• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

oksemedaljoner med pebersovs
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
104
SHARES
FacebookMessenger104PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  21. september 2022

Indhold

  1. Her er en nem opskrift på oksemedaljoner og pebersovs med grønne peberkorn. Dertil serveres stegte kartofler, ærter og bagte tomater.
  2. Opskrift på oksemedaljoner med sovs
  3. Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler
  4. Noter
  5. Spørgsmål og svar

Her er en nem opskrift på oksemedaljoner og pebersovs med grønne peberkorn. Dertil serveres stegte kartofler, ærter og bagte tomater.

Oksemedaljoner er en noget billigere bøf, som skæres af oksetykkam. Det er en bøf, som mange supermarkeder også har gode tilbud, men du kan sagtens lave et godt måltid ud af den.

Her har jeg stegt oksemedaljoner sammen med timian og hvidløg, og dertil laves en meget nem pebersovs af grønne peberkorn.

Jeg har anvendt en lille dåse syltede grønne peberkorn, svarende til 50 gram peberkorn. Der må gerne være lidt riv i pebersovsen.

Opskrift på oksemedaljoner med sovs

oksemedaljoner med pebersovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

5 fra 3 stemmer
Her er en nem opskrift på oksemedaljoner og pebersovs med grønne peberkorn. Dertil serveres stegte kartofler, ærter og bagte tomater.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 310
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 oksemedaljoner - på ca. 175 gram/stk.
  • olie og smør til stegning
  • 6 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Stegte kartofler
  • 1 kg små kartofler
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Bagte tomater
  • 250 g tomater - små
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 spsk oregano
  • salt
Pebersovs
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk sennep
  • 50 g grønne peberkorn
  • 7 dl oksefond/bouillon
  • 100 g smør
Ærter
  • 400 g ærter

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og skær kartofler i små både. Vendes med lidt hvidløgspulver, lidt paprika, salt og olivenolie.
  2. Kom kartoflerne i et ildfast fad og stil ind i ovnen. Giv dem ca. 30 minutter.
  3. Et kvarter før kartoflerne er stegt færdige i ovnen, stilles et fad med tomaterne ind i ovnen. De dryppes inden med lidt olivenolie og krydres med salt og oregano. Bages altså 15 minutter.
Pebersovs
  1. Pebersovs laves ved at snitte skalotteløg og et fed hvidløg fint. Sauteres i en god sjat olivenolie uden at tage farve, hvorefter de grønne peberkorn tilsættes.
  2. Kom også sennep ved sammen med oksefond eller oksebouillon, og lad det nu koge ind til ca. det halve.
  3. Lige før servering tages den hjemmelavede pebersovs af komfuret, hvorefter du pisker 100 gram koldt smør i små tern i sovsen, og smager den til med lidt sukker og peber. Den er formentlig saltet nok.
Oksemedaljoner
  1. Varm en pande godt op og kom en god sjat olivenolie og et par klatter smør på. Lad det smelte og brune af, hvorefter du steger dine oksemedaljoner på alle sider. Også siderne med bacon. Samlet stegetid er cirka 10 minutter, hvis du lige som mig ønsker bøfferne medium stegt.
  2. Undervejs kommes et grofthakket hvidløgsfed ved sammen med friske kviste timian, og du øser stegesky op over bøfferne. det giver masser af smag til dine oksemedaljoner.
  3. Når dine medaljoner er færdigstegte, lægges de til hvile i fem minutter.
  4. Imens damper du ærterne et minut i saltet vand, hvorefter der kommes koldt vand i gryden, og ærterne trækker et minut, inden vandet hældes fra. Så undgår du rynkede ærter.

Næringsindhold

Kalorier: 310kcalKulhydrater: 19gProtein: 5gFedt: 26gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 1290mgKalium: 394mgKostfibre: 5gSukker: 3gVitamin A: 11117IUVitamin C: 23mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er du klar til at servere de lækre oksemedaljoner med pebersovs, stegte kartofler og ærter. Dertil de stegte tomater.

Du kan også vælge at grille medaljonerne. Her sker det ved direkte varme, og stegetiden er cirka 8-10 minutter.

Se også min artikel om myter omkring stegning af bøffer.

Spørgsmål og svar

Hvad er oksemedaljoner?

Oksemedaljoner er bøffer, der er skåret af oksetykkam. Omvikles derefter typisk med en skive bacon.

Hvor længe skal oksemedaljoner steges?

Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen, men typisk skal de have omkring 8-10 minutter. Lidt mindre, hvis du ønsker dem mere røde.

Hvilken peber anvendes til pebersovs?

Til pebersovs anvendes grønne peberkorn, der kan købes på glas eller dåse. Der er tale om umodne peberkorn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Lageri

    januar 09, 2025 at 10:39 pm

    Fin opskrift. Kød, kartofler, tomater og ærter. Sovsen var noget tyndt sjask. Mangler den mel i til jævning eller hvad kan jeg dog have gjort forkert?

    Med venlig hilsen
    Peter Rasch Lageri

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required