Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

oksemedaljoner med pebersovs
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 21. september 2022

Her er en nem opskrift på oksemedaljoner og pebersovs med grønne peberkorn. Dertil serveres stegte kartofler, ærter og bagte tomater.

Oksemedaljoner er en noget billigere bøf, som skæres af oksetykkam. Det er en bøf, som mange supermarkeder også har gode tilbud, men du kan sagtens lave et godt måltid ud af den.

Her har jeg stegt oksemedaljoner sammen med timian og hvidløg, og dertil laves en meget nem pebersovs af grønne peberkorn.

Jeg har anvendt en lille dåse syltede grønne peberkorn, svarende til 50 gram peberkorn. Der må gerne være lidt riv i pebersovsen.

Opskrift på oksemedaljoner med sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemedaljon med pebersovs og stegte kartofler

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 310
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 oksemedaljoner - på ca. 175 gram/stk.
  • olie og smør til stegning
  • 6 kviste timian
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Stegte kartofler
  • 1 kg små kartofler
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Bagte tomater
  • 250 g tomater - små
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 spsk oregano
  • salt
Pebersovs
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk sennep
  • 50 g grønne peberkorn
  • 7 dl oksefond/bouillon
  • 100 g smør
Ærter
  • 400 g ærter
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og skær kartofler i små både. Vendes med lidt hvidløgspulver, lidt paprika, salt og olivenolie.
  2. Kom kartoflerne i et ildfast fad og stil ind i ovnen. Giv dem ca. 30 minutter.
  3. Et kvarter før kartoflerne er stegt færdige i ovnen, stilles et fad med tomaterne ind i ovnen. De dryppes inden med lidt olivenolie og krydres med salt og oregano. Bages altså 15 minutter.
Pebersovs
  1. Pebersovs laves ved at snitte skalotteløg og et fed hvidløg fint. Sauteres i en god sjat olivenolie uden at tage farve, hvorefter de grønne peberkorn tilsættes.
  2. Kom også sennep ved sammen med oksefond eller oksebouillon, og lad det nu koge ind til ca. det halve.
  3. Lige før servering tages den hjemmelavede pebersovs af komfuret, hvorefter du pisker 100 gram koldt smør i små tern i sovsen, og smager den til med lidt sukker og peber. Den er formentlig saltet nok.
Oksemedaljoner
  1. Varm en pande godt op og kom en god sjat olivenolie og et par klatter smør på. Lad det smelte og brune af, hvorefter du steger dine oksemedaljoner på alle sider. Også siderne med bacon. Samlet stegetid er cirka 10 minutter, hvis du lige som mig ønsker bøfferne medium stegt.
  2. Undervejs kommes et grofthakket hvidløgsfed ved sammen med friske kviste timian, og du øser stegesky op over bøfferne. det giver masser af smag til dine oksemedaljoner.
  3. Når dine medaljoner er færdigstegte, lægges de til hvile i fem minutter.
  4. Imens damper du ærterne et minut i saltet vand, hvorefter der kommes koldt vand i gryden, og ærterne trækker et minut, inden vandet hældes fra. Så undgår du rynkede ærter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 310kcalKulhydrater: 19gProtein: 5gFedt: 26gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 54mgNatrium: 1290mgKalium: 394mgKostfibre: 5gSukker: 3gVitamin A: 11117IUVitamin C: 23mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Så er du klar til at servere de lækre oksemedaljoner med pebersovs, stegte kartofler og ærter. Dertil de stegte tomater.

Du kan også vælge at grille medaljonerne. Her sker det ved direkte varme, og stegetiden er cirka 8-10 minutter.

Se også min artikel om myter omkring stegning af bøffer.

Spørgsmål og svar

Hvad er oksemedaljoner?

Oksemedaljoner er bøffer, der er skåret af oksetykkam. Omvikles derefter typisk med en skive bacon.

Hvor længe skal oksemedaljoner steges?

Stegetiden afhænger selvfølgelig af tykkelsen, men typisk skal de have omkring 8-10 minutter. Lidt mindre, hvis du ønsker dem mere røde.

Hvilken peber anvendes til pebersovs?

Til pebersovs anvendes grønne peberkorn, der kan købes på glas eller dåse. Der er tale om umodne peberkorn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Lageri skriver

    januar 09, 2025 at 10:39 pm

    Fin opskrift. Kød, kartofler, tomater og ærter. Sovsen var noget tyndt sjask. Mangler den mel i til jævning eller hvad kan jeg dog have gjort forkert?

    Med venlig hilsen
    Peter Rasch Lageri

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required