• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

billederesultat for one pot mørbrad med ris
4.7 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
851
SHARES
FacebookMessenger851PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. marts 2025 - Udgivet:  6. maj 2023

Indhold

  1. One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
  2. Opskrift på one pot mørbrad
  3. One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde
  4. Servering

One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.

Hvis du mangler en nem opskrift på lækker aftensmad, så skal du prøve denne one pot mørbrad med ris.

Retten er utrolig nem at lave, og den kan laves på omkring 20 minutter, og det er altså en alt-i-en-gryde, så det er altså også en simpel hovedret.

Opskriften på one pot svinemørbrad er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Mørbradgryde

Svinemørbrad med limabønner

Mormors madgryde

Opskrift på one pot mørbrad

billederesultat for one pot mørbrad med ris
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

4.69 fra 32 stemmer
One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 473
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 150 g ris - ukogte
  • 7 dl bouillon - 7 deciliter vand og 2 terninger
  • 300 g ærter
  • 1 spsk engelsk sauce - kan udelades
  • 1 håndfuld persille
  • timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 romainesalat

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbrad afpudses og sølvsenen fjernes. Skær mørbraden i grove tern, som brunes i lidt olie og smør i en gryde eller stor sauterpande. Krydres med salt og peber, og lægges til side.
  2. Bacontern steges sprøde, og imens hakkes rødløg og hvidløgsfed fint, og kommes derefter ned til de sprøde bacontern. Det samme med gulerødderne, der vaskes og snittes i fine tern.
  3. Tilsæt også ris (her har jeg anvendt basmati ris) og bouillon (lavet af syv deciliter vand og to terninger bouillon).
  4. Læg også kødet tilbage i gryden, kom låg på og lad nu din one pot mørbrad simre i cirka 12 minutter.
  5. Tre minutter før - altså efter ni minutter, kommer du ærterne ved sammen med engelsk sauce og hakket persille og timian. Simrer færdigt under låg.
  6. Smag lige om risene er kogte, og smag så til med salt og peber.
  7. Til sidst snittes en lille romaine salat groft, hvorefter salaten vendes i retten. Så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 473kcalKulhydrater: 52gProtein: 47gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 1857mgKalium: 1117mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 10969IUVitamin C: 41mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

One pot mørbrad med ris serveres straks, eventuelt sammen med et stykke nybagt grydebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Kristiansen

    december 13, 2023 at 6:42 pm

    Selv for en erfaren kok er tilberedningstiden minimum 30 min. og forberedelsestiden ligeså. Så afsæt minimum en time i alt.
    Jeg forstår selvfølgelig godt interessen i at signalere at noget er hurtigt og nemt, men hvorfor ikke være ærlige? Jeg kunne godt tænke mig, at se det udført i virkeligeheden alá Jamie Oliver.
    Men det er et generelt problem i langt de fleste opskrifter. Tidsoptimisme!

    Svar
    • Jolanda

      februar 21, 2024 at 7:21 pm

      Hej Lars.
      Det er også min erfaring. Tænkte bare, at jeg var blevet knap så hurtigt med alderen.

      Svar
  2. Camilla

    februar 01, 2023 at 4:03 pm

    alm basmatiris skal godt nok have meget længere tid end de 12 minutter for at være ordentlig kogt...

    Svar
  3. Mette

    november 12, 2021 at 8:13 am

    Rigtig lækker og velsmagende ret, nem at lave.

    Svar
  4. Kitty

    august 29, 2021 at 8:12 pm

    Fyldig og velsmagende. Bedst med brød til.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required