Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Oksekødssuppe

Oksekødssuppe (gammeldags opskrift på klar suppe med boller)

billederesultat for oksekødssuppe
4.7 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksekødssuppe - gammeldags opskrift på klar suppe med boller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gammeldags oksekødssuppe
  • Tips
  • Kommentarer

Oksekødssuppe - gammeldags opskrift på klar suppe med boller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Opskrift på hjemmelavet oksekødssuppe, der er en klar suppe med boller. Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kraftben suppeben
  • 2 gulerødder
  • 1 stor persillerod
  • 2 porretoppe
  • 2 toppe fra knoldselleri
  • 2,5 l vand
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peberkorn
  • 2 tsk timian tørret
  • 2 laurbærblade
Til suppeurter bruges
  • 2 porrer i skiver
  • 3 gulerødder i små tern
  • 0,5 knoldselleri i små tern

Fremgangsmåde

  1. Kom suppeben (kraftben) i en stor suppegryde, og hæld vand over. Kog op.
  2. Skær gulerødder og persillerod i grove tern, og kom dem ved.
  3. Hak toppe fra porrer og knoldselleri groft, og læg også dem ned i suppen.
  4. Tilsæt også salt, peberkorn, laurbærblade og timian, og kog suppen op.
  5. Skum oksekødssuppen med en hulske, og skru ned for varmen.
  6. Læg låg på og lad nu oksekødssuppen simre i tre timer. Om nødvendigt skummes en gang mere.
  7. Fisk så kraftben og de udkogte grønsager op med en hulske, og kassér dem.
  8. Sigt oksekødssuppen over i en skål.
  9. Vask suppegryden af, og læg et rent viskestykke (et lag) ned i sigten, og hæld nu suppen igennem ned i suppegryden, så du får fjernet de sidste urenheder.
  10. Nu kan du stille din oksekødssuppe væk indtil du skal bruge den - eller straks gå i gang med sidste del.
  11. Kog suppen op (du kan eventuelt koge den lidt ind), og smag den til med salt og måske lidt friskkværnet peber.
  12. Kom de klargjorte suppeurter i, og lad dem koge med i fem minutter. De skal ikke koges helt ud, men heller ikke være rå.

Næringsindhold

Kalorier128kcalKulhydrater30gProtein3gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt0.1gNatrium1341mgKalium749mgKostfibre7gSukker9gVitamin A13543IUVitamin C25mgCalcium134mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags oksekødssuppe

Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags oksekødssuppe. En klar suppe med kød- og melboller, der samtidig ikke er svær at lave.

Suppen tager lidt tid at koge, men her passer den jo meget sig selv. Og den er bestemt hele ventetidenn værd, for intet slår en hjemmelavet suppe.

Opskriften på oksekødssuppen er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Hønsekødssuppe
  • Græskarsuppe
  • Kartoffel porre suppe

Tips

Varm også kød- og melboller i suppen, og server straks. Eventuelt med et stykke brød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Bruun skriver

    juli 17, 2024 at 9:38 am

    Det lyder godt

    Svar
  2. Maybrit skriver

    november 13, 2023 at 7:48 pm

    Jeg har lavet mange af dine opskrifter de bare så gode👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 14, 2023 at 6:03 am

      Hej Maybrit
      Mange tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required