af grøntsager. Altsammen i samme pande eller gryde.

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer. Og der er sikkert noget risret i overskud, og det bruger du som frokost dagen efter.

Tips

Orientalsk risret serveres som den er, eventuelt med et stykke hjemmebagt grydebrød til. Eller hjemmebagt naanbrød.

Se også: Boller i karry - nem opskrift med ris

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rebecca nielsen skriver

    februar 04, 2024 at 9:34 am

    Wow det var lækker jwg er 13 år
    og lavede mad til min familie i går aftes

    Svar
  2. Mette skriver

    oktober 12, 2022 at 5:55 pm

    Må sådan en ret genopvarmes? Tænker på risene 🙈

    Svar
  3. niels wille skriver

    august 10, 2022 at 3:05 pm

    er det ikke en slags nasi goreng

    Svar
    • Jolanda skriver

      april 21, 2023 at 2:40 pm

      Nej Niels.
      Nasi goreng er kolde, stegte ris. Dem kan man så blande med kød, grøntsager og krydderier. Ingen væske, men gerne lidt ketjap

      Svar
  4. Lena skriver

    august 05, 2022 at 5:19 pm

    Hvis den ønskes lidt mere orientalsk kan man erstatte noget af vandet meden dåse kokosmælk, smager så lækkert❤️❤️

    Svar
  5. Karen skriver

    november 15, 2021 at 6:36 pm

    5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Utrolig lækkert - TAK

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 16, 2021 at 12:00 pm

      Mange tak, Karen - det lyder godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Liselotte skriver

    september 29, 2020 at 4:11 pm

    I stedet for en bouillon terning kan du bruge indonesiske krydderier som laos, djinten, ketumbar og ingefær. Smag til med kecap manis.
    Nu bor jeg i Holland, så det er lettere at få de sager, men det smager nu bedst.

    Svar
    • Jolanda skriver

      oktober 19, 2021 at 4:13 pm

      Jeg kommer fra Holland, men bor i Danmark. Jeg giver dig ret i, at de krydderier smager godt i denne ret. Men karry skal så udelades. Det er enten eller. Og pas endelig på med ikke at bruge for megen djinten ( er spidskommen)
      venlig hilsen

      Svar
  7. Hanne Nielsen skriver

    august 31, 2020 at 7:14 pm

    En rest risret kan også anvendes som fyld i en madtærte - det smager virkelig godt!

    Svar
  8. Mie skriver

    maj 27, 2020 at 1:59 pm

    Hej
    Det lyder lækkert og nemt - Jeg vil gerne lave retten til min familie i aften - hvilken slags boullionterning redet man skal bruge?

    Mvh Mie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 27, 2020 at 6:20 pm

      Hej Mie
      Det lyder godt - jeg plejer at bruge en alm. grøntsagsbouillon eller hønsebouillon 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Pebbel16 skriver

    august 21, 2019 at 7:27 am

    Jeg serverede denne orientalske risret i går for mine (voksne) børn - med stor succes. Den er let at lave og smager skønt. Kan virkelig anbefales og behøver virkelig ikke stå under kategorien "børn" :).

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required