Oksetyndsteg i kuglegrill er lækkert og smagfuldt mad, der fungerer godt som gæstemad. Sørg for, at købe en tyndsteg af god kvalitet.
Oksetyndsteg: Jeg har lavet denne tyndsteg i en Weber Performer kuglegrill, men du kan selvfølgelig stege den i en gasgrill. Eller i ovnen.
Hold den begge steder ved omkring 200 grader og selvfølgelig med samme kernetemperatur.
Stegetiden i en grill afhænger altid af vejrforholdene, og derfor er et stegetermometer vigtigt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til oksetyndsteg
Cirka et kilo god oksetyndsteg
To teskefulde god rub til kødet
En halv liter god oksefond
En lille porre, skåret i grove stykker
Et grofthakket skalotteløg
4-5 San Marzano tomater i kvarte
En lille dusk frisk timian
En kvist frisk rosmarin
4 centiliter whisky
Til sovs
Stegeskyen
1 deciliter piskefløde
2 spiseskefulde ribsgele
4 centiliter whisky
1 teskefuld sukker
Maizena eller majsmel til jævning
Lidt madkulør
Fremgangsmåde
- Start med at tænde din grill op. Du skal stege i kuglegrill ved indirekte varme, hvor kullene ligger i bakker på hver side i grillen. Kan selvfølgelig også laves i en gasgrill.
- Pak din oksetyndsteg frem, rids krølfedtet ned til kødet (men ikke ned i kødet), og gnid den godt ind i en god rub, grillkrydderi, salt, peber eller hvad du nu bedst kan lide. Pluk gerne en smule rosmarin og timian, som du lægger på krølfedtet sammen med et drys flagesalt.
- Find en alubakke frem, og kom oksefond, porre i grove stykker, tomater, skalotteløg, krydderurter og whisky ned i den. Giv den også et par vrid med peberkværnen.
- Læg så din oksetyndsteg ned i alubakken, og slæb den med ud til grillen, hvor kullene i mellemtiden er blevet færdige. Placer kul i begge sider af grillen.
- Læg eventuelt en lille flise i midten på grillen, så du får hævet alubakken med oksetyndstegen lidt op.
- Sæt bakken på flisen (du kan godt grille din oksetyndsteg direkte på risten også - hvor den står mellem de to bakker kul. Husk vi griller indirekte!
- Stik et stegetermometer i kødet - husk spidsen skal sidde midt i kødet! Læg så låget på. Begge spjæld skal stå helt åbne under grillning af oksetyndsteg.
- Nu skal oksetyndstegen så grilles indtil den når en kernetemperatur på 57 grader. Så er den rosa, mør og saftig, men ønsker du den gennemstegt tager du den af et par grader varmere. Og modsat hvis du ønsker mere rødt kød, så hiver du den ud af grillen ved 53 grader. Stegetiden er svær at fastslå præcist, da det afhænger af vejrforhold og varmen i grillen, men ved nogenlunde vindstille vejr og 200 grader i grillen, ja da tager det omkring en 40-45 minutter.
- Læg din oksetyndsteg på et skærebræt, og læg et rent viskestykke over, Du må IKKE pakke stegen ind i sølvpapir, for så koger den videre, og det vil vi ikke have. Lad den hvile 20 minutter under viskestykket.
- Imens laver vi sovsen - som er helt fremragende! Smager lidt vildtagtigt på grund af fond og ribsgele. Sigt al indholdet fra alubakken ned i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt ribsgele, fløde, sukker og whiske, og smag til med salt og peber. Jævn sovsen med lidt Maizena (eller mel udrørt i lidt vand), og justér eventuelt farven med lidt madkulør.
- Servér oksetyndsteg fra kuglegrill med bagte kartofler og hjemmelavet persillesmør.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: