Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › One pot mørbrad

One pot mørbrad med ris (nem alt-i-en-gryde)

billederesultat for one pot mørbrad med ris
4.7 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
885
SHARES
FacebookMessenger885PinterestEmailSMS
Indhold
  • One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på one pot mørbrad
  • Servering
  • Kommentarer

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 150 g bacon ( i tern)
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 150 g ris (ukogte)
  • 7 dl bouillon (7 deciliter vand og 2 terninger)
  • 300 g ærter
  • 1 spsk engelsk sauce (kan udelades)
  • 1 håndfuld persille
  • timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 romainesalat

Fremgangsmåde

  1. Svinemørbrad afpudses og sølvsenen fjernes. Skær mørbraden i grove tern, som brunes i lidt olie og smør i en gryde eller stor sauterpande. Krydres med salt og peber, og lægges til side.
  2. Bacontern steges sprøde, og imens hakkes rødløg og hvidløgsfed fint, og kommes derefter ned til de sprøde bacontern. Det samme med gulerødderne, der vaskes og snittes i fine tern.
  3. Tilsæt også ris (her har jeg anvendt basmati ris) og bouillon (lavet af syv deciliter vand og to terninger bouillon).
  4. Læg også kødet tilbage i gryden, kom låg på og lad nu din one pot mørbrad simre i cirka 12 minutter.
  5. Tre minutter før - altså efter ni minutter, kommer du ærterne ved sammen med engelsk sauce og hakket persille og timian. Simrer færdigt under låg.
  6. Smag lige om risene er kogte, og smag så til med salt og peber.
  7. Til sidst snittes en lille romaine salat groft, hvorefter salaten vendes i retten. Så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier473kcalKulhydrater52gProtein47gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1857mgKalium1117mgKostfibre7gSukker9gVitamin A10969IUVitamin C41mgCalcium76mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på one pot mørbrad

Hvis du mangler en nem opskrift på lækker aftensmad, så skal du prøve denne one pot mørbrad med ris.

Retten er utrolig nem at lave, og den kan laves på omkring 20 minutter, og det er altså en alt-i-en-gryde, så det er altså også en simpel hovedret.

Opskriften på one pot svinemørbrad er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Mørbradgryde
  • Svinemørbrad med limabønner
  • Mormors madgryde

Servering

One pot mørbrad med ris serveres straks, eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Kristiansen skriver

    december 13, 2023 at 6:42 pm

    Selv for en erfaren kok er tilberedningstiden minimum 30 min. og forberedelsestiden ligeså. Så afsæt minimum en time i alt.
    Jeg forstår selvfølgelig godt interessen i at signalere at noget er hurtigt og nemt, men hvorfor ikke være ærlige? Jeg kunne godt tænke mig, at se det udført i virkeligeheden alá Jamie Oliver.
    Men det er et generelt problem i langt de fleste opskrifter. Tidsoptimisme!

    Svar
    • Jolanda skriver

      februar 21, 2024 at 7:21 pm

      Hej Lars.
      Det er også min erfaring. Tænkte bare, at jeg var blevet knap så hurtigt med alderen.

      Svar
  2. Camilla skriver

    februar 01, 2023 at 4:03 pm

    alm basmatiris skal godt nok have meget længere tid end de 12 minutter for at være ordentlig kogt...

    Svar
  3. Mette skriver

    november 12, 2021 at 8:13 am

    Rigtig lækker og velsmagende ret, nem at lave.

    Svar
  4. Kitty skriver

    august 29, 2021 at 8:12 pm

    Fyldig og velsmagende. Bedst med brød til.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required