• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Sødmælks franskbrød

Sødmælks franskbrød

billederesultat for sødmælks franskbrød i form
4.9 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. marts 2024 - Udgivet: 18. januar 2024

Sødmælks franskbrød er et af de klassiske slags bagværk, og her giver jeg dig opskriften på det perfekte franskbrød, der er bagt med sødmælk.

Jeg elsker et nybagt sødmælks franskbrød, og her får du min nemme og bedste opskrift på brødet.

Franskbrødet er bagt i form, men du kan også blot stille det på en bageplade med bagepapir.

Mælken gør, at dette sødmælks franskbrød holder sig frisk i længere tid.

Hvorfor det hedder et franskbrød, kan du læse længere ned i denne opskrift.

Opskriften giver et styk franskbrød.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassisk franskbrød
  • Kærnemælksfranskbrød
  • Fuldkorns franskbrød
  • Japansk franskbrød

Opskrift på luftigt sødmælks franskbrød

billederesultat for sødmælks franskbrød i form
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sødmælks franskbrød - nem opskrift

4.92 fra 56 stemmer
Sødmælks franskbrød er et af de klassiske slags bagværk, og her giver jeg dig opskriften på det perfekte franskbrød, der er bagt med sødmælk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet hæve- og hviletid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 2266
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3,5 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 25 g smør - blødt
Pynt
  • sødmælk
  • birkes

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lune sødmælken i en kasserolle eller mikroovnen, men pas på det ikke bliver mere varmt end lunt for fingrene - cirka 37-38 grader.
  2. Kom den lune mælk op i en skål til røremaskinen, og smuldr gæret ned i. Start med røremaskinen på næstlaveste hastighed, og lad den røre gæren ud i mælken.
  3. Vej hvedemel af og bland det med sukker og salt. og kom det hele i skålen på samme tid. Derefter tilsættes det bløde smør.
  4. Lad nu dejen til dit sødmælks franskbrød blive æltet godt igennem i en 8-10 minutters tid ved middel hastighed.
  5. Tag skålen af røremaskinen, og luk den til med et stykke husholdningsfilm og derefter et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 25 minutter.
  6. Tag dejen op og træk den lidt aflang. Du skal ikke ælte dejen for meget igennem, men blot trække den lang og derefter folde den sammen i tre lag. Træk igen lidt aflangt og form til et sødmælksfranskbrød, der passer i en form.
  7. Læg brødet i formen og beklæd igen med husholdningsfilm og et viskestykke, hvorefter brødet nu hæver i 30 minutter.
    franskbrød hæver i cirka 30 minutter under plast
  8. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rids brødet med en skarp kniv, og pensl med sødmælk. Drys eventuelt også med birkes, men dette kan udelades.
    franskbrød i form ridses med en skarp kniv og drysses med birkes
  9. Kom formen med brødet ind i ovnen. Nu skal sødmælksfranskbrødet bage cirka 25 minutter. Brødet er færdigt når det har fået en flot farve.
    billede med franskbrød i ovn
  10. Tag sødmælksfranskbrødet ud af ovnen, og vent nogle minutter, inden du forsigtigt tipper det ud af formen, og over på en rist. Lad franskbrødet køle lidt af inden du skærer i det, men brødet er allerbedst når det stadig er lunt.

Næringsindhold

Kalorier: 2266kcalKulhydrater: 410gProtein: 65gFedt: 37gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 96mgNatrium: 2637mgKalium: 1217mgKostfibre: 16gSukker: 26gVitamin A: 1192IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 518mgJern: 24mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Vand eller mælk i brød?

Jeg har brugt en røremaskine til dette sødmælks franskbrød, men du kan selvfølgelig sagtens også bare ælte det i hånden.

Hævetiderne er de samme, men husk at ælte det godt igennem.

Fordelen ved at bruge sødmælk i stedet for vand er, at brødet holder sig bedre og frisk i længere tid.

Vand gør til gengæld skorpen mere sprød, og dit franskbrød vil hæve lidt mere, men sødmælksfranskbrød smager nu bedst.

Hvorfor hedder det franskbrød?

Franskbrød er pæredansk, og er som sagt bare et hvidt hvedebrød. Navnet opstod tilbage i den tid, hvor man malede melet i de mange vindmøller over hele Danmark.

Man begyndte nemlig at købe nogle særlige møllesten i Frankrig, der kunne male melet mere fint end tidligere.

Og deraf kom så navnet franskbrød. Så udover møllestenen, ja da har franskbrød intet med Frankrig at gøre.

Og før det fik navnet franskbrød, var den almindelige betegnelse for det hvide hvedebrød simpelthen kage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    januar 07, 2025 at 7:39 pm

    Fantastisk lækkert brød (rørt på Ankarsrum)
    På højde med - ja endda lækrere - end bagerens. Også godt at riste.

    Svar
  2. Henrik Søe

    oktober 26, 2024 at 2:38 pm

    Smører du formen? Min hang fast da jeg skulle have den ud.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 26, 2024 at 5:00 pm

      Hej Henrik
      Nej, det gør jeg ikke, men jeg tror det afhænger af formen. Jeg bruger en brødform fra Eva Trio med sliplet belægning, og her hænger aldrig fast. Ikke reklame 🙂
      Andre forme skal muligvis smøres.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Henrik Søe

        oktober 26, 2024 at 5:23 pm

        Brødet forsvandt på 1/2 time så jeg tro familien forventer en gentagelse 😂 prøver at smøre formen næste gang.

      • Holger Rørby Madsen

        oktober 26, 2024 at 5:29 pm

        Fedt, Henrik - godt at høre - ja, giv den lige et lag smørrelse - så bliver det endnu bedre 🙂
        Og så lyder det til du hellere må bage nogle stykker.
        Alt det bedste
        Holger

« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften
ølmarinerede revelsben
Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade→ Se opskriften
kikærtesalat med gulerødder og avocado
Kikærtesalat med gulerødder og avocado (vegetarisk)→ Se opskriften
Billede af små hasselback kartofler med rasp.
Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp→ Se opskriften
Blåbærmuffins
Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær→ Se opskriften
billederesultat for chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required