• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Vildtsauce - nem opskrift med ribsgele og bacon

vildtsauce opskrift
Vildtsauce laves med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  11. januar 2016

Del gerne:
509
SHARES
FacebookMessenger509PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Vildtsauce
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Vildtsauce eller vildtsovs paser ikke kun godt til stegt fasan, hare eller råvildt.

Du kan nemlig også sagtens servere den til oksesteg

Opskriften her beskriver hvordan du laver sovsen fra bunden, men hvis du har fire deciliter stegesky fra tilberedningen, ja så kan du hoppe et godt stykke ned i opskriften.

Så behøver du nemlig ikke først koge din egen vildtfond, men blot samle sovsen.

Spring ned til opbagningen, hvor du smelter smør og kommer hvedemel i. Pisk og jævn din stegesky, kom fløde i, og giv den lidt madkulør.

Smag så din vildtsauce til med ribsgele, salt, peber og æbleeddike eller gastrik. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk brun sovs
  • Nem skysovs
  • Paprikasovs
  • Tyttebærsovs

Opskrift

vildtsauce opskrift

Vildtsauce

Nem og lækker opskrift på vildtsauce med ribsgele, bacon og piskefløde. Passer perfekt til langtidsstegt oksekød og mange andre retter.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 75 g bacon - i tern
  • 0,5 æble - i små tern
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør

Fremgangsmåde

  • Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt en klat smør i gryden.
  • Svits bacon, løg og æble - og tilsæt kalvefond og laurbær.
  • Lad det stå og simre i 30 minutter under låg.
  • Sigt så vildtfonden over i skål, og gør kasserollen ren.
  • Smelt to spiseskefulde smør, og når det er brust af tilsætter du to spiseskefulde mel. Pisk med et piskeris i et par minutter.
  • Tilsæt så din hjemmekogte vildtfond gradvist under ompiskning, og slut af med piskefløden.
  • Pisk så ribsgele og æbleeddike i, og lad det småsimre i fem minutter.
  • Giv din vildtsauce lidt madkulør, og smag til med salt, friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt mere æbleeddike eller gastrik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
209
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
43
mg
14
%
Natrium
 
1015
mg
44
%
Kalium
 
101
mg
3
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
558
IU
11
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
29
mg
3
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan selvfølgelig også give vildtsovsen mere piskefløde, hvis ikke du er fedtforskrækket. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 07, 2024 at 8:36 pm

    Tak for di du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Marianne

    oktober 02, 2016 at 5:44 pm

    Vildtsausen med ribsgele og bacon kunne godt være uden æbleeddiken, som jeg synes den blev for sur af, og baconterningerne gjorde den lidt for salt.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      oktober 02, 2016 at 9:29 pm

      Hej Marianne
      Tak for tilbagemeldingen, og der kan være stor forskel på hvor saltet bacon er. Så det er vigtigt at smage sig frem. Også med hensyn til æbleeddiken 🙂
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
    • Marianne

      februar 16, 2023 at 6:53 pm

      Det smager vildt godt.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required