Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Opvarmning af brød

Opvarmning af brød (sådan bliver brødet lækkert)

Opvarmning af brød
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gør brødet vådt
  • Når du fryser brød
  • Opskrifter med brød
  • Kommentarer

Opvarmning af brød kræver ikke den store videnskab. Og dog. For vil vi have en god, sprød skorpe, er der lige et par tricks, der er gode at have.

Der er dog forskel på opvarmning af brød. Er det et tørt brød, som har ligget et par dage, skal det behandles anderledes end brød, der har været frosset ned.

Og hvis du ikke har lyst til at spise dit tørre brød, så er der andre metoder til at undgå madspild.

Du kan for eksempel blende det til rasp, lave ymerdrys eller skære brødet i tern og bruge det som croutoner.

Gør brødet vådt

Et tørt brød kan opvarmes i ovnen, men så bliver det blot endnu mere tørt, med mindre du følger dette tip:

Skyl det godt og grundigt under vandhanen eller i en skål med mælk. Sørg for, at det suger noget fugt til sig.

Herefter giver du brødet ti minutter i ovnen på 175 grader. Er det blevet meget fugtigt, skal det bage lidt længere.

Det samme gælder i øvrigt for daggamle rundstykker, der bliver som nye efter en tur i ovnen. Her skal du blot skrue op til 200 grader og give dem fem minutter.

Når du fryser brød

Hvis du fryser brød, som eks. franskbrød, ned, skal du skære det i skiver i stedet for at fryse hele brødet ned.

Det betyder, at du kun behøver at tage den mængde ud af fryseren, som du skal bruge lige nu og her.

Varmer du de frosne skiver på en stegepande i et par minutter, er de klar til at blive spist.

Optør og opvarmer du et helt brød i ovnen ved 200 grader, bliver skorpen sprød. Til gengæld skal det spises med det samme, da det hurtigt bliver knastørt.

Brød med gær kan holde sig fra fire til seks måneder i fryseren. Kager kun tre måneder.

Opskrifter med brød

Vi smider tonsvis af spiseligt brød ud årligt, og da madspild er en af de store klimasyndere, er det smart at bruge sit brød. Alt brødet.

Har du ikke lyst til at kaste dig over opvarmning af daggammelt - eller ældre - brød, kan du bruge det til en af disse opskrifter.

  • Arme riddere - french toast
  • Sprøde rugbrødschips
  • Ristede croutoner til suppen
  • Gammeldags øllebrød med flødeskum
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Thomas Thrane skriver

    marts 23, 2024 at 9:36 am

    Er det varmluft eller over/undervarme?

    Og helt generelt hvordan læser man opskrifterne mht opvarmningstype. Professionelle kokke har jo kun varmluft, er det så standard hvis der ikke står andet.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.