• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Oksetyndsteg på kuglegrill - opskrift med billeder

Oksetyndsteg på kuglegrill - opskrift med billeder

Oksetyndsteg
Del gerne:
119
SHARES
FacebookMessenger119PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  16. august 2015

Oksetyndsteg i kuglegrill er lækkert og smagfuldt mad, der fungerer godt som gæstemad. Sørg for, at købe en tyndsteg af god kvalitet.

Oksetyndsteg: Jeg har lavet denne tyndsteg i en Weber Performer kuglegrill, men du kan selvfølgelig stege den i en gasgrill. Eller i ovnen.

Hold den begge steder ved omkring 200 grader og selvfølgelig med samme kernetemperatur.

Stegetiden i en grill afhænger altid af vejrforholdene, og derfor er et stegetermometer vigtigt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til oksetyndsteg

Cirka et kilo god oksetyndsteg
To teskefulde god rub til kødet
En halv liter god oksefond
En lille porre, skåret i grove stykker
Et grofthakket skalotteløg
4-5 San Marzano tomater i kvarte
En lille dusk frisk timian
En kvist frisk rosmarin
4 centiliter whisky

Til sovs

Stegeskyen
1 deciliter piskefløde
2 spiseskefulde ribsgele
4 centiliter whisky
1 teskefuld sukker
Maizena eller majsmel til jævning
Lidt madkulør

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde din grill op. Du skal stege i kuglegrill ved indirekte varme, hvor kullene ligger i bakker på hver side i grillen. Kan selvfølgelig også laves i en gasgrill.
  2. Pak din oksetyndsteg frem, rids krølfedtet ned til kødet (men ikke ned i kødet), og gnid den godt ind i en god rub, grillkrydderi, salt, peber eller hvad du nu bedst kan lide. Pluk gerne en smule rosmarin og timian, som du lægger på krølfedtet sammen med et drys flagesalt.
  3. Find en alubakke frem, og kom oksefond, porre i grove stykker, tomater, skalotteløg, krydderurter og whisky ned i den. Giv den også et par vrid med peberkværnen.
  4. Læg så din oksetyndsteg ned i alubakken, og slæb den med ud til grillen, hvor kullene i mellemtiden er blevet færdige. Placer kul i begge sider af grillen.
  5. Læg eventuelt en lille flise i midten på grillen, så du får hævet alubakken med oksetyndstegen lidt op.
  6. Sæt bakken på flisen (du kan godt grille din oksetyndsteg direkte på risten også - hvor den står mellem de to bakker kul. Husk vi griller indirekte!
  7. Stik et stegetermometer i kødet - husk spidsen skal sidde midt i kødet! Læg så låget på. Begge spjæld skal stå helt åbne under grillning af oksetyndsteg.
  8. Nu skal oksetyndstegen så grilles indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så er den rosa, mør og saftig, men ønsker du den gennemstegt tager du den af et par grader varmere. Og modsat hvis du ønsker mere rødt kød, så hiver du den ud af grillen ved 53 grader. Stegetiden er svær at fastslå præcist, da det afhænger af vejrforhold og varmen i grillen, men ved nogenlunde vindstille vejr og 200 grader i grillen, ja da tager det omkring en 40-45 minutter.
  9. Læg din oksetyndsteg på et skærebræt, og læg et rent viskestykke over, Du må IKKE pakke stegen ind i sølvpapir, for så koger den videre, og det vil vi ikke have. Lad den hvile 20 minutter under viskestykket.
  10. Imens laver vi sovsen - som er helt fremragende! Smager lidt vildtagtigt på grund af fond og ribsgele. Sigt al indholdet fra alubakken ned i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt ribsgele, fløde, sukker og whiske, og smag til med salt og peber. Jævn sovsen med lidt Maizena (eller mel udrørt i lidt vand), og justér eventuelt farven med lidt madkulør.
  11. Servér oksetyndsteg fra kuglegrill med bagte kartofler og hjemmelavet persillesmør.

Se også mine opskrifter på:

Grillet mør culottesteg

Helstegt oksemørbrad

Grillet svinemørbrad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her