Opvarmning af brød kræver ikke den store videnskab. Og dog. Hvis du følger disse tricks, bliver daggammelt eller frossent brød allerbedst.
Opvarmning af brød kræver ikke den store videnskab. Og dog. For vil vi have en god, sprød skorpe, er der lige et par tricks, der er gode at have.
Der er dog forskel på opvarmning af brød. Er det et tørt brød, som har ligget et par dage, skal det behandles anderledes end brød, der har været frosset ned.
Og hvis du ikke har lyst til at spise dit tørre brød, så er der andre metoder til at undgå madspild.
Du kan for eksempel blende det til rasp, lave ymerdrys eller skære brødet i tern og bruge det som croutoner.
Gør brødet vådt
Et tørt brød kan opvarmes i ovnen, men så bliver det blot endnu mere tørt, med mindre du følger dette tip:
Skyl det godt og grundigt under vandhanen eller i en skål med mælk. Sørg for, at det suger noget fugt til sig.
Herefter giver du brødet ti minutter i ovnen på 175 grader. Er det blevet meget fugtigt, skal det bage lidt længere.
Det samme gælder i øvrigt for daggamle rundstykker, der bliver som nye efter en tur i ovnen. Her skal du blot skrue op til 200 grader og give dem fem minutter.
Når du fryser brød
Hvis du fryser brød ned, skal du skære det i skiver i stedet for at fryse hele brødet ned.
Det betyder, at du kun behøver at tage den mængde ud af fryseren, som du skal bruge lige nu og her.
Varmer du de frosne skiver på en stegepande i et par minutter, er de klar til at blive spist.
Optør og opvarmer du et helt brød i ovnen ved 200 grader, bliver skorpen sprød. Til gengæld skal det spises med det samme, da det hurtigt bliver knastørt.
Ifølge Valsemøllen kan brød med gær holde sig fra fire til seks måneder i fryseren. Kager kun tre måneder.
Opskrifter med brød
Vi smider tonsvis af spiseligt brød ud årligt, og da madspild er en af de store klimasyndere, er det smart at bruge sit brød. Alt brødet.
Har du ikke lyst til at kaste dig over opvarmning af daggammelt - eller ældre - brød, kan du bruge det til en af disse opskrifter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Thomas Thrane
Er det varmluft eller over/undervarme?
Og helt generelt hvordan læser man opskrifterne mht opvarmningstype. Professionelle kokke har jo kun varmluft, er det så standard hvis der ikke står andet.