Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Opbevaring af gær

Opbevaring af gær

billede til opbevaring af gær
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Se her hvad den korrekte opbevaring af gær er, og hvordan du får gæren til at holde længst muligt. Se også om du kan fryse gær ned.

Man kan sagtens komme i tvivl om hvad den bedste opbevaring af gær er, men det er nu slet ikke så svært.

Alligevel kommer der indimellem spørgsmål til mig om hvordan man får gæren til at holde længst muligt, herunder om man skal opbevare gæren i en lukket beholder eller andet.

Så her er den korte gennemgang af, hvordan du bedst opbevarer gær.

Se her hvad forskellen er på den almindelige gær og den økologiske.

Gær skal i køleskabet

For det første skal gær altid opbevares på køl, hvilket i dette tilfælde vil sige i køleskabet. Så holder den sig bedst.

Årsagen er, at gæren jo består af levende gærceller, og de dør hvis ikke de opbevares på køl.

Gær i beholder?

Du skal ikke komme gæren i en lukket beholder, en plasticpose eller lignende.

Det kan skabe kondens, som i den sidste ende kan ødelægge gæren.

I stedet skal du blot opbevare gæren i det vokspapir, som du købte den i.

Og når du har taget et stykke af gæren, foldes papiret om gæren igen, og pakken lægges tilbage på køl.

Sådan passer du bedst på din gær, og så er den klar når du skal bage fødselsdagsboller, franskbrød eller kanelsnegle.

Kan man fryse gær?

Nej, gær bør ikke fryses ned.

Det kan ødelægge gærcellerne og dermed skade hævekraften.

Så derfor skal gæren i køleskabet, og helst ikke i fryseren.

Hjælp - min gær er blevet tør?

Ingen panik. Det sker, at gæren kan blive tør og derfor virker mere smuldrende. Men gæren fungerer stadig til brød og kager.

Det kan dog godt være, at du skal anvende en smule mere gær end anvist i opskriften, men du behøver altså ikke smide gærpakken ud.

Se her hvad den gule gær er for noget.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 08, 2024 at 6:20 pm

    Tak fordi du læser med. Hvad synes du om artiklen?

    Svar
  2. Inger Jørgensen skriver

    oktober 08, 2023 at 12:18 pm

    Jeg synes ofte jeg oplever at man kan lugte gæren i hele køleskabet
    Så jeg har været fristet af at ligge det i pose
    Hvordan undgår man lugten ?

    Svar
  3. Jesper Dall-Hansen skriver

    december 30, 2022 at 11:14 am

    Skal gær helst have rumstemperatur når den blandes i mælken eller er det ok at den kommer direkte ud af køleskabet?

    Svar
  4. Hanne skriver

    september 23, 2020 at 12:09 pm

    Hej, jeg vil lige kommenterer på din opbevaring af gær. Det er helt korrekt bortset fra at gær ssagtens kan fryses i orginal emballagen og har præcis samme hæve evne når den optøes, dog skal man være opmærksom på hvis gæren ikke indeholder gluten bliver den flydende (her er det godt at lægge gæren i en skål) Hvis den indeholder gluten forbliver den i dens form. Optøningen skal være på køl.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.