One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
Hvis du mangler en nem opskrift på lækker aftensmad, så skal du prøve denne one pot mørbrad med ris.
Retten er utrolig nem at lave, og den kan laves på omkring 20 minutter, og det er altså en alt-i-en-gryde, så det er altså også en simpel hovedret.
Opskriften på one pot svinemørbrad er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på one pot mørbrad

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 150 g bacon - i tern
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 150 g ris - ukogte
- 7 dl bouillon - 7 deciliter vand og 2 terninger
- 300 g ærter
- 1 spsk engelsk sauce - kan udelades
- 1 håndfuld persille
- timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 romainesalat
Fremgangsmåde
- Svinemørbrad afpudses og sølvsenen fjernes. Skær mørbraden i grove tern, som brunes i lidt olie og smør i en gryde eller stor sauterpande. Krydres med salt og peber, og lægges til side.
- Bacontern steges sprøde, og imens hakkes rødløg og hvidløgsfed fint, og kommes derefter ned til de sprøde bacontern. Det samme med gulerødderne, der vaskes og snittes i fine tern.
- Tilsæt også ris (her har jeg anvendt basmati ris) og bouillon (lavet af syv deciliter vand og to terninger bouillon).
- Læg også kødet tilbage i gryden, kom låg på og lad nu din one pot mørbrad simre i cirka 12 minutter.
- Tre minutter før - altså efter ni minutter, kommer du ærterne ved sammen med engelsk sauce og hakket persille og timian. Simrer færdigt under låg.
- Smag lige om risene er kogte, og smag så til med salt og peber.
- Til sidst snittes en lille romaine salat groft, hvorefter salaten vendes i retten. Så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
One pot mørbrad med ris serveres straks, eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lars Kristiansen
Selv for en erfaren kok er tilberedningstiden minimum 30 min. og forberedelsestiden ligeså. Så afsæt minimum en time i alt.
Jeg forstår selvfølgelig godt interessen i at signalere at noget er hurtigt og nemt, men hvorfor ikke være ærlige? Jeg kunne godt tænke mig, at se det udført i virkeligeheden alá Jamie Oliver.
Men det er et generelt problem i langt de fleste opskrifter. Tidsoptimisme!
Jolanda
Hej Lars.
Det er også min erfaring. Tænkte bare, at jeg var blevet knap så hurtigt med alderen.
Camilla
alm basmatiris skal godt nok have meget længere tid end de 12 minutter for at være ordentlig kogt...
Mette
Rigtig lækker og velsmagende ret, nem at lave.
Kitty
Fyldig og velsmagende. Bedst med brød til.