• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opvarmning af brød - fra tørt til sprødt

Opvarmning af brød - fra tørt til sprødt

Opvarmning af brød
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. november 2021 - Udgivet:  8. november 2021

Opvarmning af brød kræver ikke den store videnskab. Og dog. Hvis du følger disse tricks, bliver daggammelt eller frossent brød allerbedst.

Opvarmning af brød kræver ikke den store videnskab. Og dog. For vil vi have en god, sprød skorpe, er der lige et par tricks, der er gode at have.

Der er dog forskel på opvarmning af brød. Er det et tørt brød, som har ligget et par dage, skal det behandles anderledes end brød, der har været frosset ned.

Og hvis du ikke har lyst til at spise dit tørre brød, så er der andre metoder til at undgå madspild.

Du kan for eksempel blende det til rasp, lave ymerdrys eller skære brødet i tern og bruge det som croutoner.

Gør brødet vådt

Et tørt brød kan opvarmes i ovnen, men så bliver det blot endnu mere tørt, med mindre du følger dette tip:

Skyl det godt og grundigt under vandhanen eller i en skål med mælk. Sørg for, at det suger noget fugt til sig.

Herefter giver du brødet ti minutter i ovnen på 175 grader. Er det blevet meget fugtigt, skal det bage lidt længere.

Det samme gælder i øvrigt for daggamle rundstykker, der bliver som nye efter en tur i ovnen. Her skal du blot skrue op til 200 grader og give dem fem minutter.

Når du fryser brød

Hvis du fryser brød ned, skal du skære det i skiver i stedet for at fryse hele brødet ned.

Det betyder, at du kun behøver at tage den mængde ud af fryseren, som du skal bruge lige nu og her.

Varmer du de frosne skiver på en stegepande i et par minutter, er de klar til at blive spist.

Optør og opvarmer du et helt brød i ovnen ved 200 grader, bliver skorpen sprød. Til gengæld skal det spises med det samme, da det hurtigt bliver knastørt.

Ifølge Valsemøllen kan brød med gær holde sig fra fire til seks måneder i fryseren. Kager kun tre måneder.

Opskrifter med brød

Vi smider tonsvis af spiseligt brød ud årligt, og da madspild er en af de store klimasyndere, er det smart at bruge sit brød. Alt brødet.

Har du ikke lyst til at kaste dig over opvarmning af daggammelt - eller ældre - brød, kan du bruge det til en af disse opskrifter.

  • Arme riddere - french toast
  • Sprøde rugbrødschips
  • Ristede croutoner til suppen
  • Gammeldags øllebrød med flødeskum
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Thrane

    marts 23, 2024 at 9:36 am

    Er det varmluft eller over/undervarme?

    Og helt generelt hvordan læser man opskrifterne mht opvarmningstype. Professionelle kokke har jo kun varmluft, er det så standard hvis der ikke står andet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her